Nihat Dik Botoks zayıflatmak için mideye indi
HABERİ PAYLAŞ

Botoks zayıflatmak için mideye indi

Merhaba sevgili okurlarım,

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte herkesi bir zayıflama ve fit gözükme telaşı sardı. Bu hafta sizlerden gelen sorular üzerine köşemde yaz aylarına fit girmenize yardımcı olacak bir uygulama olan “Mide Botoksu’ndan” bahsedeceğim.

Sorulara başlamadan önce diğer yöntemlere alternatif olan bu uygulamadan kısaca bahsetmek istiyorum.

Mide botoksu yaklaşık 8 ay içinde fazla kilolarının %40’ını vermenize yardımcı olan bir uygulamadır. Bu uygulamayla obeziteye bağlı sağlık problemlerinde önemli ölçüde düzelmeler, iyileşmeler gözlenmektedir.

Haberin Devamı

Etkisi 4-6 ay süren botoks uygulamasından sonra gözlenebilen yan etkiler çok düşük düzeydedir.

Mide botoksu yöntemi bir ameliyat değildir. Kişi sedasyonla uyutulduğu için acı ya da ağrı gibi etkiler hissetmemektedir. Uyandırıldıktan sonra kesi, dikiş vb. işlemler gerçekleştirilmediği için kişinin hastanede yatmasına gerek yoktur. Hasta aynı gün sosyal hayatına dönebilir.

Botoks zayıflatmak için mideye indi

Gelelim konuyla ilgili sorularınıza:

Soru : 22 yaşındayım boyum 1.65 kilom 78. Mide botoksu ile 20 kiloya kadar verebileceğimi söylediler. Bilgi verir misiniz nedir bu mide botoksu?

M.ZENGER / Malatya

Cevap : Mide botoksu, ağız yoluyla endoskopik cihaz yardımıyla midenin birçok yerine yapılan botoks uygulamasıdır. Mide botoksu uygulaması ile mide sinirleri ve kasları 4-6 ay süreyle etkisiz hale getirildiği için iştah azalır, besinlerin midede daha uzun süre kalması sayesinde tokluk süresi uzar, daha az gıdayla daha kolay doyulur ve böylece kilo vermenize yardımcı olur.

Botoks zayıflatmak için mideye indi

Soru : 38 yaşındayım Hollanda’da yaşıyorum. Mide botoksuyla zayıflamak istiyorum. Süreci anlatır mısınız? Ne zaman normal hayata dönebilirim? İyileşme süreci uzun ve zorlu mu?

D.KÖKSAL / Hollanda

Cevap : Mide botoksu işlemi ortalama 15-20 dakika içinde ağrısız ve acısız bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Ameliyat olmadığı için herhangi bir kesi, dikiş vs. yoktur. Uygulama sonrası aynı gün sosyal hayatınıza dönebilirsiniz.

Botoks zayıflatmak için mideye indi

Soru : 49 yaşındayım, mide botoksu ile zayıflamak istiyorum ama güvenli bir uygulama mıdır, ne kadar kilo verebilirim ve uygulama sonrası neler yapmalıyım?

Haberin Devamı

Y.YALÇINKAYA / Adana

Cevap : Mide botoksu obezite ile mücadeleye yardımcı bir yöntemdir. Vücut kitle indeksi 28-40 arasında olan ve ideal kilosuna diyet ve egzersiz yaparak ulaşamayan hastalara başarı ile uygulanabilmektedir. Uygulama sonrası diyetisyen eşliğinde 10 ile 20 kilo arasında verebilirsiniz.

Önümüzdeki hafta da sorularınızı yanıtlamaya devam edeceğim. Estetik uygulamalar hakkında aklınıza takılan sorularınızı mail yoluyla bana ulaştırabilirsiniz.

Sağlıkla Kalın…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder