Nilüfer Türkoğlu Ajandakolik'te bu hafta (25 Ağustos 2018)
HABERİ PAYLAŞ

Ajandakolik'te bu hafta (25 Ağustos 2018)

Haberin Devamı

DOĞU’NUN İLK MÜZİK FESTİVALİ’NE AZ KALDI

Ajandakolikte bu hafta (25 Ağustos 2018)

Birkaç gün önce arkadaşım aradı, Faruk, eskiden birlikte çalışırdık gazetede. Sesini duymak sevindirdi. Bana haberleri vardı. “Doğu’nun ilk müzik festivali yapılacak Van’da! Gel, haberin yap, Nilüfer!” Heyecanlandım! Hemen tarihlere baktım, 7-8-9 Eylül’de, hay aksi! 7’si olmaz da belki 8-9 Eylül hafta sonuna denk geliyordu! Gidebilirdim. Öğrendim ki ‘GezginFest Van’, Interrail Türkiye ve Hayal Kahvesi’nin ortaklığında gerçekleşecek çok büyük bir organizasyonmuş. Amaçları da sosyal farkındalığı öne çıkarmak, farklı kültürleri, seyahat ve sanatla birleştirmek! Bu beni daha da mutlu edip heyecanlandırdı! Üstelik festivale katılan müzisyenleri görünce keyfim daha da yerine geldi! Birkaçını sayıyorum, hazır mısınız? Athena, Teoman, Selda Bağcan Boom Pam, Ezhel, Shantel, Mohsen Namjoo, Kardeş Türküler... Daha ayrıntılı bilgi almak için mutlaka gezginfest.com/van web sitesini ziyaret edin. Bence inanılmaz bir anı olarak hafızalarda yerini alabilir, neden siz de ben de orada olmayalım?

ORGANİK BİR YAYINEVİ SİNEK SEKİZ

VE SON KİTABI EKOFEMİNİZM

Sinek Sekiz Yayınevi’ni duymayanlarınız varsa bence artık siz de duyun, ey okuyucular! Buradan çıkan kitapların, hele ki özel bir ilginiz de varsa, rafta bir köşede yer etmesi gerek. Çünkü kendi deyimleriyle “hepimiz için sürdürülebilir, adil ve iyi bir dünya için” emek veriyorlar, bu kitapları yayına hazırlarken. Yayınevinden çıkan kitapların ortak bir dili var; doğayı ve insan. Dokuz yıl önce kurulan Sinek Sekiz’in en büyük özelliklerinden birisi de Muğla Dalyan’da bulunması.

Ajandakolikte bu hafta (25 Ağustos 2018)

Çünkü köklerinin toprakta olmasını istiyorlar, çok da haklılar! ‘Ekofeminizm’ ise yayınevinden çıkan en yeni kitap. İki kadının kaleme aldığı kitap, dünyanın dört bir tarafındaki kadınların gündelik hayatına doğrudan etki eden iktidar mekanizmalarını göz önüne seriyor.

GEZİCİ KÜTÜPHANELERDEN BİRİNE RASTLADIM

Ajandakolikte bu hafta (25 Ağustos 2018)

Sayısı giderek artan ‘Gezici Kütüphane’lerden birine geçenlerde Çanakkale’de denk geldim. Özellikle şehirden uzakta, kasaba ve köylerde yaşayan; uzaklık sebebiyle halk kütüphanelerinden veya kitapçılardan yararlanamayanlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu hizmetini yakından görme şansım oldu. İçeride birkaç yolcu koltuğu ve raflar var. Daha fazla ve çeşitli kitap bulacağımı ummuştum ancak otobüsün dış cephesinin etkisi içeriden daha büyük. Kitap sayısını artırmalı ve daha çok yazara yer vermeliler.

Hooop The Bag: Çantalar Harikalar Diyarında

Yurt dışında üretilen ve çok pahalı fiyatlara satılan ‘tasarım’ ürünlere ayılıp bayılanlara lafım; bak bizde de ne güzellikler var! Memleket sınırları içinde çok güzel işler yapan kadınlar tanıyorum. Gizem Yücelen bunlardan biri! Gitti, bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Çanta Tasarım Yarışması Independent Handbag Designer’da birincilik ödülünü kaptı, helal! ‘Hooop The Bag’ markasının yaratıcısı bu çok özel kadın, kasnak ruhunu çantalara taşıyarak el emeği göz nuru işlere imza atıyor.

Ajandakolikte bu hafta (25 Ağustos 2018)

El işçiliğinin değerini günümüzde yeniden hatırlatan Hooop The Bag’de kişiye özel tasarımlar da epey dikkat edici. Sadece size ait bir çantanız olsun istiyorsanız kapısını çalın.

Instagram sayfası: hooop_the_bag

İKSV’DEN TİYATROYA TAM DESTEK: TEŞVİK ÖDÜLÜ

Ajandakolikte bu hafta (25 Ağustos 2018)

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), hayranlıkla takip ettiğim bir kültür kurumu. Türkiye’de sanatın gelişmesinde bu alandaki güncel ve nitelikli üretimin desteklenmesi adına yaptıkları her şey takdire şayan. Şimdi, klasik müzik, caz, sinema ve edebiyat gibi farklı disiplinlerde sunduğu ödüllere bir yenisini ekleyen İKSV, tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin bağışlarıyla hayata geçirilen Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülünü vermeye hazırlanıyor. Bu ödül, yaptıkları projelerle ve yenilikçi yaklaşımlarıyla tiyatronun gelişimine katkıda bulunan tiyatro topluluklarına ya da kişilere sunulacak. Ödülde para da var, İstanbul Tiyatro Festivali programında yer almak da. Nasıl güzel bir destek...

DJ SETİNDE MAHMUT ORHAN

Ajandakolikte bu hafta (25 Ağustos 2018)

Son dönemde adını sıkça duyduğumuz başarılı dj’lerden Mahmut Orhan’ın yakında nerede çalacağını merak eden varsa beri gelsin! Ben biliyorum ve yollara düşüyorum. Antalya-Belek'te çam ormanlarının içerisinde, Acısu Nehri ve deniz kıyısında doğanın bütün cömertliğini sunan Gloria Hotels & Resorts’ta 30 Ağustos’ta çalacak olan Mahmut Orhan, bir Akdeniz gecesi ne kadar güzel olabilirse, müzikleriyle o gecenin içinden geçecek.

Etkinlik detayları ve rezervasyon için:

book@gloria.com.tr

ALAÇATI’NIN RÜZGARI KORUNCUKLAR İÇİN ESİYOR

Çocukları sevgi dolu bir ortamda okul öncesi yaştan itibaren geleceğe hazırlayan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) yararına düzenlenen Koruncuk Sörf Festivali’nin üçüncüsü, bugün ve yarın sörf tutkunlarını Alaçatı’da bir araya getiriyor. Böylece Türkiye’nin ikinci çocuk köyü Koruncuukköy Urla’ya da katkı sağlanmak hedefleniyor. Türkiye’de windsurf’ün tanınmasına büyük katkı sunan ve Çağla Kubat Windsurf Akademi Alaçatı’nın kurucuları arasında yer alan Çağla Kubat Diaz ise festivalin, Türkiye’de çocukların ve gençlerin katılımıyla gerçekleşen en büyük etkinlik olduğunu söylüyor.

Ajandakolikte bu hafta (25 Ağustos 2018)

‘İSTANBUL’DA DENİZ SEFASI’ YAŞAMAK İÇİN SON GÜN

Bayram tatilinin son gününü bir sergiye ayırmaya karar verdim! Zaten bütün bayramı şehirde geçirmişim, son gününde de sergiye giderim, çok mu! Eğer siz de benim gibi ‘kalan’lardansanız Pera Müzesi’nin düzenlediği ‘Sarsılan İmge’ ve ‘İstanbul’da Deniz Sefası’ sergilerini gezebilirsiniz. Özellikle ‘İstanbul’da Deniz Sefası’ sergisi, üç aylık yaz tatilinde iki defa ayakları suya değmiş bendeniz için pek bir anlamlı. Gidelim de sefa çekelim... Sergi, 12:00 – 18:00 saatleri arasında açık. Görüşmek üzere!

Ajandakolikte bu hafta (25 Ağustos 2018)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder