Öner Döşer

03 Ocak 2022, Pazartesi 07:04

2022 yılına astrolojik bakış: 2022'de ayakta kalmak

2022’nin ekonomik anlamda zorlu bir yıl olacağını uzun zamandır yazıp söylüyoruz. Çoğu ülkenin ekonomik büyüme hesapları tutmayacak. Enflasyon artacak, hayat daha da pahalılaşacak. Tedarik zincirinde kırılmalar, gıda krizi var önümüzde. 2023 yılında muhtemelen ekonomik kriz ve gıda krizi daha da derinleşecek ve hatta büyük bir buhrana dönüşecek. Ekonomik alanda zorlanmamızın önde gelen sebebi bizler açısından dövizdeki istikrarsızlık olacak. Enerji fiyatlarının yüksek seyretmesi de diğer bir sorunumuz olacak. Kredi maliyetleri henüz yüksek kalmaya devam edecek. Gıda ve hammadde kıtlığı riski ülkemiz için de söz konusu pek tabii ki. Bu yüzden üretime ağırlık vermemiz, tarım ziraat alanında hızlı reformlar yapmamız çok önem taşıyor. Dönemsel tutulmalar bankacılık sisteminin krizlerle birlikte dönüşümünü anlatıyor. Mevcut sistem Uranüs’ün de Boğa burcunda olmasıyla beraber dönüşecek. Yani, bankacılık sisteminde büyük revizelerle birlikte ciddi sıkışıklıklar görüyoruz. Bankacılık sisteminin en çok sıkışacağı 2022-2023 yılları olacak. Temmuz 2023 bu bağlamda özellikle dikkat çekiyor! 2022 yılında da oteller, restoranlar, konaklama hizmetleri, turizme bağlı işletmeler sıkışıklık yaşayacak. Dönemsel olarak hava yollarıyla ilgili sıkıntılar olacak. Otomotiv sanayii de zorlanacak. Sanat piyasasının sekte aldığı bir zaman dilimi olacak. Konserler, oyunlar, eğlence mekânları sıkıntıda olacak. 2022 ve 2023 yıllarında bile bunun devam edeceğini düşünebiliriz.

Bazı sektörler hızlı büyüyecek

Ama bazı sektörlerde büyüme devam edecek. Bu yazıda hangi sektörlere, mesleklere ve konulara yönelmenin, bu zorlu dönemi atlatmak ve hatta gelişim yakalamanın daha isabetli olacağı yönünde bilgiler paylaşacağım. Malum, yeni dünya düzeni kuruluyor ve ezberler bozuluyor! Yeni ekonomi ve yeni iş yapış şekline dönüşme özellikle bu dönemin en büyük getirisi olacak. 2022 yılında Jüpiter ve Neptün’ün Balık burcundaki kavuşumu, 2022-23 yıllarında Boğa burcundaki Uranüs ile dizilimde tutulmalar, Jüpiter ve Satürn’ün Kova burcundaki kavuşumuyla başlayan, Plüton’un Kova burcuna nihai geçişi olan 2024 yılı sonrasına kadarki dönemde gelişecek alanlar hangileri incelemeye başlayalım…

Bilim ve Teknoloji

Dijital devrime doğru ilerliyoruz. Zaten başlamış olan önemli gelişmeler 2025 yılında daha da hızlanacak. Dijital ve teknolojik ağırlıklı işlerle uğraşanlar, dijital dönüşüm danışmanlığı yapanlar bu dönem de avantaj yakalayacak. Dijital pazarlama, dijital ödeme sistemleri, yine dijital alandaki bütün proje yönetimleri ve siber güvenlik uzmanlığı öne çıkacak çünkü siber hırsızlıklar fazlasıyla artacak. Şirketlerin bütün bilgilerini ve dosyalarını koruması çok önemli hale gelecek. Bilgi güvenliği analisti olanlar aranan kişiler arasında yer alacak. Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgisayar operatörlüğü, bilgisayar mühendisliği, kablosuz operatörlük çok gelişecek. Yapay zekâya bağlı bütün sistemler, düzenler, yapay zekâ pazarlamacılığı öne çıkacak. Yeni nesil robot teknolojileri gelişecek, robot otomasyon sistemlerine yatırım artacak, robot koordinatörleri ve robotik mühendisleri revaçta olacak. Mobil uygulamalara da çok yeni versiyonlar gelecek. Genetik bilimi çok gelişecek ve genetik bilimciler daha revaçta olacak. Yazılım sektörü çok gelişecek. Yazılımcı olma becerisi önümüzdeki dönem de en fazla kazanç elde edilecek alanlardan birisi olacak. Veri bilim/veri analizi önem kazanacak. Mesleki olarak veri tabanı yöneticileri ya da bulut bilişimi konuları gelişim gösterecek. Mesleklere özel yazılımlar geliştirilecek. Örneğin; avukatlar ve muhasebeciler için ayrı ayrı sistemler olacak. Bu dönemde denetleme ve gözetim işlerinde artış ve gıda güvenliği denetleme yöntemlerinde, yazılım yoluyla denetlemelerde artış görüyoruz. Tıbbi araç gereçler, ilaç sanayiinde de önemli gelişmeler bizi bekliyor. Bu alanlarda çalışanlar ve yatırım yapanlar 2022 yılında önemli bir avantaj elde edecek.

Enerji

Kullandığımız enerji türünün de değişeceği bu zaman diliminde, elektrikli arabaları görüyoruz ama sadece onlar değil. Aslında elektrikli bisikletler, elektrikli motosikletler bunlar da devreye girmeye başladı. Her şeyde elektrik enerjisini görmeye başlayacağız dolayısıyla bu alanlara yatırım artacaktır. Elektrikli araçlar ve otomobiller giderek daha çok hayatımıza girecek. Pazardaki payları hızlı bir şekilde artacak. Elektronik ve elektrikli aletlerin satışı artacak. Bunlar 2025-2026’dan sonra fazlasıyla gelişecek alanlar halini alacak fakat bu yıl ön bilgilerini alacağız. Güneş aktivitelerinin artacağı ve maksimuma ulaşacağı bir sürece ilerliyoruz. Bu süreçte Güneş enerjisinden daha fazla istifade edilecek. Muhtemelen bu sebeple ısı da artacak. Bu yüzden soğutma teknolojileri gelişecek önemli sahalardan biri olacak. Güneş jeomühendisliği de gelişecek alanlardan bir tanesi. Güneş aktivitelerinin artacağı döneme ilerlediğimiz için, füzyon enerjisi üzerine çalışmalar da artacak. Bu konudaki çalışmalar, güneş maksimumu olarak bildirilen güneş alevlenmelerinin artacağı 2024-25 yıllarında daha çok öne çıkacak. Bir müddettir kullanılan güneş panelleri de daha verimli hale getirilebilir. Rüzgâr tribünü servisi önem kazanacak. 2026 sonrasında buna bağlı sektörler çok gelişecek. Nükleer enerji konusunda konuşma ve girişimlerin artacağı bir yıl var önümüzde. Özellikle de Nisan-Mayıs aylarında ve Ekim-Kasım aylarında. En çok da Kasım ayında. Nükleer enerjinin kullanımı henüz devam edecek. Hatta bazı ülkelerin müşterek kararlarıyla alınacak kararlar doğrultusunda olabilir.

27 Aralık 2021, Pazartesi 12:34

Astrolojiyle dolu nice yıllara

POSTA Gazetesi ile keyifli bir iş birliği ile yürüttüğümüz harika bir zaman diliminin sonuna geldik. Burada bize sağlanan imkân vesilesiyle, Türkiye’de benzeri olmayan muhteşem bir dergide sizlerle bilgi paylaşmanın ayrıcalığını yaşadık, kıvançlıyız. Astroloji Okulu ekibi olarak sizlere astroloji dolu nice mutlu yıllar diliyoruz!

İletişimsel konularda güzel gelişmeler

Bu hafta genelinde Merkür’ün Neptün ile altmışlık açısı ve Venüs ve Plüton ile kavuşum açıları etkin olacak. Dolayısıyla iletişimsel konular açısından önemli bir haftadayız! Haftanın ilk iki gününde daha uzlaşmacı ve rahat ilerlerken, haftanın ilerleyen Çarşamba-Perşembe günlerinde ilişkilerle ilgili kritik, zorlu etkileri deneyimleyebiliriz.

Finansal sıkıntılar devam ediyor

Finansal konularla ilgili zorlu bir enerji akışı var. Özellikle Çarşamba ve Perşembe gününde rakamlar enteresan hale dönüşebilir. Jüpiter’in Balık burcuna 29 Aralık Çarşamba 07.09’da tekrar geçişi ile birlikte manevi anlamda güzel bir enerjiyi tekrar almaya başlıyoruz. Daha evvel rahat akmayan şeylerin artık biraz daha rahat akacağı bir zaman dilimine giriyoruz. Neticede Jüpiter şifa demek, Balık burcunda ruhsal şifa demek. Ruhsal anlamda şifa alma döngüsüne başlıyoruz ve 2022 yılında bu çok daha etkili olacak. Zorlu etkilerin yanında böyle bir destek de devreye girecek.

Evrensel bütünleşme

Geleneksel Astroloji türünde Jüpiter burada kendi burcundadır ve bu yüzden iyicil doğasının gereğini yerine getirebileceği ortamı bulur. Evrensel bütünleşme ve toplumun iyiliği için kendini adama güdüsü kuvvetlenir. İnsanların hayatlarını, kendi hayatının üzerinde tutabilen, başkalarına yardım unsurunu hayatının amacı haline getirmiş politikacılar ve yöneticiler için ideal bir ortam oluşur. Bu geçiş, ruhsal farkındalık ve maneviyat açısından son derece olumludur. Sadece insanlara karşı değil, hayvanlara, bitkilere karşı da merhamet artar. Endişelerden uzaklaşma ve akışa adapte olma kabiliyeti artar.

Türkiye astroloji haritası olumlu etki alıyor!

20 Aralık 2021, Pazartesi 09:16

Büyük değişimler kapıda

Bu haftaya damgasını vuracak Satürn-Uranüs karesi alışılageldik koşullar, statükoyla ilgili konular ve genel sistem ve düzenlerle ilgili değişikliklerin yapılacağına işaret etmekte. Yani büyük ve önemli değişimlere açık bir zaman dilimine giriyoruz!

Sistemler değişmeye başlıyor

24 Aralık Cuma günü kesinleşen açı, yılsonuna kadar etkisiyle, bilindik sistem ve düzenlerin farklı yönde gelişmeye başlayacağına ve baskı yaratan sistemlerin artık özgürleştirilme yönünde bir değişim göstereceğine işaret etmekte. Merkür’ün de Uranüs ile üçgen açısının devrede olacağını hesaba katarsak o zaman bu değişimlerin yapılması yönünde akıl-fikir birliği veyahut açıklanan bazı yorumların, verilen bilgilerin, yeni düzeneğe yönelik ifadelerin bu değişimi destekler yönde olacağını söyleyebiliriz. Dünya genelini ele alırsak, mevcut yönetim sistemlerinin ve ekonomik sistemlerin değişmeye başlayacağı bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz. Bu yönde baskı yaratan bir isyan dalgası ve halklar içerisinde huzursuzluklar da olasıdır. Bunun işaretlerini kış mevsimine giriş haritasında görmekteyiz.

Kışa merhaba!

21 Aralık Salı günü saat 18.59’da Güneş Oğlak burcuna geçiyor ve yeni prensiplerin ve uygulamaların devreye gireceği bir zaman diliminde olacağımızı gösteriyor. Güneş’in Oğlak burcuna geçişi Kuzey Yarımkürede kış başlangıcıdır. Eski astrologlar her mevsim girişi için bir harita hazırlar, üçer aylık dönemleri bu haritalarla öngörürdü.

Kadın liderler öne çıkıyor

Ankara’ya göre çizdirilmiş kış mevsimine giriş haritasında Yengeç burcu yükseliyor ve Ay da Yengeç burcunda yerleşiyor. Dolayısıyla ailevi, ulusal ve milli temalar vurgu kazanıyor. Toplumun duygusal anlamda en çok güvenlikte olması arzusunun ön plana çıkacağı üç aylık döneme giriyoruz. Lider pozisyondaki kadın figürleri bu üç aylık dönemde daha etkili olabilir. Güneş’in 6.evdeki yerleşimi, lider pozisyondaki erkek figürlerinin etkisinin azalacağını düşündürüyor.

Ekonomik stresler artıyor

13 Aralık 2021, Pazartesi 10:12

Venüs gerilemesi başlıyor

13 ARALIK HAFTASINA ASTROLOJİK BAKIŞ

İlişkiler gezegeni Venüs, 19 Aralık Pazar günü 26 derece Oğlak burcunda gerilemeye başlıyor. Venüs gerilemesi dönemleri ilişkilerde gerileme ve zorlanma dönemleri olarak görülebilir. Ama aynı zamanda biraz geri çekilip ilişkilere daha dışarıdan bakma şansı da verir. Yani bu dönemde ilişkilere yönelik pozitif veya negatif kararlar almak yerine, durumu yeniden değerlendirmek için ideal zamanlardır aslında. İlişkimizde kendi söylem ve tavırlarımızı, karşımızdaki kişilere nasıl davrandığımızı, ilişkiden gerçekte ne beklediğimizi hem kendimizin hem de karşımızdaki kişilerin bu konudaki motivasyonlarını gözden geçirme zamanlarıdır.

İlişkilerde atılacak önemli adımlar

Böyle hassas bir dönemde kalıcı kararlar alınmaması bu yüzden önerilir. Bu yüzden evlilik adımı atılması için uygun görülmemiştir. Ayrıca estetik değişiklikler, artistik ve sanatsal konularda yapılacak girişimler, dekorasyon değişiklikleri gibi Venüs doğasında temalarda da bu gezegenin geri hareketiyle gerilemeler, zorlanmalar görülebilir. Venüs gerilemesi 29 Ocak tarihinde tamamlanıyor.

Enerji akışı değişiyor

Aksiyon gezegeni Mars, 13 Aralık Pazartesi günü Yay burcuna geçiyor ve iletişim gezegeni Merkür de yine Pazartesi günü Oğlak burcuna geçiyor. Dolayısıyla aynı günde gezegen burç değiştirmeleriyle birlikte hayatımızda da farklı bir enerji akışı devreye giriyor.

Uluslararası ilişkilerde gerginlikler

Mars’ın Yay burcuna geçmesi, uluslararası alanda hareketi arttırırken, uluslararası ilişkilerde biraz daha gerginlikler yaratabilecek olan bir enerji içeriyor. Mars savaşkan, agresif bir enerjiyi anlattığı için yine politik alanda, hukuki konularda, din-inançlarla ilgili konularda agresyon da beraberinde getirebilir. Mars’ın Yay burcuna geçmesi yaklaşık takip eden iki ay boyunca etkili olacak.

06 Aralık 2021, Pazartesi 07:15

Büyük risklerden kaçının!

Mars ve Merkür’ün açılarının aktif olduğu hayli hareketli bir haftadayız! Bu iki gezegenin diğer gezegenlerle uyumlu bazı açıları da devrede olmakla birlikte, zorlu açılarının etkisi daha baskın olacak gibi gözüküyor. Dolayısıyla temkinli riskler almakta fayda var. Büyük ve hayati önem taşıyan riskler açısından uygun bir haftada değiliz…

Dozunda cesaret kazandıracak

Pazartesi günü gerçekleşecek Mars-Plüton altmışlık açısının olumlu etkileri, yapacağımız girişimlerde daha iyi sonuçlar elde edebileceğimize, engelsiz ilerleyebileceğimize, güç destekleri alabileceğimize işaret etmekte. Haftanın bu ilk gününde dozunda cesaret ortaya koyar, temkinli riskler alırsak başarılı sonuçlar elde edebiliriz.

Uyanık olmakta fayda var

Salı günü kesinleşecek Merkür-Neptün karesi ise ticari girişimlerde, alışverişlerde, toplantılarda yanlış anlaşılma, hatalı karar verme ve yanılgı riskimizi arttırıyor. Bizi yanlış yönlendirecek kişilere ve durumlara karşı uyanık olmakta fayda var! Pazar günü ise Güneş-Neptün arasındaki kare açının etkileri devrede olacak. Dolayısıyla, otorite figürleriyle ilişkilerde veya önem verdiğimiz kişilerle ilişkilerde hayal kırıklığına uğrama riskinin devrede olacağına işaret etmekte.

Şu üç güne dikkat!

Çarşamba günü kesinleşecek Mars-Jüpiter dik açısının gerilimli etkisi Perşembe ve Cuma günlerine de yansıyor. Bu üç günde yapacağımız girişimlerde abartılardan, aşırı risk almaktan kaçınmamız yerinde olur. Mars-Jüpiter arasında zorlu etkilerin olduğu haftalarda hukuki anlamda sıkıntılar vardır. Dolayısıyla bu hafta hukukçularla ilgili, hukuksal problemlerle ilgili sıkıntıların devreye gireceği bir haftadayız. Dini ve inançlarla ilgili konularda da agresyon, kışkırtıcı saldırılar söz konusu olabilir. Akademisyenler, yüksek eğitim kurumları da Jüpiter doğasındadır ve Mars’ın sert açılarında bu konuda da huzursuzluklar vardır. Dolayısıyla bu hafta genelinde bu konularda da bazı huzursuzluklar olasıdır. Eğitimle ilgili konular açısından Çarşamba akşamından başlayarak, Perşembe öğle saatlerine kadarki zaman dilimi değerlendirilebilir.

Piyasalarda sert iniş çıkışlar

29 Kasım 2021, Pazartesi 07:04

Süper Güneş tutulması

4 Aralık Cumartesi günü Yay burcunun 12. derecesinde gerçekleşecek olan Güneş tutulmasının damgasını vuracağı bir haftadayız! Ve 4 Aralık’tan sonra başlayacak yeni döngü ve yeni gelişmeler için, bu haftayı bir nevi hazırlık haftası olarak görmeliyiz! Ay’ın Dünya’ya en yakın geçişi esnasında gerçekleştiği için bu tutulma bir SÜPERAY! Yani süper denebilecek ekstrem gelişmelere açık olacağımız bir zaman dilimine giriyoruz.

Gelecek için planlarınızı konuşun

Merkür ile hizalanan 4 Aralık SÜPER tutulması, geleceğe yönelik önemli konular üzerine düşünebileceğimiz, bunları yakınımızdaki kişilerle mütalaa edebileceğimiz, toplantılar ve yazışmalar yapabileceğimiz bir zaman dilimine girmekte olduğumuzu gösteriyor. Vizyonumuzu genişletecek kişilerle gelecek projelerimiz üzerine konuşabiliriz. Böylelikle onları dillendirebilir, somutlaştırmak üzere hazır olduğumuz konusunda evrene bir mesaj verebiliriz. Ama tutulmanın Neptün ile de dik açısı var, dolayısıyla ütopik, gerçekleştirilmesi ancak hayal olacak projelerden uzak durmamızda, ayağımızı yere basmamızda fayda var.

Haftanın ilk yarısını kullanın!

Pazartesi günü gerçekleşecek Mars-Neptün arasındaki üçgen açının olumlu etkileri girişeceğimiz işlerde daha pürüzsüz, daha rahat ilerleyebileceğimizi düşündürüyor. Salı günü Merkür-Satürn arasındaki altmışlığı kesinleşiyor. Aklı başında, tecrübesine güvendiğimiz kişilerden akıl alabiliriz. Salı günü kesinleşecek Güneş-Kiron uyumlu açısının da destekler nitelikteki etkileriyle önemli ve etkili pozisyonlardaki kişilerle görüşmeler yapmak için kullanabiliriz. Güneş-Satürn arasında oluşan altmışlık açı Çarşamba günü kesinleşiyor. Kısacası, alışverişler, ticari anlaşmalar, toplantılar yapmak, başvurularda bulunmak, talepte bulunmak açısından haftanın ilk üç gününü kullanabiliriz.

Romantik ilişkiler

Sevgi ve bütünlük içerisinde kaynaşmak açısından harika bir haftadayız aslında. Venüs-Neptün altmışlığının olumlu etkileri hafta geneline yayılıyor. Bunu sadece özel ilişkiler açısından düşünmeyelim. Toplumsal ilişkiler açısından da görelim. Farabi’nin çok güzel ifade ettiği gibi “Nesilleri bir araya getirip kaynaştıran en önemli güç sevgidir!” Zorlu deneyimlerden geçtiğimiz bu zaman diliminde sevgi şemsiyesi altında toplanmamız ve birbirimize destek vermemiz çok önemli!

Hayalleri gerçeğe dönüştürme zamanı!

22 Kasım 2021, Pazartesi 07:22

Vizyon kazanma zamanı

Olaylara sadece kendi çerçevemizden ve dar açıdan değil, daha geniş bir açıdan bakma, vizyon kazanma zamanlarına varıyoruz. Ama dikkat etmemiz gereken şeyler var!

Güneş ve Merkür Yay burcuna geçiyor

Güneş’in 22 Kasım Pazartesi günü 05.33’de Yay burcuna geçişiyle beraber önceki haftalara nispeten daha rahat akacak bir haftadayız. İletişim gezegeni Merkür’de 24 Kasım Çarşamba günü 18.36’da Yay burcu ilerleyişine başlıyor. Dolayısıyla olaylara daha geniş açıdan bakma şansı yakalamaya başlıyoruz. Sadece yakın çevremizde veya ülkemizde olan biteni değil, tanımadığımız yerlerde, başka şehirlerde, başka ülkelerde olan şeylerle ilgilenmemiz, kıyaslamalar yaparak ve dersler çıkararak bundan sonrası için planlar yapmamız, Yay burcu zamanını değerlendirmemiz açısından çok önemli.

Geçmişin hatalarını telafi etmek

Hem Güneş hem Merkür’ün, Güney Ay Düğümü ile kavuşum içinde oluşu, özellikle geçmişte yaptığımız hataları telafi etme yönünde konuşmalar yapabileceğimiz, kendimizle yüzleşerek hatalarımızı göreceğimiz ve bundan sonrası için kendimizi düzeltmeye yönelik bir eğilim kazanabileceğimiz etkilerin devrede olduğunu gösteriyor. Kadersel gelişmelere açık, kişiliğimizi ve sözlerimizi ilgilendiren konularda testten geçeceğimiz bir haftadayız. Yani, ağzımızdan çıkanı kulağımız duymalı ve gerekli hallerde, geri dönüp durumu düzeltme yönünde konuşmalar yapabilmeliyiz.

Alaşağı etme operasyonları

Güneş ve Merkür’ün Güney Ay Düğümü ile kavuşumunu deneyimleyeceğimiz hafta genelinde, önemli pozisyondaki kişilere yönelik alaşağı etme girişimlerine de şahit olabiliriz. Yönetici pozisyonundaki kişiler hakkında bazı iddialar ortaya atılabilir. Şaibeli olaylara ve skandal yaratmaya yönelik girişimlere davetiye çıkaran günlerden geçeceğiz. Bu bağlamda özellikle Güneş’in Güney Ay Düğümü ile tam kavuşumda olduğu Pazartesi günü ve Merkür’ün Güney Ay Düğümü ile tam kavuşumda olduğu Çarşamba günü dikkat çekiyor.

Dedikodulardan, gıybetten kaçının!

15 Kasım 2021, Pazartesi 07:43

15 Kasım haftasına astrolojik bakış: Tutulmalar başlıyor!

Bu haftanın en önemli göksel hadisesi kuşkusuz, 19 Kasım Cuma günü Boğa burcunun 27 derecesinde gerçekleşen Ay tutulması olacak. Bu tutulma esnasında Mars-Uranüs arasındaki karşıt açının etkileri de devrede olduğundan dolayı bir hayli çekişmeli, mücadeleli, isyankâr enerji içeren bir zaman diliminde olacağız!

Boğa Burcunda Ay Tutulması

19 Kasım’da gerçekleşecek Boğa burcu tutulması verimlilik, bereket ve üretkenlikle ilgilidir. Ağır hareket eden gezegenlerin bu burçtan geçişleri, Ay Düğümleri yerleşimleri ve tutulmalar bir şeyleri sahiplenme, devamlı kılma, güvenceye alma arzusu ve biriktirmekle ilgili konular ve işler testten geçer. Ayağı yere sağlam basmak güçleşebilir. Boğa, alışılageldik düzenin korunmasıyla ilişkilidir. Jenerasyon gezegenlerinin bu burçtan geçiş dönemlerinde alışılageldik düzende hızlı değişimler, dağılma ve çözülmeler, yıkımlar ya da köklü dönüşümler görülebilir. Denenmiş ve güvenilir kalıplar çözülmeye ve çökmeye başlar.

Toprak elementinde tutulmalar

Boğa burcu toprak elementi burçlardan biridir. Toprak elementi burçlarda tutulmalar finansal gelişmelerle alakalıdır. Ekinler, hasat, yeraltı kaynakları ile ilişkilendirilir. Resesyon, finansal kurumların ticari çalkantıları, ticaret ve tarım-ziraatla ilgili sıkıntı ve zararlar, kıtlıklar, kuraklıklar, felaketler, toprak ürünlerinin zarar görmesi, toprak kayması, maden kazaları, depremler, volkanik patlamalar gibi doğal afetler ön plana çıkabilir. Siyasi alanda önemli değişiklikler olabilir. Toprak elementleri daha ziyade pratik konularla ilişkilidir ve bu alandaki tutulmalar bir şeylerin pratikleştirilmesini beraberinde getirir.

Hangi sektörlerle ilgili?

Konfeksiyon, moda, tasarım, mobilya, bahçe ve çevre düzenleme, dekorasyon, el sanatları başta olmak üzere bütün sanatsal alanlar, buna ilaveten finansla ilgili konular ve yatırımlar bu burcun doğasındadır. Bordrolu çalışanlar, bankacılar, emlakçılık ve arazi işleri, mülkler-mülk sahipleri, dokumacılık, inşaat işleri, kaynaklar, rezervler, kâğıt paralar ve bozuk paralar bu burcun yönetimindedir. Boğa burcu gırtlak bölgesini yönetir ve yeme-içme işleri bu burçla bağdaştırılır. Bu burçtan gezegen geçişi veya tutulma dönemlerinde yiyecek ve içeceklerle veya yeme içme alışkanlıklarıyla ilgili konular, sağlıklı ya da doğal beslenmek gibi konular gündemde daha önemli yer tutar. Eski astrologlar tarafından Boğa burcu yiyeceklerin stoklandığı yerlerle bağdaştırılmıştır. Modern dönem astrologları ikinci burç olduğundan dolayı Boğa burcunu 2. evle, yani parasal konularla bağdaştırırlar. Bu yüzden bankalar ve para kutularını Boğa burcuna atfederler.

Ülkemizle ilgili