Nihat Dik Eyvahh saçlarım dökülüyor!
HABERİ PAYLAŞ

Eyvahh saçlarım dökülüyor!

Bu hafta konumuz yine saç dökülmesi. Kadın erkek herkesin ortak sorunu saç dökülmesi ve saç kıran hastalığı.

Geçen hafta yayımlanan ‘Uykuda saç ekimi’ yazımdan sonra sizlerden konuyla ilgili gelen soruları bu hafta da cevaplandırmak istedim. Tedavi süreci ve yöntemleri ile ilgili işte cevaplarım.

49 yaşındayım. Aşırı saç dökülmem var, saç aşısı yaptırmak istiyorum bilgi verir misiniz? A. KARDOĞAN / Malatya

Cevap: Saç aşısı, kişinin kendi kanından elde edilen PRP uygulamasından sonra, vitaminler ve özel formüle edilmiş solüsyonlarla mikro iğneleme ile birlikte saçlı deriye uygulanır. Böylece kanda var olan inaktif kök hücre ve büyüme faktörlerini de aktive ederek iyileşme ve doku üretimini hızlandırmak amaçlanır.

Haberin Devamı

34 yaşındayım. Saç kıran teşhisi konuldu. Saç aşısı faydalı olur mu? Kaç seans yeterli olacaktır? C. ÖZDeMİR/Almanya

Cevap: Aşılama yöntemi ile saç kıran olan hastalarımızda başarılı sonuçlar aldık. Saç aşısı tek seanslık bir uygulamadır. İşlem yaklaşık 1 saat sürer. Sonrasında sosyal hayatınıza rahatça dönebilirsiniz.

44 yaşındayım. Saç dökülmem çok fazla. Kel kalmaktan korkuyorum. Saç aşısı yaptırırsam etkisini ne zaman görürüm ve saçlarım bu uygulamadan sonra da dökülmeye devam eder mi? K. KUL/ İstanbul

Cevap: Uygulamanın ilk etkisi saç dökülmesinin azalarak durması olarak gözlemlenir. 4. aydan itibaren esas etkileri görülmeye başlanır. Ancak iyileşme ve saçlı deri kalitesindeki artış süreci bir yıla kadar devam eder. Bu yöntem erken dökülme dönemlerinde iyi bir çözümdür. Saçı iyice dökülmüş ancak saç ekimi düşünmeyenlerde de başarılı bir yöntemdir. Erkeklerde kelliğin yeni başladığı erken dönem de uygulandığında, dökülme azalarak durur, ileriki yaşlara ötelenir ya da tamamen durur. Başarı oranı yüksektir. Çok sayıda tüysü saç teli olanlarda da saç tellerini kalınlaştırarak hacimli ve saçlı bir görüntüye sahip olmaya yardımcı olur.

28 yaşındayım. Hamilelik dönemimde saçlarım çok döküldü. Saç aşısı benim için uygun mudur? E.NERGİS / Konya

Cevap: Kadınlarda saç dökülmesi ve saç kıran sorunlarında ve saç beslenmesi için kullanılan bir yöntemdir. Başarı oranları yüksektir. FDA tarafından, 510K özel sertifikası ile onaylanmış özel bir yöntemdir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder