Nihat Dik Örümcek ağı estetiği ile istediğiniz yaştasınız
HABERİ PAYLAŞ

Örümcek ağı estetiği ile istediğiniz yaştasınız

Merhaba sevgili okurlarım, bu hafta sizlere ameliyatsız yüz germe, gençleştirme yöntemlerinden biri Örümcek ağı estetiğinden bahsedeceğim.

Genç ve güzel görünmek için bıçak altına yatmak istemeyenler ameliyatsız tedavi yöntemlerine yöneliyor. Örümcek ağı estetiği de bunlardan biri…

Peki uygulama nasıl yapılıyor, kimlere uygulanabiliyor, avantajları neler?

Örümcek ağı estetiği uygulaması nedir?

Örümcek ağı estetiği bir ameliyatsız cilt sıkılaştırma, canlandırma ve form kazandırma işlemidir. Örümcek ağı estetiği uygulamasında, yıllardır cerrahide kullanılan polidiaksanon ipler ve bu ipleri cilt altına yerleştirmek için de ince uçlu iğneler kullanılır. Vücuda yan etkisi bulunmayan bu medikal ipler, ince uçlu iğneler vasıtasıyla cilt alt dokusuna tıpkı örümcek ağı gibi işlenir. Ameliyatsız iple yüz germe uygulaması olarak da söyleyebileceğimiz örümcek ağı estetiği temelinde, azalan kolajenin yerine, bedenin tekrar kolajen üretmesine teşvik edici bir mekanizma yatmaktadır. Sorunlu alana işlenen ipler aynı zamanda güçlü bir lifting etkisi de sağlar.

Haberin Devamı

Örümcek ağı estetiği ile istediğiniz yaştasınız

Örümcek ağı estetiği kimlere uygulanır ve uygulama süresi nedir?

Hızlı ve güvenli yöntemlerden biri olan bu işlemde kullanılan iğne ve asma işlemini gerçekleştirecek olan ip sayısı, kişinin yüzünde oluşan deformasyon ve sarkmalara göre değişiklik gösterir. Hastaya lokal anestezi uygulandıktan sonra yarım saat gibi bir sürede tamamlanan işlem, kadın erkek fark etmeksizin yüz bölgesinde problem yaşayan herkese hekiminizin kontrolünde rahatlıkla, ağrısız ve acısız şekilde uygulanabilir.

Örümcek ağı estetiği hangi durumlarda uygulanabilir?

İple yüz germe işlemleri, sarkma, kırışıklık, elastin kaybı, çene hattı ve yüz hatlarının sarkma nedeniyle netliğini kaybetmesi, derinin aşağı düşmesi, alt göz kapaklarının altında kırışıklıklar oluşması, ağız-dudak çevresinde kırışıklıklar oluşması gibi durumlarda uygulanır.

Örümcek ağı estetiği ile istediğiniz yaştasınız

Yüze yerleştirilen ipler hissedilir mi ve dışarıdan bakıldığında fark edilir mi?

İplikler yerleştirildikten sonra hissedilmemektedir ve çok ince olduklarından cilt yüzeyine dışarıdan bakıldığında gözle fark edilmemektedir.

Haberin Devamı

Örümcek ağı estetiği uygulamasının etkileri ve kalıcılık süresi nedir?

İplerin etkisi cilt altına konulduğu andan itibaren başlar ve 1 ay içerisinde optimum seviyeye ulaşır. Tek seansta yapılan bu uygulama da lokal anestezi ya da hastanın tercihine göre sedasyonla da yapılmaktadır. Uygulama tamamlandıktan hemen sonra ciltte gerilme, kırışıklıklarda gözle görülen azalma yada kaybolma gözlenir. Bu uygulamanın etkisi 5 ila 7 yıl arasında değişmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder