Nevzat Akdere Yerli alacakaranlık kuşağı
HABERİ PAYLAŞ

Yerli alacakaranlık kuşağı

Cem Yılmaz denince benim aklıma durum tespitini en iyi yapan stand up’çı geliyor. Günlük hayatta hepimizin sıklıkla rastladığı hikayeleri o hiç ıskalamıyor ve kendine has esprilerle bize servis ediyor.

Gülmeye başladığınız anda birçok hikayeyi “Ya ben bunu biliyorum. Hatta içinde oynamışlığım var” bile diyebiliyorsunuz. Sanatçı tek kişilik gösterilerinin dışında son dönemlerde eleştirilse de başarılı filmlere imza attı.

Karakomik Filmler, adı üstünde 4 mini filmden oluşuyor. Fakat artık seri gibi olduğundan ben dizi statüsüne gireceğini düşünüyorum. İlk sezonu geçen yıl yayınlanan seri ‘Arada’ ve ‘Kaçamak’ isimli iki bölümle beğenimize sunulmuştu.

Haberin Devamı

Normal bir hikayeyle başlayan iki film sonlara doğru fanteziye evrilirken bazı absürtlüklerine göz devirdiğimiz anlar oldu. ‘Arada’yı daha çok beğendiğimi söylemeliyim.

Bölümde Cem Yılmaz’ın canlandırdığı kaybeden, silik Ayzek karakterinin kötüye dönüşmesini başarılı buldum. Serinin ikinci sezonu geçen ay ‘Deli’ ve ‘Emanet’ bölümleriyle platformdaki yerini aldı. Hani bazen bir rüya görürüz koşarız ama hiç ilerleyemeyiz iki film de bana o çaresizliği yaşattı. Yine serinin tarzına uygun bir alacakaranlık kuşağı tadındaydı.

‘Deli’ bölümü ön plana çıkarken Özkan Uğur’un filme damgasını vurduğunu belirtmeliyim. Filmler birbirinden bağımsız olsa da mekan ve karakterler arasında kurulan bağlar hoşuma gitti. Arada Cem Yılmaz’ın eski filmlerine de göndermeler mevcut.

Ayrıca her bölümde Cemre Ebuzziya, Büşra Develi, Cem Davran, Çağlar Çorumlu, Özge Özpirinççi ve Tülin Özen gibi sürpriz konuk sanatçıları da izlemek seriye katkı yapmış. Ünlü komedyeni ve değişmeyen ekibini seviyorsanız 4 mini filmi güzel vakit geçirmek için seyredebilirsiniz.

KARAKOMİK FİLMLER

Komedi-Drama

Netflix / 2 sezon 4 bölüm

SÜRESİ: 54-63 dakika

OYUNCULAR

Cem Yılmaz, Özkan Uğur, Ozan Güven, Zafer Algöz

IMDb: 6.5

ARKADAŞLAR VEYA EŞİNİZLE

Stateless (Netflix)

Yvonne Strahovski’den 6 bölümlük mini dizi macerası bizleri bekliyor.

ANİME SEVENLERE

Japan Sinks 2020 (Netflix)

Japonya’da yaşanan bir dizi şiddetli deprem kitlesel yıkımlara yol açar.

Haberin Devamı

EL AYAK ÇEKİLİNCE

Bodyguard (Netflix)

Çavuş David Budd, Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Julia Montague’yü koruma görevine terfi ettirilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder