Nevzat Akdere Kore işi polisiye
HABERİ PAYLAŞ

Kore işi polisiye

Uzun zamandır film ve dizileriyle dikkat çeken Kore yapımları başarısını Parasite’in Oscar almasıyla taçlandırmıştı. Öncesinde Amerikan dizi endüstrisinin birçok yapımını Kore dizilerinden uyarlayarak bu mutfaktan sıklıkla yararlanması ayak seslerini duyurmuştu aslında.

Netflix, yeni diyeceğimiz ve oldukça popüler olmaya başlayan madenden yararlanmaya başladı. Ve platformunda birçok Kore yapımına yer verdi. Signal bu madenin değerli taşlarından biri. Fakat ironik olarak dizi aslında 2000 yapımı Frequency filminden esinlenmiş. Ayrıca dizi jeneriğinin True Detective’i anımsatması gözümden kaçmayan başka bir ayrıntı oldu.

Haberin Devamı

Kore işi polisiye

Signal şu ana kadar izlediğim az sayıdaki Kore dizisinde rastladığım romantik yapıya sahip değil. Tam tersine polisiye tarzının tüm ciddiyetini içinde barındırıyor. Toplamda 16 bölümden oluşan dizinin hikayesi dedektif Park Hae Yeong’un eski bir telsiz bulup geçmişteki bir başka dedektifle iletişime geçmesiyle başlıyor. İkili Kore’deki kriminal olayları bu sayede çözmeye çalışıyorlar.

Bu eski davaların bir çoğu Kore’de gerçekten yaşanmış olaylara dayanırken Signal’in özgün tarafını da göstermiş oluyor. Dizi uzun süresine rağmen konusuyla izleyenleri içine çekmeyi başarıyor özellikle ilk bölüm açılış sahnesi üzücü olduğu kadar etkileyiciydi. Signal, oyunculukları ve hikayesiyle sizlere Kore dizi mutfağının kapısını aralayabilir. Yeni bir macera arayanlar ve polisiye sevenler için iyi bir başlangıç olacağını düşünüyorum.

SIGNAL

  • Suç-Drama/2016
  • Netflix/16 bölüm

SÜRESİ: 64-88 dakika

OYNAYANLAR: Lee Jehoon, Ji Woong Cho, Hye Su Kim

ARKADAŞLAR VEYA EŞİNİZLE: Norsemen (Netflix)

Vikingler’i bir de gülmek için izlemek isterseniz 3 sezon sizleri bekliyor.

BELGESEL SEVENLERE: Unsolved Mysteries (Netflix)

Gerçek hayattan gizemli kayıp vakaları, şaşırtıcı cinayetler ve gerçeküstü karşılaşmaların bulunduğu sürükleyici bir uyarlama.

EL AYAK ÇEKİLİNCE: Dark Desire (Netflix)

Alma’nın trajediyle sonuçlanan kaçamağı en yakınlarına ilişkin gerçekleri sorgulamasına yol açar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder