Nihat Dik Akıllı lazer ile leke tedavisi
HABERİ PAYLAŞ

Akıllı lazer ile leke tedavisi

Sevgili okurlarım, estetik yorumlarımda bu hafta ‘Thulium lazer leke tedavisi’ ile ilgili gelen sorularınıza cevaplar hazırladım. Thulium akıllı lazer nedir? Nerelerde kullanılır? Nelere iyi gelir? Tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım. Thulium lazer birçok alanda kullanılmaktadır. Yaşlılık, güneş lekeleri, cilt üzerindeki renk tonu farklılıkları bunlardan sadece bir kaçıdır. Özellikle kadınlarda sıkça görülen, ciltte düzensiz şekillerde ve farklı renk koyulaşmaları şeklinde oluşan leke sorunlarında sıklıkla thulium akıllı lazere başvurulur. Ayrıca cilt sıkılaştırma, yara, sivilce ve yanık izleri ile ince kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olmada da başarılı sonuçlar elde edilir.

Haberin Devamı

LEKELERDEN KORKMAYIN

Thulium fraksiyonel akıllı lazerle tedavi süreci lekenin derinliğine bağlı olarak değişmektedir. Yüzeysel lekelerde yüzde 70-80 tedavi oranı çok daha yüksek olmakla birlikte derin lekelerde ise bu oran yüzde 50-60 sınırlarında seyretmektedir. Derin leke tedavilerinde çok nadir ikinci seansa ihtiyaç duyulmaktadır.

Cilt üzerine sürülen ve lokal anestezi görevi sağlayan medikal kremler aracılığı ile kişinin işlem sürecinde duyabileceği ağrı ve sızının önlenmesi sağlanmaktadır.

Kişinin yapısal özelliklerine, tedavinin uygulanacağı alana, lekelerin niteliklerine ve derinlik derecelerine göre lazer cihaz ayarlanır. 30-45 dakika içerisinde tamamlanan işlem sonrasında hasta sosyal hayatına hiçbir sorun yaşamadan dönebilir. Uygulamanın kaç seans gerektireceği hastanın özelliklerine ve tedavinin kapsamına bağlı olarak farklılık gösterebilir ancak tek seansın yeterli olacağı genel bir tablodur.

Tedavi sonrası 1-2 saatlik bir kızarıklık ve sonrasında kabuklanma olur. Tüm etkiler 2 gün içerisinde azalarak ortadan kalkar.

İşlem sonrası kurallara uyulması başarıyı olumlu yönde etkiler. Kabukların yolunmaması, bölgenin ovalanıp yıpratılmaması gerekir. Thulium akıllı lazerin leke tedavisinde kullanılan diğer lazer sistemlerine göre yan etki riski yok denecek kadar azdır. Uygulaması diğer lazer sistemlerine göre daha pratiktir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder