Nilüfer Türkoğlu Ajandakolik - 11 Ağustos 2018
HABERİ PAYLAŞ

Ajandakolik - 11 Ağustos 2018

Geçtiğimiz hafta başlayan Kadıköy Tiyatro Festivali’nin en iyi yanı tam 14 oyunun ücretsiz olması.

Ajandakolik - 11 Ağustos 2018

Bir başka güzel haberse festivale olan yoğun ilgiden dolayı oyunlar için gişelerden davetiye almak gerekiyor. Her oyunun etkinlik günü 13:00 - 18:00 saatleri arasında. Festival programında yarın Kumbaracı 50 Tiyatrosu’nda ‘Hayvan Çiftliği’ var. Yaşasın tiyatro, yaşasın festival!

DUA LIPA SÜRPRİZİ

Dua Lipa’nın adını duymamış olamazsınız! Şimdilerde özellikle 12-20 yaş arası gençlerin Rihanna’dan veya Beyonce’den daha çok sevdiği bir isim kendisi.

Haberin Devamı

Ajandakolik - 11 Ağustos 2018

Spotify’da 8 milyon tekil ve 1,5 milyon albüm satışına ulaşarak 2017’nin en ünlü İngiliz kadın sanatçısı ilan edilen Dua, henüz 23 yaşında ama ünü bütün dünyayı sarmış durumda. 14 Ağustos’ta ‘Regnum Live in Concert’ kapsamında Türkiye’deki ilk konserini Belek’te Regnum Carya’da verecek. Antalya’da olanlara duyrulur.

BABASIZ KIZLARIN ROMANI: PARAMPARÇA

Daha geçenlerde varla yok arası babalardan yana sitem etmiştim ya tam yerine rast geldi. Ne zamandan beri okumak için fırsat kolladığım Melike İlgün’ün son romanı ‘Paramparça’ da meğer bir anda ortadan kaybolan bir babanın izlerini arayan Zeynep’in sarmaya çalıştığı yaralarını anlatan bir kitapmış.

Ajandakolik - 11 Ağustos 2018

Aile kavramı üzerine düşündüren roman, Türkiye’yle de yüzleşme hikayesi. ALFA Yayınları’ndan çıkan romanı okurken umarım drama bağlamam!

TROİA OPERASI'NI BESTELEDİ

Siz ‘Ajandakolik’i okuduğunuz sıralarda ben Çanakkale’ye Troia Festivali için çoktaan yollara düşmüş olacağım. Troia yılı kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından ısmarlanan bir operayı da yarın izleme şansı bulacağım. Bu operanın besteci ise Muhteşem Süleyman ve Kösem Sultan operalarıyla dünyaca tanınan sanatçı Tevfik Akbaşlı. Mahsun Kırmızıgül filmlerinin ve ‘Çukur’ gibi popüler dizilerin müziklerinde de yine onun ismi var.

İZMİR'İN AJANDASI 'OTUZBEŞLİK'TE

Sanmayın ki burada her hafta İzmirli olduğumdan dem vuracağım. Tamam bu son! Caaanım memleketimin bağrından çıkardığı bir web sitesiyle sizi tanıştırmak istiyorum. Eğer yolunuz İzmir’e düşecekse ve benim ajandam buna yetmeyecekse bu siteye bakmanız benden size tavsiye. otuzbeslik.com İzmir’deki mekanları, etkinlikleri ve bilgi verici yazıları meraklılarına sunuyor. Tıklayın.

Haberin Devamı

TIPKISININ AYNISI

İsmi bile insanda merak uyandırıyor doğrusu! Burhan Doğançay, Ömer Uluç, İbrahim Balaban gibi sanatçıların özgün baskı eserlerinin yer aldığı ‘Tıpkısının Aynısı’ sergisinin en büyük özelliği eserlerin küçültülmüş boyutta basılması ile ortaya çıkan çalışmalardan oluşması. Sergiyi görmek isterseniz 31 Ağustos’a kadar İstanbul’daki Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery’yi ziyaret edebilirsiniz.

Ajandakolik - 11 Ağustos 2018

YAZA BUZZZ GİBİ BİR FESTİVAL

Bu yazın en popüler mekanlarından biri neresi diye sorarsanız size Çeşme Aya Yorgi’deki Kafe Pi Beach Club’ı önerebilirim. Üstelik dün başlayan ‘Buz Gibi Festival’e dilerseniz bugün ve yarın katılabilir, üç farklı sahnede 21 farklı DJ’in (Aralarında Ozan Çolakoğlu, Dj Funky de var.) müzikleriyle festival havasını soluyabilirsiniz. Festival biletleri biletix’te. O zaman dans!

Ajandakolik - 11 Ağustos 2018

'YENİ KÜRKÜ'YLE KÜRK MANTOLU MADONNA

Sabahattin Ali’nin ölümsüz eseri ‘Kürk Mantolu Madonna’, Yapı Kredi Yayınları tarafından D&R’a özel farklı kapak görseliyle yeniden vücut bulmuş gibi. Raflarda yerini aldı bile...

Haberin Devamı

TAI CHI DE NEYMİŞ?

Ne varsa Çinlilerde mi vardır nedir! Binlerce yıldır günü Tai Chi ismini verdikleri bir sporla karşılayarak bedensel ve ruhsal dinginliklerini sağlayan Çinliler, yaşam enerjilerine bu yöntem sayesinde ulaşıyormuş. Tai Chi’nin son zamanlarda İstanbul’daki parklara sıçradığını öğrendim. Daha fazla bilgi edinmek için Wudang Istanbul grubunun veya Türk Çin Kültür Derneği’nin sosyal medya hesaplarından bilgi edinebilirsiniz.

SERTAB'IN PEŞİNDEN GİDELİM

Ege için yollara düşecek bir başka isim de Sertab Erener. Müzik dünyasında 25. yılını kutladığını size hatırlatmayı ve hiçbir zaman biz Sertab severler için eskimediğini yazmayı kendisine bir borç bilirim. Yepyeni şarkısı ‘Bastırın Kızlar’ın ardından çıktığı yaz turnesinin tarihleri şöyle: 12 Ağustos Bodrum, 21 Ağustos Datça, 23 Ağustos Marmaris ve 24 Ağustos Kuşadası. Bekle bizi Sertab!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder