Öner Döşer 15 Kasım haftasına astrolojik bakış: Tutulmalar başlıyor!
HABERİ PAYLAŞ

15 Kasım haftasına astrolojik bakış: Tutulmalar başlıyor!

Bu haftanın en önemli göksel hadisesi kuşkusuz, 19 Kasım Cuma günü Boğa burcunun 27 derecesinde gerçekleşen Ay tutulması olacak. Bu tutulma esnasında Mars-Uranüs arasındaki karşıt açının etkileri de devrede olduğundan dolayı bir hayli çekişmeli, mücadeleli, isyankâr enerji içeren bir zaman diliminde olacağız!

Boğa Burcunda Ay Tutulması

19 Kasım’da gerçekleşecek Boğa burcu tutulması verimlilik, bereket ve üretkenlikle ilgilidir. Ağır hareket eden gezegenlerin bu burçtan geçişleri, Ay Düğümleri yerleşimleri ve tutulmalar bir şeyleri sahiplenme, devamlı kılma, güvenceye alma arzusu ve biriktirmekle ilgili konular ve işler testten geçer. Ayağı yere sağlam basmak güçleşebilir. Boğa, alışılageldik düzenin korunmasıyla ilişkilidir. Jenerasyon gezegenlerinin bu burçtan geçiş dönemlerinde alışılageldik düzende hızlı değişimler, dağılma ve çözülmeler, yıkımlar ya da köklü dönüşümler görülebilir. Denenmiş ve güvenilir kalıplar çözülmeye ve çökmeye başlar.

Haberin Devamı

Toprak elementinde tutulmalar

Boğa burcu toprak elementi burçlardan biridir. Toprak elementi burçlarda tutulmalar finansal gelişmelerle alakalıdır. Ekinler, hasat, yeraltı kaynakları ile ilişkilendirilir. Resesyon, finansal kurumların ticari çalkantıları, ticaret ve tarım-ziraatla ilgili sıkıntı ve zararlar, kıtlıklar, kuraklıklar, felaketler, toprak ürünlerinin zarar görmesi, toprak kayması, maden kazaları, depremler, volkanik patlamalar gibi doğal afetler ön plana çıkabilir. Siyasi alanda önemli değişiklikler olabilir. Toprak elementleri daha ziyade pratik konularla ilişkilidir ve bu alandaki tutulmalar bir şeylerin pratikleştirilmesini beraberinde getirir.

Hangi sektörlerle ilgili?

Konfeksiyon, moda, tasarım, mobilya, bahçe ve çevre düzenleme, dekorasyon, el sanatları başta olmak üzere bütün sanatsal alanlar, buna ilaveten finansla ilgili konular ve yatırımlar bu burcun doğasındadır. Bordrolu çalışanlar, bankacılar, emlakçılık ve arazi işleri, mülkler-mülk sahipleri, dokumacılık, inşaat işleri, kaynaklar, rezervler, kâğıt paralar ve bozuk paralar bu burcun yönetimindedir. Boğa burcu gırtlak bölgesini yönetir ve yeme-içme işleri bu burçla bağdaştırılır. Bu burçtan gezegen geçişi veya tutulma dönemlerinde yiyecek ve içeceklerle veya yeme içme alışkanlıklarıyla ilgili konular, sağlıklı ya da doğal beslenmek gibi konular gündemde daha önemli yer tutar. Eski astrologlar tarafından Boğa burcu yiyeceklerin stoklandığı yerlerle bağdaştırılmıştır. Modern dönem astrologları ikinci burç olduğundan dolayı Boğa burcunu 2. evle, yani parasal konularla bağdaştırırlar. Bu yüzden bankalar ve para kutularını Boğa burcuna atfederler.

Haberin Devamı

Ülkemizle ilgili

Tutulma anı haritası, Türkiye haritası üzerine iz düşüldüğünde tutulma hattının ve Mars-Uranüs hattının, ülkemiz üzerinden de geçmekte olduğunu ve tepe noktası, ayakucu noktalarına denk düşmekte olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bize doğal afetler bağlamında çok dikkat etmemizi gösteren bir zaman dilimiyle daha karşı karşıyayız! Finans ve ekonomiyle ilgili konular açısından da hayli zorlu bir zaman dilimine girdiğimizi gösteriyor. Müttefik ülkelerle ilişkilerimizde yön değiştirici gelişmeler açık, ayrıca ülke olarak tarım ziraatla ilgili reformlar yapmanın şart olduğunu anlayacağımız bir zaman dilimine giriyoruz. Önümüzdeki altı aylık dönemde ekin ve gıda fiyatlarındaki artış dikkat çekici boyutlara varabilir. En dikkat etmemiz gereken şeylerden biri de çocuklarımızın sağlığı olmalı!

Haberin Devamı

Algol sahnede

Tutulma derecesinde Ay, Algol yıldızıyla birleşmekte. Algol gökyüzünün en şiddetli, sert yıldızı olarak da tanımlanır ve gerek doğal afetler gerekse toplumsal çekişmelerle ilişkili gözükür. Bu yüzden tutulma civarındaki günlerde, özellikle politik manada dikkat çekici türbülanslar oluşması olasıdır. Algol hayvanlardan gelen zararlar, zehirlenmeler, salgınlar, depremler, volkan patlamalarıyla da ilişkili görülmüştür.

Boyu aşan işlere girişmemeli!

Hafta geneline baktığımız zaman hem Güneş’in ve hem de Merkür’ün Jüpiter ile dik açılarının kesinleşeceğini görüyoruz. Dolayısıyla abartılı risk almak, boyu aşan girişimler, haddi aşan ifadeler, otorite figürleriyle çekişmeler, inançlar konusundaki farklı görüşler yüzünden gerginlikler, fanatik girişimler ve ifadeler dikkat çekici olacaktır.

Hafta sonunu kullanın

Venüs-Kiron arasındaki dik açının da etkili olduğu hafta genelinde, ikili ilişkilerde yaralanma riski devrede olacak. İlişkilerin sorunlarını tolere etmek açısından, Merkür-Neptün üçgenin ve Merkür-Plüton altmışlığının olumlu etkilerinin devrede olduğu hafta sonunu değerlendirebiliriz. Bu da biraz egomuzu bir kenara bırakıp, toplumu düşünüp, birlikte ve bütün halinde hareket etmenin önemine atıfta bulunuyor.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

Pazartesi Venüs-Kiron karesinin etkili olduğu, Ay’ın da bu açıyı tetiklediği gün genelinde ilişkilerde çok kırılgan bir atmosfer var. Şartları zorlamaktan uzak dursak iyi ederiz. Güneş-Jüpiter karesinin de etkili olduğu gün içinde abartılı, yüksek egolu, gereksiz harcamalara ve girişimlere açık olabiliriz. Boyumuzu aşan şeylere kalkışabiliriz.

Salı Günün büyük çoğunluğunda temkinli olarak riskler almak, finansal hareketler yapmak için uygun bir zamanda olacağız. Güneş-Plüton altmışlığının olumlu yönünde etkilerinin devrede oluşu ile eğer gücümüzü dengeler, güç birliği içine girer ve çekişmelerden uzak durursak başarı elde edebiliriz.

Çarşamba Mars-Uranüs karşıtlığının kesinleştiği bugün zorlu etkiler devrede olacağından dolayı, isyankâr, patlayıcı, sert, sarsıcı, gergin enerjiler gün geneline yayılıyor. Güvence sağlamayan ortamlarda bulunmamak isabetli olur. Bir Ay tutulmasına doğru ilerliyoruz. Elektrikli bir atmosfer yaratan, beklenmedik hava ve ısı değişikliklerine açık olabiliriz.

Perşembe Sabah saatlerine bu değişken, travmatik, zorlu enerji akışı yansıyor. Merkür-Neptün üçgen açısı başkalarının hayrına düşünceler, ihtiyacı olanlara yardım etmek açısından uygun bir zaman sunuyor. Bütün gerginliklere ve etrafımızda dönen zorlanmalara rağmen maneviyatımızı yüksek tutarsak bu zorlanmaların üstesinden gelebiliriz.

Cuma Boğa burcunun 27.derecesinde Ay Tutulması gerçekleşiyor. Yüksek bir enerji içeren, doğal afetler açısından da risk taşıyan bir zaman dilimindeyiz. Tutulma esnasında, Mars-Uranüs arasındaki karşıt açının etkileri de devrede olduğundan dolayı bir hayli çekişmeli, mücadeleli, isyankâr enerji içeren bir zaman diliminde olacağız.

Cumartesi Nispeten daha rahat olan akışı iş hayatını, iletişimler yönünde değerlendirebiliriz. Akşam saatlerinden itibaren fazla özgüvenli beyanlar vermek, haddi aşan açıklamalar yapmak iletişimin dengesini bozabilir. Bu yüzden kibirden uzak durmamızda fayda var.

Pazar Daha dengeli bir enerji akışı içindeyiz. Haftanın bütün zorluklarını toparlama ve karşılıklı birbirini anlama yönünde olumlu gelişmeler devrede olacak. Birlikten güç doğar felsefesini hatırlamak ve birbirimizi sabote etmek yerine güçlendirmeye özen göstermek bize katkı sağlayacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder