Nora Romi Teknolojinin güzeli kadınların da hakkı
HABERİ PAYLAŞ

Teknolojinin güzeli kadınların da hakkı

Haberin Devamı

Kendim hakkında biraz geç de olsa anladığım bir şey varsa o da benim içimde bir “fen insanı”nın yattığıymış! Tabii zekam için aynı şeyi söyleyemiyorum çünkü o kısımdan şüpheliyim ama merak ve ilgi olarak tam bir fenciymişim. Tıp dahil olmak üzere teknolojinin ne kadar ilgimi çektiği son 5-6 senede ortaya çıktı ve son yıllarda bazı teknoloji markalarıyla yaptığım çalışmalar sonucunda öğrendiklerimle de kabardı.

Geçen hafta Güney Kore’deydim. Hayatımdaki ilk Uzakdoğu seyahatiydi. Tam üç yeri, Seul, Busan ve Jeju adasını gördüm. Açıkçası şehirler, yemekler ve sokaklar bu sefer ilgi odağım değildi. Evini seven, evinde rahat ve iyi yaşamaya meraklı her kadın gibi hayatı kolaylaştıran teknolojik gelişmeleri görmek heyecan vericiydi bu sefer. LG Elektronics’in son yaptıklarını görmek inanın daha fazla çamaşır yıkama, daha çok yemek yapma arzusu doğurdu içime... Ki bunları sizlerle de paylaşmak aynı heyecanı verecektir bana...

Teknolojinin güzeli kadınların da hakkı

İlk beni çarpan buzdolabı oldu. Instaview Door-in-Door’un en temel özelliği kapısına iki kere tıkladığınızda için göstermesi. Bu elzem mi diyebilirsiniz ama hayatınıza girdiğinde elzem olmasa da ne kadar pratik, ve tasarruflu olduğunu fark ediyorsunuz. Door-in-Door™ bölmesi, sık kıllandığınız yiyecek ve içeceklere daha kolay ulaşmanızı sağlıyor. Gerekmedikçe açmadığınız için hem içerdeki ısıyı düşürmeyip ekstra enerji harcamıyorsunuz, gıdaların daha uzun süre taze kalabiliyor.

Dolabın içerisi gayet ferah üstelik. Tabii ebadı biraz büyük. Bu arada bir üst modelinde bu ekrandan internete bağlanabiliyor, bir cep telefonu ekranı gibi pek çok şeyi izliyor, pek çok şeyi hatta market alışverişinizi bile yapabiliyorsunuz. Bir üst modelde biz Türk kadınlarını çarpan bir özellik daha var, henüz ülkemize gelmese de bundan bahsetmem lazım. Buzdolabı yere bir sensor gönderiyor ve ayağınız oraya değdiğinde dolabın kapısı kendiliğinden açılıyor. Yani kocaman bir tencere ya da tepsiyi buzdolabına koymak için onları tezgaha bırakmaya ya da “Ahhhmeeet şu dolabın kapağını bi açıversene” diye seslenmenize gerek yok. Sinyali alır almaz kapak açılıyor. Nefis değil mi?

Gelelim çamaşırlara

Türk kadını ve çamaşır arasındaki ilişki yıllardır şiirlerden şarkılara, romanlardan filmlere konu olmuştur. Çamaşır temizliği kadınlığımızın derecesini belirler neredeyse! Bu yüzden de ülkemizde çok fazla çamaşır yıkanır. LG bunu da pratik ve tasarruflu bir hale getirmiş. Yapılan araştırmalarda tüketicilerin yüzde 91’i çamaşırları ayrı yıkamaya önem verdiklerini söylemiş. Ama bazen de ufacık bir iki parça için koca makineyi çalıştırmaya da içlerinin el vermediği görülmüş. Bu durumda LG ne yapmış? Bir ana çamaşır makinesinin altına ikinci bir küçük çamaşır makinesi koymuş. İşte burada, bebeklerinizin eşyalarını, ya da kendi narin eşyalarınızı, hiç olmadı spora gittiniz geldiniz, terli spor kıyafetlerini hızlıca, yukarıdaki ana makineyi çalıştırmadan yıkayabiliyorsunuz. İsterseniz de yukarıda kilolarca diğer çamaşırlarınız da yıkanabilir. Bu makine 17 kilo yıkayıp 10 kilo kurutabiliyor. Alt kısım da 3,5 kilo yıkıyor. Tabi ebat olarak bu da biraz büyük ama yakında ülkemize üstte 12 alta 2,5 kilo yıkayan bir ufak modeli gelecek. İhtiyacı olanların aklında bulunsun derim. Makine yanı zamanda Wi-fi bağlantısına da sahip. Böylece cihazı istedikleri her yerden kolayca kontrol ve takip edebiliyor, Download Cycle yoluyla farklı yıkama programları indirebiliyor, hatta enerji İzleme özelliği ile enerji sarfiyatını izleyebiliyorsunuz.

Teknolojinin güzeli kadınların da hakkı

Gelecek daha heyecanlı

Oradaki showroom’u gezdiğimde yenilikleri görmek nefisti. Mesela robotlar! Evet yakında robotlar evlerimize girecek. Büyük ihtimalle ilk olarak yer temizlemek için gelecekler. Yerleri kendi kendine temizleyen bu robotlar işleri bitince yuvalarına şarj olmaya bile gidiyorlar. Daha sonrası için bazı sürpriz robotlar var ama şimdilik kafanızı karıştırmak istemem. Yeniliklere alıştıra alıştıra girelim...
Daha çok Televizyon ve ev eğlence sistemleriyle tanıdığınız markanın sizlere ileride ne sürprizler çıkaracağını zevkli takip edebilirsiniz. Tabi bu ilginç bilgileri dinler ve izlerken şirketin şu anki CEO’sunun mühendis kökenli olduğunu ve bir çamaşır makinesi uzmanı olduğunu öğrendiğim. O zaman daha iyi anladım. Hemen üniversite için branş araştıran oğluma mesaj attım: Robotik okuyacaksın!!!!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder