Nilüfer Türkoğlu Ajandakolik'te bu hafta (29 Eylül 2018)
HABERİ PAYLAŞ

Ajandakolik'te bu hafta (29 Eylül 2018)

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

YÜZYÜZEYKEN KONUŞURUZ’DAN YENİ KLİP

Bu aralar en çok onların şarkıları dönüp duruyor kulaklığımda. Son dönemde keşfettiğim yegane gruplardan ‘Yüzyüzeyken Konuşuruz’. Grubun ismini ayrı, müzik tınılarını ayrı seviyorum. Hele Kaan Boşnak’ın umursamaz ama bir o kadar da insanın içini bulandıran sesine diyecek lafım yok. Fazla hüzünlü ama, kabul edin; iyiler! Neyse havadisim onların yeni şarkılarına çektikleri kliple ilgili! Grubun, geçtiğimiz haftalarda yayınladığı single çalışması ‘Boş Gemiler’in video klibi nihayet dün yayımlandı. Klip yönetmenliğini Can Özen’in üstlendiği, yaklaşık 15 kişilik bir teknik ekibin görev aldığı klipte gruba; genç oyuncular Suna Başaran, Serra Demir ve Meltem Yurttaş eşlik etmiş. Herkesin ellerine sağlık!

Haberin Devamı

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

GARDEN SALE 'TASARIM ŞENLİĞİ'

Etkinliklerin vazgeçilmez mekanı KüçükÇiftlik Park, bu hafta sonu kapılarını tasarım severlere açıyor. Bugün başlayan ve yarın da devam edecek olan etkinlikte takı ve kıyafetten vintage objelere, konserlerden eğlenceli atölyelere kadar binlerce tasarım ve onlarca etkinlik sizi bekliyor. Mutlaka uğrayın.

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

ADANA’NIN TÜM LEZZETLERİ BU FESTİVALDE!

Adana’da olanlara ya da yolu Adana’dan geçenlere... Adana Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu sene ilki gerçekleştirilecek olan ADANAFEST İSTANBUL, bugün ve yarın İstanbul LifePark’ta düzenleniyor. Adana’nın en ünlü kebapçılarından en ünlü kaburgacısına, ciğerden şırdana, bicibiciden yöresel yemeklerine kadar yüzlerce lezzet ADANAFEST’te lezzet tutkunları ve Adana’yı merak edenlerle buluşacak. O zaman “Aaman Adanalım, canım Adanalım, ben sana yandım, güzel delikanlım!”

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

‘BURADA MÜZİK VAR’ BAŞLADI!

Geçen haftalarda Cumartesi Postası’nda haberi duyurmuştum! Bilenleriniz bilir. Sonbahara tatlı bir etkinlik geldi, hoş geldi… Bu serin havalarda içinizi ısıtacak konserler dizi dizi… Moda’ya böyle buyrun bakalım… 28 Eylül’de başlayan ve 7 Ekim’e kadar sürecek olan Ada Müzik Günleri’nde, Moda Kayıkhane’de bugün Burcu Tatlıses, Bülent Ortaçgil ve Bulutsuzluk Özlemi sahne alıyor.

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

DELİMONTİ MENÜSÜ İŞTAH KABARTICI

Haberin Devamı

İstanbul’da bomontiada’daki Delimonti’ye uğradınız mı hiç? “Yerel güzeldir, sunum önemlidir” sloganıyla çıkan mekan, mevsimsel lezzetleri misafirleriyle buluşturmaya devam ediyor. Bugünlerde menüsünde yer alan ‘Midye Tava’, ‘Levrek Tava’ ve deniz ürünlerinden oluşan ‘Denizden’ gibi seçenekler, serin sonbahar aylarını ‘nefis’ kılacak gibi görünüyor. Bence denemek için rezervasyonunuzu yaptırmakta fayda var. Sonra yer bulamayabilirsiniz.

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

SARAH JIO'NUN SON KİTABI

Sarah Jio'yu bugüne kadar hiç okumadım. Ama onun her kitabını neredeyse ezberleyen kız arkadaşlara sahibim. Ve duyduğuma göre özellikle Türk kadınlarının ruhuna epeyce dokunan ve uzun süre tesir eden hikayeleri varmış. Kitapları burada da yok satıyor! Geçen hafta ilk defa Türkiye'de yayınlanacak yeni romanı 'Paris'ten Çiçeklerle'nin tanıtımı için D&R İstinye Park'ta okuyucularla buluşması biraz da bu yüzden. Pena Yayınları'ndan çıkan kitap, 1940’larda Paris’te yaşayan iki kadının iç içe geçen hikâyelerine hayat veriyor. Ben de bir göz atacağım, bakalım neymiş, neciymiş şu Sarah Jio!

Haberin Devamı

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

KALPTEN ŞARKI SÖYLEYEN KALBEN'DEN KONSER

İstanbul'da bu akşam için henüz plan yapmayanlara sözüm. Saat 20.00'de Zorlu Center Meydan Katı Park alanında Kalben konseri var. Üstelik ücretsiz. Merak etmeyin hava gayet iyi, üzerinize hafif bir şeyler alın, yeter.

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

KAHVE FESTİVALİ BU DEFA ANKARA’DA...

Dream Sales Machine tarafından düzenlenen Ankara Coffee Festival, bugün ve yarın Bilkent Center’ın ana sponsorluğunda Bilkent Station’da gerçekleşiyor. Üçüncü nesil kahve akımının önde gelen markaları ve lezzetlerini bir araya getiren Ankara Coffee Festival’de, başkentliler usta baristalar, nitelikli lezzetler, tasarım ürünleri ve canlı müzik performansları ile buluşacak, atölye çalışmalarına katılabilecek. Festivalin biletleri dsmbilet.com‘da satışta. Size de iyi eğlenceler, Ankaralılar!

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

4.İSTANBUL TASARIM BİENALİ, DÜNYACA ÜNLÜ DERGİDE

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından VitrA sponsorluğunda ücretsiz olarak gerçekleştirilen

4. İstanbul Tasarım Bienali, Condé Nast Traveller’ın gezi tavsiyeleri arasında yer aldı, bizim de göğsümüz kabardı!

İstanbul ve 4. İstanbul Tasarım Bienali, dünyaca ünlü İngiliz seyahat ve yaşam dergisi Condé Nast Traveller tarafından hazırlanan Eylül ayı seyahat önerilerinde birinci sırada gösterildi.

Habere ayrıntılı ulaşmak için şu linke göz atabilirsiniz:

https://www.cntraveller.com/gallery/travel-ideas-for-now

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

SU ALTINDAN GELECEĞE...

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Lila Group, ödüllü Su altı Fotoğraf Sanatçısı Taci Yücedere’nin ‘TEGV’le Su altından Geleceğe’ isimli fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Deniz Müzesi’nde, bugün ve yarın fotoğraf tutkunları ile buluşacak olan serginin geliri ise ‘Bir çocuk değişir, dünya gelişir’ sloganı ile faaliyetlerini sürdüren TEGV’e bağışlanıyor. Destekliyoruz!

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ FESTİVALİ

Alışveriş yapmayı hobi haline getirenlere Anadolu Yakası'ndan bir haberim var. Eğlence merkezi Watergarden İstanbul’da bugün onlarca marka, binlerce ürün ve sürpriz etkinliklerle İndirimli Alışveriş Festivali sizleri bekliyor. 10.00- 22.00 saatleri arasında Taze Pazar katında gerçekleşecek festival de ücretsiz. Watergarden İstanbul’un her hafta merakla takip edilen Akustik Konser programının bu haftaki konuğu ise Jehan Barbur.

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

HAYDİ KALK GİDİYORUZ, KADIKÖY TİYATRO ŞENLİĞİ’NE...

Kadıköy Belediyesi desteğiyle Kadıköy Tiyatroları Platformu’nun düzenlediği Kadıköy Tiyatro Şenliği’nin bu yıl üçüncüsü gerçekleşiyor. Şenlikte 12 yetişkin, 4 çocuk oyunu, 2 belgesel ve atölyeler yer alacak.

Kadıköy Tiyatro Şenliği’nin adı ‘Bir Başkadır Kadıköy’de Tiyatro’ olarak belirlendi. 1 Ekim’de başlayacak şenlikte yer alan bütün oyunların fiyatları da sabit; yetişkin 30, çocuk oyunları ise 25 lira. Oyun programına mutlaka göz atın. Şenliğin 15 Ekim’e kadar süreceğini not etmekte fayda var.

Oyunlara göz atmak için de şu linki tıklayabilirsiniz:

http://kultursanat.kadikoy.bel.tr/tr/haberler/kadikoy-tiyatro-senligi-basliyor

Ajandakolikte bu hafta (29 Eylül 2018)

BABA SAHNE'DE OYUN İZLEYİN

Sahnelerin en 'Baba'sı. Gittiğim an hayran olduğum tiyatro. Hikayesini okuyunca daha da etkilendim. Hiçbir kurum ve kuruluştan yardım almadan kurulan ve tapusunda 'tiyatro' yazan tek tiyatro Baba Sahne, Ekim ayında yine dopdolu programıyla tiyatroseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. 4 Ekim'de saat 20.30'da 'Bir Baba Hamlet' oyunu benden size tavsiye. Gidin, izleyin ve Baba Sahne'nin ihtişamlı atmosferinde kendinizi gerçekten tiyatroda hissedin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder