Nilüfer Türkoğlu Ajandakolik'te bu hafta (13 Ekim 2018)
HABERİ PAYLAŞ

Ajandakolik'te bu hafta (13 Ekim 2018)

Haberin Devamı

KADIKÖY TİYATRO BİNASININ TEMELLERİ ATILDI

Ajandakolikte bu hafta (13 Ekim 2018)

İstanbul'da yeni bir tiyatronun açılacağını duymak heyecan verici! Geçtiğimiz pazartesi günü Kadıköy Belediyesi,İstanbul’un önemli gösteri sanatları merkezlerinden biri haline gelecek ‘Kadıköy Tiyatro' binasının temelini tiyatro sanatçıları ile birlikte attı. Acıbadem - Koşuyolu bölgesinde, ulaşım ağlarının merkezinde (Ne ararsan var: Metro, Marmaray, Metrobüs, Avrasya Tüneli) inşa edilecek olan Kadıköy Tiyatro, toplam 8.200 m2 kapalı alana sahip olacak. Bölünebilir salonlar, fuayeler, kafeterya ve prova odalarıyla bin kişiye ev sahipliği yapabilecek. Rutkay Aziz'den Mert Fırat'a pek çok oyuncunun katıldığı ve anlamlı konuşmalar yaptığı törende beni en çok 72 yaşındaki Zihni Göktay'ın söyledikleri etkiledi: “Umarım Tiyatro Kadıköy'de de oynamak nasip olur." Umarım!

Ajandakolikte bu hafta (13 Ekim 2018)


TEK GECELİK FESTİVAL

Müzik yazarı, gazeteci Tolga Akyıldız'ın gelenekselleştirdiği '%100 Açık Sahne'ye gitmezsem o sezon kendimi eksik hissederim! Abartmıyorum, 18'inci defa bu etkinliği gerçekleştiriyor olması takdire şayan! Bugüne kadar sahnesinde 150’yi aşkın müzisyeni ağırlayan ve müzik sektörüne yeni isimler kazandırmayı misyon edinen %100 Açık Sahne, 17 Ekim'de IF Performance Hall Beşiktaş’ta bu defa maNga'dan Fatma Turgut'a, Melek Mosso'dan İrem Candar'a pek çok ismi ağırlıyor. Özellikle Melek Mosso'nun sahnesini merak ediyorum. Vaktiniz varsa uğrayın. Çünkü #yuzdeyuzaciksahne'de #muzikbirlestirir.

Ajandakolikte bu hafta (13 Ekim 2018)

ZORLU'DA 'HAYALET' VAR

'Hayalet' filmini izlemeyenleriniz kaldıysa size müzikalini verelim diyeceğim ama bence siz bu kült filmi de mutlaka izleyin. 90'lı yıllarda kadınların Patrick Swayze'a erkeklerinse Demi Moore'a aşık olma nedeniydi, Hollywood efsanesi Ghost (Hayalet). Ve şimdi bir müzikal olarak karşımızda! 19 Ekim-28 Ekim tarihleri arasında Zorlu PSM’de gerçekleşecek 13 performansın provalarına başlandı! Zamanın en romantik şarkılarından 'Unchained Melody'yi dinlemek için siz de benim gibi sabırsızlanıyorsanız acele edin, biletler gitti gidiyor.

Ajandakolikte bu hafta (13 Ekim 2018)

28. AKBANK CAZ FESTİVALİ

28. Akbank Caz Festivali, 17 Ekim’de Akbank Sanat ve Babylon’da iki konser ile başlıyor. 28 Ekim’e kadar sürecek festival; 100’den fazla sanatçının performansıyla 37 ayrı mekanda 37 konser ile gerçekleşecek. Festival kapsamında ayrıca 3 söyleşi ve 16 atölye çalışması hayata geçecek. Etkinlikleri daha detaylı görmek için akbanksanat.com adresini tıklayın.

TASARIM TOMTOM SOKAKTA

“Bir Yolculuk Masalı” 18-21 ekim tarihleri arasında İstanbul’un Yaratıcı Mahallesi Tomtom'da

Tasarım Tomtom Sokakta, 18-21 Ekim 2018 tarihleri arasında “Bir Yolculuk Masalı” temasıyla sanat, tasarım ve alışveriş dünyasını şehrin büyülü dokusunda bir kez daha buluşturacak.

Özgün tasarımcı ve sanat eserleri, birbirinden ilgii çekici konularla söyleşiler ve atölyeler, organizasyonun her köşesinde müzik ile dopdolu festival; Tomtom Kırmızı, Tomtom Kaptan Sokak, İtalyan Lisesi ve Tomtom Gardens`da izleyenleri olağanüstü kurgulanmış bir masalın içine sürükleyecek.

Beyoğlu Belediyesi himayesinde gerçekleşecek Tasarım Tomtom Sokakta için özel olarak düzenlenen Tomtom Kırmızı ve İtalyan Lisesi bahçesinde tasarım dünyasının tüm alanlarından çok özel tasarımcılar bir araya gelecek. Birçok yeni ve özgün marka, tanınmış tasarımcılarla beraber ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacağı gibi Türkiye’nin ve dünyanın önemli tasarım markalarına da ev sahipliği yapacak. Tomtom Kırmızı Avlu’da ise 4 gün boyunca binanın büyülü atmosferinde etkinlik ziyaretçilerine açık lounge ve cafe alanı ile dinlenme ve keyif ortamı sunulacak. İtalyan Lisesi’ndeki söyleşilerde; Hazal Kaya, Başak Pelister, Şah Yaycı, Deniz Başıbüyük gibi isimler yer alacak ve etkinliğe katılanlar atölye çalışmalarında meditasyon ve enerji dengeleme teknikleriyle rahatlarken canlı müzik performanslarında keyifli anlar yaşayacaklar.

“Bir Yolculuk Masalı’na davet ediyoruz bu sene sizleri”

Tomtom Design Management İcra Kurulu Üyeleri Hakan Kodal, Bahar Korçan, Serra Arıkök ve Ayşegül Temel tarafından hayata geçirilen ve 18-21 Ekim’ de beşincisi gerçekleştirilecek etkinliğe, birçok önemli marka özel projeleriyle renk katacak. Bu yılki tema ile ilgili açıklama yapan Bahar Koçan “Bir Yolculuk Masalı’na davet ediyoruz bu sene sizleri. Boyu küçük; ama kalbi ve ruhu kocaman, 8 yaşındaki İncir’in kendini ve dünyayı keşfetme hikayesindeki adımları takip etmeye çağırıyoruz hepinizi. Her yolculuk gibi bu masal da bol sihirli, biraz fantastik, biraz gülümseten, bazen azıcık yürek sızlatan köşelerle, sürprizli odalarla dolu. Keşfetmesi, haritayı takip etmesi ve bilgece yol gösteren karakterlerle tanışması sizden, sizlere sihirli kapıları açmak ise bizden” dedi.

Satılan her biletin 2 TL si eğitim fonuna aktarılacak

5. kez düzenlenen Tasarım Tomtom Sokakta katılımcılara tasarımın yanı sıra sanat, müzik, lezzet ve alışveriş konularında renkli bir dünya sunuyor. Mahallenin mağazalarına, galerilerine, diğer tüm esnafına uzun soluklu fayda sağlayan etkinlik, her geçen yıl merkezine yaratıcılığı koymuş her sektörden kurum, kuruluş, vakıf, dernek, büyük perakende markaları, bankalar, ve otomotiv şirketlerinin katılımı ile canlanıyor. Her yaştan binlerce tasarım ve sanat severi buluşturan etkinlik, tasarımcılara verdiği ödüllerle değer katıyor, yeni iş kanalları oluşturuyor ve genç sanatçıları koleksiyonerler ile buluşturuyor. Her etkinlik sonunda elde edilen gelirin bir kısmı Tasarım Tomtom Sokakta Eğitim Fonu’na aktarılıyor. 18-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak etkinlikte satılan her biletin 2 TL si de eğitim fonuna aktarılacak.

TASARIM BİENALİ PARALEL PROGRAMI

5. Tasarım Tomtom Sokakta, İstanbul Kültür Sanat Vakfı 4. İstanbul Tasarım Bienali’ne paralel olarak takip edilebilecek.

Geleneksel TMD Tasarım Ödülleri

Bireysel tasarımcıların yanı sıra perakende sektörünün tasarıma önem veren markalarının da bir araya geleceği etkinlikte, Tescilli Markalar Derneği iş birliğiyle geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Tescilli Markalar Derneği Tasarım Ödülleri’ de sahiplerini bulacak. Ödüller üç kategoride verilecek; “En Özgün Logo”, ”Özgün Ürün” ve “Genç Marka” kategorisi.

Tasarım Tomtom Sokakta etkinliğine; Tomtom Kırmızı, İtalyan Lisesi, Tomtom Gardens Avlusu, Tomton Kaptan Sokak, Boğazkesen Pop-Up Mağazalar ve bölgenin katılımcı mağazaları ev sahipliği yapacak.

İstanbul’un son yıllarda yıldızı parlayan Tomtom mahallesinde gerçekleşen Tasarım Tomtom Sokakta etkinliği, uluslararası alanda tanınan bir tasarım etkinliği olmayı hedefliyor.

Tasarım Tomtom Sokakta aşağıdaki sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek:

www.tasarimtomtomsokakta.org


Ajandakolikte bu hafta (13 Ekim 2018)

SPAGETTI KİTAP!

Bildiğiniz çocuk kitap formatını unutun çünkü bu kitabın görünümü bir başka! Kat kat açılarak hem okunabilen hem de çeşitli oyunlar ve aktiviteler sunan 'Uzun, Kocaman, Çok', konusunu İstanbul Tasarım Bienali’nin altı mekânından biri olan Pera Müzesi’nde yer alan Ölçekler Okulu’ndan alıyor. Yekta Kopan’ın yazdığı ve Burcu Ural Kopan’la birlikte tasarladığı, illüstrasyonları Ada Tuncer tarafından hazırlanan kitap, oyunlarla spagetti yapımı üzerinden çocukları tasarım ve ölçü birimleriyle tanıştırıyor. Kitaba aralarında Homer Kitabevi, Yalvaç Abi Kitabevi gibi kitabevlerinden ulaşmak mümkün.

Ajandakolikte bu hafta (13 Ekim 2018)


VINTAGE OL, GEL!

Her yıl farklı bir moda trendini ve bununla bağlantılı müzik gruplarını ağırlayacak olan ‘Moda ve Müzik Festivali’, bugün 'Vintage' temasıyla moda ve müzik severleri bir araya getiriyor. Henüz çiçeği burnunda, tazecik olan festival, Seyyal Taner ve Kurtalan Ekspres'i ilk defa bir festivalde bir araya getiriyor. Türkiye’nin ilk ‘dress-code’lu festivali, modanın görsel büyüsüyle müziğin işitsel gücünü aynı çatı altında bugün KüçükÇiftlik Park’ta buluşturmaya hazırlanıyor. Festival biletleri biletix.com ‘da.

Ajandakolikte bu hafta (13 Ekim 2018)

CİLDİN GÜLSÜN DİYE

8 Ekim'de başlayan Sephora Gülen Ciltler Festivali, kaldığı yerden devam ediyor. Tüketicileri cilt bakımı konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan festival süresince ücretsiz cilt analizi ve ücretsiz cilt bakımı yaptırabilirsiniz.

Ajandakolikte bu hafta (13 Ekim 2018)


İKİ KADININ HİKAYESİ: BEYAZ

Derya Alabora ve Deniz Çakır’ı aynı sahnede buluşturan 'Beyaz', kocasıyla mutsuz bir evliliği olan ve hayallerini gerçekleştiremeyen kız kardeş ile hayatını kendi isteğine göre yaşayan, uzun zaman sonra eski kasabasına dönen ablasının, geçmişleriyle ve kendileriyle yüzleşmelerini anlatıyor. Fransız yazar Emmanuelle Marie’nin yazdığı oyunun yönetmen koltuğunda Özen Yula var. 16 Ekim'de saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) izleyebilirsiniz.


SERT MALZEMEDEN ESPRİLİ ESERLER: SERGİ

Seramik sanatçısı Melis Kolyozyan, “Over the Rainbow” isimli üçüncü sergisinin açılışını 13 Ekim Cumartesi günü, Kuzguncuk Nail Kitabevi’nde gerçekleştirecek.

Sanatçı “sert malzemeden, esprili eserler” olarak tanımladığı heykelleri ile seyirciyi, komik ve ironik insan figürleriyle hayat bulanhayal dünyasına bir yolculuğa çıkaracak.

Ajandakolikte bu hafta (13 Ekim 2018)


ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ ESKİŞEHİR VE ANKARA'DA

Kültür sanat etkinliklerine katılımın önündeki engeller de kalksın istiyoruz. Bunu hedefleyen Engelsiz Filmler Festivali, her yıl Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden filmleri; görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak sunuyor. Bu yıl altıncı kez düzenlenen Festival, bugün ve yarın Eskişehir’de Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi (Kırmızı Salon), 17 - 21 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak.

Ajandakolikte bu hafta (13 Ekim 2018)

İZMİR’İN İLK GASTRONOMİ FESTİVALİ GASTROFEST

Boyoz, söğüş, kumru, gevrek gibi sokak lezzetlerinin başladığı bir ikramda kendinizi nerede bulabilirsiniz? Tabii ki İzmir'de! 21 Ekim’de, tarihi Alsancak Tren Garı’nda yapılacak olan “İzmir GastroFest” yerli, yabancı ünlü şefleri, yemek yazarlarını ve akademisyenleri buluşturuyor. Gündemin sıcak konusu olan 'Göç' teması ile yola çıkan festival, şu satırları yazan İzmirlinin de yüzünde gülücükler açtırdı.

ZARAFETİN İÇİNDE SPOR ŞIKLIK

Eminim sizin de Instagram'da görüp keşfettiğiniz onlarca marka var. İşte onlardan biri! 2013 yılında tasarımcı Evin Yazıcıoğlu tarafından kurulan aksesuar markası justevoaccessories, son bir yıldır kendi istediğiniz gibi tasarlayabileceğiniz ve her bir parçada kendi hikayenizi anlatabileceğiniz Charm bileklik ve kolyeleriyle dikkat çekiyor. İçinizdeki bohemliği ortaya çıkaran yaz kış kullanılabilinecek boho-örgü bileklikler, yüzükler, kolyeler de özel tasarım parçaları sevenlere göre.

Instagram adresi: justevoaccessories

Ajandakolikte bu hafta (13 Ekim 2018)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder