Nevzat Akdere Roman klasiğinden animeye
HABERİ PAYLAŞ

Roman klasiğinden animeye

JAPAN SINKS 2020

Animasyon-Macera

Netflix/10 bölüm

SÜRESİ: 25-31 dakika

SESLENDİRENLER

Ryan Bartley, Billy Kametz, Faye Mata, Grace Lynn Kung

Anime denildiğinde birçok insanın aklına çizgi film gelir ama aslında daha kapsamlı ve derin senaryolu olurlar. Hatta bazıları sadece yetişkinlere yöneliktir. Dolayısıyla bir film veya dizi kalitesinde izleyebilirsiniz. Netflix’in temmuz başında yayınladığı Japan Sinks 2020 aslında bir roman uyarlaması.

Sakyo Komatsu’nun romanı 1973 yılında piyasaya sürülmüş ve 4.7 milyon kopya satarak sadece Japonya’da değil dünyada da bir bilimkurgu klasiği haline gelmiş. Japan Sinks ayrıca Fransa’da düzenlenen Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali’nde TV kategorisinde yarıştı.

Haberin Devamı

Animenin konusuna gelirsek, 2020 Tokyo Olimpiyatları’ndan kısa bir süre sonra, Japonya’da çok büyük bir deprem olur ve tektonik hareketler sonucunda volkanlar da tetiklenir. Bu kaosun ortasında 14 yaşındaki Ayumu, ailesiyle birlikte şehir merkezinden kaçmaya çalışır. Çünkü Japon takımadaları bu yer hareketleri sonucunda okyanusa batmaya başlamıştır.

Hayatta kalmaya çalışan grup, yaşam ve ölüm arasında geleceğe inanmaktan başka çare bulamazlar. Japan Sinks 2020, bazı sahneleriyle küçük çocuklara uygun olmayabilir. Animedeki önemli karakterlerin ani ölümleri de açıkçası beni şaşırttı. Bir animeden böyle bir performans beklememem sanırım ciddi bir anime takipçisi olmadığımı gösteriyor. Fakat Japan Sinks 2020’den sonra daha sık izlemeye başlayacağımı söyleyebilirim. Netflix’in yeni animesi kısa süren bölümleriyle sıkmadan heyecanlı dünyasına sizi dahil edecektir diye düşünüyorum.

ARKADAŞLAR VEYA EŞİNİZLE

Cursed (Netflix)

Gizemli güçlere ve efsanevi bir kılıca sahip olan genç asi Nimue’nin maceralarına hazır mısınız?

BİLİMKURGU SEVENLERE

The 100 (Netflix)

Nükleer bir kıyametin dünyayı yok edişinden bir asır sonrasını anlatan dizi, platformda sizleri bekliyor.

EL AYAK ÇEKİLİNCE

How To Sell Drugs Online (Fast) (Netflix)

İnternet üzerinden exstacy satmaya başlayan inek bir çocuğun Avrupa’nın en büyük uyuşturucu tacirlerinden biri haline gelmesini anlatan ilginç bir dizi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder