Nevzat Akdere Transformers efsanesi nasıl başladı?
HABERİ PAYLAŞ

Transformers efsanesi nasıl başladı?

Birçoğumuz bu çılgın robotlarla 2007 yılında vizyona giren ilk filmle tanıştık. Fakat aslında Transformers’ın çıkış noktası 1984-1987 yılları arasında yayınlanan Amerikan- Japon ortak yapımı kült çizgi filmdir. Çizgi film, iyi olan taraf Autobot’lar ve kötü taraf Decepticon’lar isimli iki robot grubu arasındaki mücadeleyi konu alıyor.

Autobot’ların lideri tıra dönüşen Optimus Prime, Decepticon’ların lideri ise gerektiğinde savaş aracı olan Megatron’dur. Aslında iki liderin de amacı halklarını birleştirmek ve kendi dünyaları olan Cybertron’u kurtarmaktır fakat bu ortak nokta bir araya gelip barış yapmalarını sağlamaz. Transformers’ın beyazperdedeki hikayesi robotların savaşı dünyaya taşınınca başlamıştı.

Haberin Devamı

Netflix’in yeni animesi Transformers: War for Cybertron Trilogy ise bizleri öncesine götürüyor. Bir nevi efsane nasıl başladı onun cevaplarını bulmamıza yardımcı oluyor. Dizi sezon finaliyle hem yeni sezona hem de sinemadaki ilk versiyonuna adeta göz kırpıyor bu arada. Animedeki hikayeyi biraz da günümüz dünya yaşantısına benzettim.

İki grubun bir araya gelip bulundukları gezegeni daha yaşanır hale getirmeleri daha kolayken güç uğruna birbirlerini yok etmeye çalışmalarını izlemek üzücüydü. Dizinin 6 bölümden ve kısa sürelerden oluşmasına rağmen bazı tekrarlarla sıktığını belirtmeden geçemeyeceğim. Asıl konuya girerken zorlandı ama sonradan açıldı. Bunun dışında grafiklerini oldukça başarılı bulduğum animeyi ailenizle keyifle izleyebilirsiniz.

  • Transformers: War For Cybertron Trilogy, Animasyon Macera/2020, Netflix/1 sezon-6 bölüm
  • Süresi: 23-24 dakika
  • Seslendirenler: Jason Marnocha, Jake Foushee, Linsay Rousseau, Frank Todaro

Haftanın önerileri

Transformers efsanesi nasıl başladı

Arkadaşlar veya eşinizle: The Rain (Netflix)

Ölümcül yağmurdan kaçan insanların hikayesi final sezonuyla platformdaki yerini aldı.

El ayak çekilince: Bozkır (BluTV)

Deneyimli başkomiser Seyfi ile çaylak polis Nuri Pamir’in çocuk cinayetini aydınlatmaya çalışmasını anlatan bizden bir polisiye.

Futbolu sevenlere: Anelka Misunderstood (Netflix)

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen ünlü Fransız futbolcu Nicholas Anelka’yı anlatan 1.5 saatlik belgesel ilginizi çekebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder