Nora Romi Yaşı olmayan bazı şeyler
HABERİ PAYLAŞ

Yaşı olmayan bazı şeyler

Haberin Devamı

Yaşınız ilerledikçe farklı şeyleri sorgulamaya, kendinize başka bir gözle bakmaya başlarsınız. İster istemez “Neleri yapar, neleri yapmazdım” cümleleri geçer aklınızdan... Evet, 3 lisan daha öğrenirdim şu sigaraya başlamazdım derdiniz...

35 yaşımdan sonra bunlara başlamıştım ben de ve spor da hayatıma böyle girmişti. İlerleyen yaşımla da güzel ve sağlıklı olma çabam, “Keşke küçükken spora başlasaydım” cümlesinden daha çok “O zaman şimdi başlayayım” şekline bürünmüştü ve ben 38 yaşında düzenli spor yapmaya başladım.

Yaklaşık 1,5 sene önce da şiddetli bel ve omurilik sorunlarım yüzünden de salon sporlarını bir kenara bırakıp yüzmeye dönmek durumunda kaldım. Kolay değil 46 yaşında, gür ve uzun saçlarla, haftada 3-4 gün birkaç saatinizi buna ayırmak, ama sağlık için yapmak şart!

Kendi kendine doğru yüzme tekniklerini öğrenmeye çalıştım ve bir takım yollar buldum. Kan çekiyor sanırım, bu hafta sonu da yüzme yarışın katıldım. Hayatımda ilk defa bir yarışa katıldım.

Muhtemelen sonuncu olacağımı düşünerek hem de... Ama Türkiye’de yapılan bir ilkti bu ve bunun bir parçası olma şansına sahip olmak büyük bir gururdu benim için. 6. Uluslararası Arena Aquamaster Yüzme Şampiyonası programında Türkiye’de ilk kez yapılan Profilo Full Moon Meet Dolunayda Yüzme Yarışı’na katıldım.

Yaşı olmayan bazı şeyler

İnanılmaz bir deneyimdi. 270 kişi gün batımında denize atladık. Karanlık, karışıklık, her taraftan çıkan insanlar dalgalar… Normalde 1,5 kilometre yüzen ben, 500 metrelik parkuru zor tamamladım. Denizde yüzmek havuzda yüzmek gibi olmamakla birlikte karanlık bambaşka bir histi. Oradan buradan birileri size çarpıyor, siz birilerine çarpıyorsunuz! Sürekli su yutuyorsunuz. Ama bir şekilde de pes etmiyorsunuz. Çünkü orada belki 15 yaşından 85 yaşına kadar toplam 270 yarışmacıyla beraber bir bütünsünüz. Gençler, orta yaşlılar, yaşlı demeye dilimin varmayacağı o insanlar hayatta pek çok şeyi yapabileceğimizin göstergesiydi.

“Keşke” dedim. Keşke 5 yaşında yüzmeye başlasaymışım. Ama sonra orada 77 yaşında başlayanları, 8-10 yaşındaki çocukları gördükçe anladım ki yaşı olmayan tek spor yüzme. Üstelik pek çok fiziksel rahatsızlığa rağmen yapılabilecek...

Yaşı olmayan bazı şeyler

Beni bu yarışa davet edep Profilo ekibi annelere ve kadınlara çok destek veren bir firma olmasına rağmen ilk defa sporla alakalı bir organizasyona sponsor olmuştu. Dayanıklılık üzerine vermek istedikleri mesaj bu yarışma ile çok keyifli bir başlangıç oldu. Dayanıklı Türk kadınlarını ve annelerini, hatta anneanne babaanneleri bile ben yüzmeye davet etmek isterim. Ama biliyorum ki bu sporda top yok. O yüzden ülkemizde çok ilgi görmüyor. Ama bir kadın ve bir olarak sizlere önerim hem kendiniz hem de çocuklarınız için yüzmeye bir şans tanıyın. Gerçekten karşılığını göreceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder