Öner Döşer 1 Kasım haftasına astrolojik bakış: Beklenmeyeni bekleyin!
HABERİ PAYLAŞ

1 Kasım haftasına astrolojik bakış: Beklenmeyeni bekleyin!

Uranüs ile aynı derecede dizilimde gerçekleşecek bir yeniay haftasındayız. Dolayısıyla beklenmedik durum ve yön değişikliklerine hazır olmalıyız. Planlarımızda ve hesaplarımızda günlük hayatın akışında gerçekleşebilecek her türlü değişime yönelik ihtimalleri göz önüne almalıyız. Halk arasındaki ifadesiyle, Kasım ayında evdeki hesap çarşıya uymayabilir!

İsyankâr enerjiler devrede!

Diğer yandan yeniay genel olarak insan ilişkilerinde huzursuzluk, ani patlak veren durumlar ve oluşabilecek isyan dalgasına da yönelik yüksek dozda etkiler oluşturmakta. İletişim gezegeni Merkür haftanın ilk günü Jüpiter ile kesinleşen olumlu açısının hemen ardından Salı günü, Plüton ile dik açısını kesinleştiriyor. Dolayısıyla iletişime geçmek açısından Pazartesi gününü kullanıp, Salı gününden kaçınmak daha isabetli olabilir. Çarşamba gününün ilk yarısı da kullanılabilir. İsyankâr enerji akışı Perşembe ve Cuma günlerinde kendini daha belirgin bir şekilde gösterebilir. Beklenmedik olaylar patlak verebilir.

Haberin Devamı

Doğal afetlere dikkat!

4 Kasım gecesi, 5 Kasım’a geçişte gerçekleşecek olan Akrep burcu yeniayı, Uranüs ile tamamen aynı derecede dizilimde ve Mars ile birlikte, içinde bulunduğumuz bölgede ‘Ayakucu noktasına’ denk düşüyor. Dolayısıyla doğal afetler konusuna çok dikkatli olmamız gerektiğine dikkat çekiyor!

Politik gerginlikler

Zorlu etkiler içeren yeniay, politik alanda da iplerin gerilebileceğini düşündürüyor. Yeniay, Satürn ile uzaklaşmakta olsa da dik açı oluşturuyor, dolayısıyla standart düzen ve sistemlerin yine sarsılacağı, bu yüzden bazı değişimlerin, yeni birtakım girişimlerin ortaya çıkacağı bir zaman dilimini anlatıyor.

Ekonomi sıkıntılı

Akrep burcu yeniayının ülkemiz astroloji haritasının şans noktasına yakın bir dereceye iz düşmesi, ekonomik anlamda sıkıntılara, özellikle borsa vs. gibi alanlarda çalkantılara, yönetimi ilgilendiren durumlar ve kişilerle ilgili ani, beklenmedik gelişmelere işaret edebilir. Muhalefetten gelen önemli bir karşı çıkış veya hükümetin fazla sıkıştırması piyasaları gerebilir ve bazı kayıplara da sebep olabilir. Yeniay, Alphecca ve Acrux yıldızlarıyla kavuşumda. Bu, özellikle piyasaların manipülatif bir şekilde idare edilmesi, döviz, altın, gümüş gibi emtiaların ve benzer şeylerin fiyatlarında beklenmedik iniş-çıkışlara yönelik riske işaret etmekte! Hazırlıklı olmalı ve büyük risk taşıyan hareketlerden kaçınmalı…

Haberin Devamı

Diğer ülkelerle ilişkilerimiz

Diğer ülkelerle ikili ilişkiler alanında da zorlu etkiler devrede. Uranüs-Menkar sabit yıldızı kavuşumu devam ediyor. Dolayısıyla kolektif bilinçaltındaki ekonomik deprem ve fiziksel deprem korkularının aktif olacağı bir zaman dilimine ve ülkenin geleceğiyle ilgili bazı hızlı, beklenmedik kararların alınmasına da atıfta bulunuyor.

Askeri konular vurgu kazanıyor!

Bu yeniay esnasında Mars-Satürn arasındaki dik açının sert etkilerinin devrede oluşuyla, takip eden en azından bir ay boyunca, askeri konular da dahil olmak üzere, tartışmalara, gerilimlere açık bir zaman diliminde olunduğunu görüyoruz. Bu esnada, Merkür-Venüs arasındaki olumlu açı zayıf kalmakla birlikte, barışçıl konuşmaların denge bulmaya çalışacağını gösteriyor ama dediğim gibi bu biraz zayıf kalıyor.

Haberin Devamı

Özel ilişkilerde ciddileşme zamanı

İlişkiler gezegeni Venüs, 5 Kasım Cuma günü saat 13.43’te Oğlak burcuna geçiyor ve ilişkileri daha ciddiye almaya başlayacağımız, birtakım şeyleri yerli yerine oturtmak isteyeceğimiz bir zaman dilimine giriyoruz. Merkür’ün Venüs ile uyumlu açısının etkili olduğu hafta sonu boyunca iş birlikleri yapmaya yönelik bir enerji akışı var. İlişkiler yönünde konuşmalar yapmak, teklifler yapmak ve yeni ilişkiler tahsis etmek adına elverişli bir süreçte olacağız.

Sezgilerinizi dinleyin!

İletişim gezegeni Merkür, 6 Kasım Cumartesi 01.34’te Akrep burcuna geçiyor. Dolayısıyla etrafımızdaki insanların fikirlerini, görüşlerini biraz daha sezgisel anlamda değerlendireceğimiz ve olayların gidişatını sezgisel yönde hissetmeye başlayacağımız bir zaman dilimindeyiz. Bu dönemde gerçekleşecek değişiklikler ve beklenmedik olaylarda mantık aramak yersiz olabilir. Dolayısıyla daha ziyade sezgilerinizi dinleyin ve içinizden geleni yapın derim!

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

1 Kasım Pazartesi Günün ilk yarısında önemli konuşmalar, görüşmeler yapmak için elverişli görülmekte. Günün büyük çoğunluğunu kullanabiliriz ama akşam saatlerinden sonra ilişkiler anlamında dengesiz gelişmelere açığız, farkında olalım.

2 Kasım Salı Gün genelinde yapılacak konuşmalarda uzlaşmaya varmak zor gözüküyor. Merkür-Plüton karesinin zorlu etkileri devrede olacak. Dolayısıyla, karşılıklı restleşme, güç çekişmeleri ve ego çekişmeleri ön plana çıkabilir, dikkat.

3 Kasım Çarşamba Girişimler, eğitim, yayıncılık gibi konularda güzel gelişmeler kaydedebiliriz. Yine de uzlaşma yönünde kararlar alınması bağlamında zorlu bir enerji akışı devam ediyor. Fikir ve görüşlerimizde fazla ısrarcı davranmak işleri sabote edebilir. Gece saatlerinde ikili ilişkiler yönünde olumlu gelişmeler elde edebileceğimiz etkiler devrede.

4 Kasım Perşembe Zorlu, mücadeleli bir enerji akışı var. Ay kapanmakta, büyük ve yeni hareketlerimizi bugün yapmazsak isabet ederiz. Bugünü daha ziyade elimizdeki işleri tamamlamak açısından kullanabiliriz. Ay’ın Mars-Satürn karesini tetiklediği, enerjinin agresif aktığı bir gündeyiz. Yapacağımız iş ve girişimlerin eleştiri alma riski de var.

5 Kasım Cuma Yeniay, Uranüs’le dizilimde. İsyankâr, kışkırtıcı, harekete geçirici bir enerji akışı var. Hatları ülkemiz üzerinden de geçtiği için doğal afetlere karşı uyanık olmamızda fayda var! Ayrıca iç gerginlikler yaratabilecek politik tartışmaların olmamasını umut edelim! Venüs’ün Oğlak burcuna geçmesiyle birlikte ilişkileri daha ciddiye almaya başlıyoruz.

6 Kasım Cumartesi Önemli konuşmalar yapmak, toplantılar düzenlemek, yazışmalar, duyurular yapmak açısından uygun bir zaman dilimindeyiz. İlişkilerimiz üzerine konuşabilir, bu yönde yeni kararlar alabiliriz. Artistik ve sanatsal konularda yaratıcılığımızın çok aktif olduğu bugünü, bir şeyleri güzelleştirmek, estetik vermek açısından da değerlendirebiliriz.

7 Kasım Pazar Günün ilk yarısında zorlu, dengesiz bir enerji akışı var ama günün devamı daha güzel bir enerji atmosferi sunacak. Önemli iş ve hareketlerimiz için ayrıca sosyalleşmek, diğer kişilerle bir araya gelmek için kullanabiliriz. Sosyal medya aracılığıyla yeni insanlar tanıyabilir veya görmediğimiz mekânlar, yerler hakkında bilgi edinebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder