Nevzat Akdere Anelka: Problem çocuk mu? Yoksa...
HABERİ PAYLAŞ

Anelka: Problem çocuk mu? Yoksa...

Dizi odaklı köşemizde hem futbolu sevmemden hem de Nicolas Anelka’nın bu ayrıcalığı hak ettiğini düşündüğümden bir istisna yapmak istedim bu hafta. Henüz 20 yaşında CV’sinde Paris St. Germain, Arsenal ve Real Madrid olması onu eşsiz kılmaya yetiyor.

Netflix, oyuncunun genel olarak sansasyonel hayatına ışık tutmak için Anelka Misunderstood isimli bir belgeseli beğenimize sundu bu ay. Başlangıçta da dediğim gibi Anelka böyle bir belgesele mutlaka layık bir oyuncu ama hayatı boyunca yaşadığı sansasyonel ve kaos dolu olaylar kesinlikle belirleyici olmuş. Sessiz ve sakin geçen 1.5 sezonluk Fenerbahçe kariyerine neredeyse hiç değinilmemesi bu iddiamı destekliyor.

Haberin Devamı

Anelka: Problem çocuk mu Yoksa...

Halbuki bir yıldız oyuncunun daha 26 yaşında Türkiye’ye gelmesi başlı başına önemli bir konu teşkil ediyor. Evet kısa süre kalmış olabilir ama emeklilik için gelmediği çok açık. Hem yaşından hem de sonrasında kariyerine Chelsea ve Juventus gibi ciddi takımları eklemesinden bunu görebiliyoruz.

Belgeseli bu yönüyle eleştirebilirim. En azından Fenerbahçe tribünlerinin o ünlü ‘Nicolas Anelka’ tezahüratlarını duymak isterdi bu kulaklar. Anelka Misunderstood bu eksikliğinin dışında yakından yaşadığımız futbol tarihine ışık tutmasıyla ve bunu oldukça akıcı bir şekilde sıkmadan sunmasıyla başarılı bir çalışma olmuş.

Fransız futbol okulu Clairefontaine yıllarında Thierry Henry ile başlayan dostluğundan, Dünya Kupası kadrosundan çıkarılmasına ve o ünlü Raymond Domenech skandalına kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor belgesel.

Anelka aslında hep sorun yaratan, aykırı, Fransız futbolunun kötü çocuğu olarak tanındı. Ama aslında karakterli ve dik duran bir adam tanıdım yapımın sonunda. Sizler de bu sihirli oyuna gönül verdiyseniz Nicolas Anelka’nın sorunlu dönemlerine odaklanan bu belgeselden memnun kalacağınızı düşünüyorum.

  • ANELKA: MISUNDERSTOOD, Belgesel, Spor / 2020
  • Netflix/ 1 Bölüm
  • SÜRESİ: 94 dakika
  • OYUNCULAR: Nicolas Anelka, Franck Nataf, Omar Sy

ARKADAŞLAR VEYA EŞİNİZLE: The Umbrella Academy (Netflix)

Sıra dışı yeteneklere sahip olan kardeşlerin yeni macerası 2. sezonuyla platformdaki yerini aldı.

GÜLMEK İSTEYENLERE: Brooklyn Nine Nine (Netflix)

Haberin Devamı

Zeki dedektif Jake Peralta’nın maceraları hali hazırdaki 5 sezonuyla sizleri bekliyor.

EL AYAK ÇEKİLİNCE: Şahsiyet (Puhu TV)

Haluk Bilginer’e Uluslararası Emmy Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu ödülü getiren diziyi mutlaka izlemelisiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder