Nihat Dik Thulium lazer leke tedavisi
HABERİ PAYLAŞ

Thulium lazer leke tedavisi

Sevgili okurlarım, estetik yorumlarımda bu hafta “ Thulium lazer leke tedavisi” ile gelen sorularınıza cevaplar hazırladım. Thulium akıllı lazer nedir, nerelerde kullanılır, nelere iyi gelir tüm bu sorularınızı burada yanıtlamaya çalışacağım.

Thulium lazer birçok alanda kullanılmaktadır. Yaşlılık, güneş lekeleri, cilt üzerindeki renk tonu farklılıkları bunlardan sadece bir kaçıdır. Özellikle kadınlarda sıkça görülen ve tedavisi zor olan melazma olarak adlandırılan, ciltte düzensiz şekillerde ve farklı renk koyulaşmaları şeklinde oluşan leke sorunlarında sıklıkla thulium akıllı lazere başvurulur. Ayrıca sadece leke tedavilerinde değil cilt sıkılaştırma, yara, sivilce ve yanık izleri ile ince kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olmada da başarılı sonuçlar elde edilir.

Haberin Devamı

Thulium lazer leke tedavisi

LEKELERİNDEN KORKMAYIN

Thulium fraksiyonel akıllı lazerle tedavi süreci lekenin derinliğine bağlı olarak değişmektedir. Yüzeysel lekelerde %70-80 tedavi oranı çok daha yüksek olmakla birlikte derin lekelerde ise bu oran %50-60 sınırlarında seyretmektedir. Derin leke tedavilerinde çok nadir ikinci seansa ihtiyaç duyulmaktadır.

Doktor ve hastanın ortak kararlarının üzerine uygulamanın yapılacağı alan temizlenmekte ve hijyenik açıdan uygulamaya hazır hale getirilmektedir. Cilt üzerine sürülen ve lokal anestezi görevi sağlayan medikal kremler aracılığı ile kişinin işlem sürecinde duyabileceği ağrı ve sızının önlenmesi sağlanmaktadır.

Thulium lazer leke tedavisi

Kişinin yapısal özelliklerine, tedavinin uygulanacağı alana, lekelerin niteliklerine ve derinlik derecelerine göre uygun dalga boyu, atım ve sıklık gibi teknik detaylar lazer cihazı üzerinden ayarlanmaktadır. 30-45 dk. içerisinde tamamlanan işlem sonrasında hasta sosyal hayatına hiçbir sorun yaşamadan dönebilir. Uygulamanın kaç seans gerektireceği hastanın özelliklerine ve tedavinin kapsamına bağlı olarak farklılık gösterebilir ancak tek seansın yeterli olacağı genel bir tablodur.

Thulium lazer leke tedavisi

Tedavi sonrası 1 – 2 saatlik bir kızarıklık ve sonrasında kabuklanma olur. Tüm etkiler 2 gün içerisinde azalarak ortadan kalkacaktır.

Haberin Devamı

İşlem sonrasında kurallara uyulması başarıyı olumlu yönde etkilemektedir. Kabukların yolunmaması, bölgenin ovalanıp yıpratılmaması gerekmektedir.

Thulium akıllı lazer ile tedavi edilen lekeler tekrar aynı yerde oluşmaz. Fakat cilt hassasiyeti bulunan kişilerin mutlak surette güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunması gerekir.

Thulium lazer leke tedavisi

Thulium akıllı lazerin leke tedavisinde kullanılan diğer lazer sistemlerine göre yan etki riski yok denecek kadar azdır. Uygulaması diğer lazer sistemlerine göre daha pratiktir. Thulium akıllı lazer uygulamaları, tüm tıbbi işlemlerde olduğu gibi uzmanlar tarafından uygulanması gereken önemli bir işlemdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder