Öner Döşer Süperay'a hazır mısınız?
HABERİ PAYLAŞ

Süperay'a hazır mısınız?

16 Ekim’de 23 derece Terazi burcunda bir Süperay gerçekleşecek. Süperay, Ay’ın yörüngesinde Dünya’ya en yakın pozisyonunda olduğu zamanın yeniay veya dolunay fazıyla çakışmasıdır. Bir yılda birkaç kez olabilir. İşte 16 Ekim yeniayı, Ay’ın Yer’e en yakın, yani Yerberi pozisyonundayken gerçekleşiyor. Böylesi dönemlerde duygularda iniş çıkışlar, uyarılma, huzursuzluk hakimdir. 6 Ekim’den bu yana bir başka Yerberi durumu, Mars’ın Dünya’ya dönemsel en yakın geçişini de yaşıyoruz. Bu da sert ve keskin aksiyonlara, agresyona, tartışmalara açık olduğumuzu gösteren önemli bir durum. Haliyle, mücadeleli, kıran kırana rekabete açık bir hafta bizi bekliyor. Yeniay’ın Spica ve Arcturus yıldızıyla birleşiyor olması, parlak fikirlerimiz ve değişik yöntemler denememiz sayesinde içinde bulunduğumuz zorlu durumları aşabileceğimizi gösteriyor. Liderlik, yönetme becerisi zor zamanlarda belli olur. Bu haftayı iyi yönetmeye, Süperay’a yakışır şekilde kendi en iyinizi yapmaya hazır mısınız?

Haberin Devamı

Güç savaşları

Güneş’in Mars, Plüton ve Satürn ile zorlu açılarının etkili olduğu bir haftaya giriyoruz. Bu açılar, toplumda öne çıkan kişiler, otorite figürleri arasında güç savaşlarına işaret eder. Liderler hızlı kararlar alabilir. Buna bağlı olarak bölgesel tansiyon yükselebilir. Ermenistan- Azerbaycan arasındaki sıcak temaslara benzer durumlar başka ülkeler arasında da gelişebilir. 14 Ekim’de kesinleşecek Güneş-Mars karşıtlığını takip eden 16 Ekim’deki Süperay, ekstrem gelişmelere işaret ediyor. Askeri konular daha da hareketlenebilir. Güneş’in Plüton ve Satürn ile dik açıları da haftanın ikinci yarısının kolay geçmeyeceğini, güç savaşlarının ekonomi ve piyasa koşullarını da olumsuz yönde etkileyebileceğini düşündürüyor.

Süperaya hazır mısınız

Trump-Biden münazarası

Şüphesiz bu sıralar öncelikli konulardan bir tanesi de Amerikan seçimleri. Başkan Donald Trump ile Demokrat Parti adayı Joe Biden arasındaki ilk münazara çok agresif ve tartışmalı geçti. Münazara münakaşaya dönüştü. Pek çok eleştirmene göre Amerikan seçimleri tarihindeki en seviyesiz münazaralardan biriydi. İkinci münazara 15 Ekim’de yapılacak. Yani tam da Süperay üzeri. Haliyle daha gergin ve aktif bir atmosferde kıran kırana bir münazara olacak muhtemelen. Donald Trump’ın corona virüse yakalanması münazaranın tarihini etkiler mi bilemiyorum. Ama Mars’ın Dünya’ya yakın geçişlerinde pandemi vakalarının arttığını çeşitli yazılarımda ve konuşmalarımda belirtiyorum. Bu açıdan dikkatli olunması gereken bir süreçteyiz, bu bir gerçek! Süperay’ın izdüşümü Amerika üzerine düşüyor. Dolayısıyla o bölge çok hareketli olacak. Önemli ve kışkırtıcı olaylar yaşanabilir.

Haberin Devamı

Başkalarına yardım edin

burcundaki Neptün arasındaki altmış derecelik uyumlu açı bu hafta iyice etkili olacak. Bu olumlu açı işle ilgili konularda ve maddi konularda başkalarına yardımcı olmamızın önemine dikkat çekiyor. Yardımlaşmak her zaman çok değerlidir. Ama belki de bu hafta içerisinde yapıldığında daha etkili olur, kim bilir? Fırsatın farkında olalım ve mümkün olduğunca değerlendirmeye, başkalarına yardım elimizi uzatmaya gayret edelim!

Doğal afetlerde artış riski

Süperay terimini ilk kez kullanan İngiliz astrolog Richard Nolle’ye göre Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu (Perigee) dönemlerinin yeniay veya dolunayla çakıştığı ve onun Süperay olarak tanımladığı zamanlarda doğal afetlerde artış olur. Nolle, bu riskin en fazla Süperay’dan, yani Ay’ın Dünya’ya en yakın konumuna denk gelen yeniay veya dolunaydan 30 saat öncesi ile 30 saat sonrası gibi bir zaman aralığında olduğunu söyler. Bu zaman zarfında 5 ve üzeri depremlerin, volkan patlamalarının ve kasırgaların daha sık görüldüğünden bahseder. Kişisel gözlemlerim de bu yöndedir. Yani 14-18 Ekim tarihleri arasını dikkate almak ve daha temkinli olmak gerekir.

Haberin Devamı

Merkür retro başlıyor

İletişim gezegeni Merkür Akrep burcunun 11 derecesinde Retro yani gerilemeye başlıyor! Astrolojide Merkür, genel anlamda iletişim, kontratlar, yazılı metinler, sözleşmeler ve sözlü taahhütler, alım satım, pazarlık ve eğitimle ilişkilendirilir. Bazı astrologların “kozmik düzenbaz” olarak nitelendirdikleri Merkür’ün geri hareketi iletişimsel karışıklıklara, yanlış anlaşılmalara, dalgınlıklar ve unutkanlıklar neticesinde aksamalara, karışıklıklara işaret edebilir. Merkür’ün gerileme dönemlerinde hesap hatalarına ve ödemelerde yanlışlıklar ya da gecikmelere yönelik durumlarla daha sık karşılaşılır. Yeniden yapma ya da tekrarlama enerjisi içeren her şeyde Merkür gerilemesinin etkilerini görürüz. Merkür gerilemesinde kaçınılması gereken şey tekrarlamaktan ziyade yeni şeyler yapmak. Yeni bir işe veya ilişkiye başlamak, yeni bir anlaşma imzalamak, yeni bir araba satın almak gibi. Bu türde olaylarda engellenme veya gecikmelerle karşılaşılabilir.

Haftanın günlerine göre değerlendirmeler

Süperaya hazır mısınız

Pazartesi: Önemli iş ve girişim, başvurular, konuşma ve toplantılar, yazışma ve duyurular, ticari işler, alışverişler açısından kullanabiliriz. Yardımlaşmanın çok değerli olduğu bir gündeyiz. Fırsatın farkında olalım!

Salı: Rahat bir enerji akışı var. Yeni gelişme ve sürprizlere açığız. Farklı bir şeyler yapmak ya da yaptığımız işleri bu kez farklı biçimde yapmak avantaj sağlayabilir.

Çarşamba: Yaptığımız işlere titizlik göstermemiz gerekiyor. Gözden kaçırdığımız şeyler maliyet çıkarabilir. Zıtlaşma enerjisinin aktif olduğu bir gün. Önemli iş ve girişimlerimizi en azından öğle sonrasına bıraksak isabet ederiz.

Perşembe: Güç çekişmelerine ve ego savaşlarına açık olacağız. Önemli pozisyondaki kişilerle görüşmeler, talep ve başvurular, risk taşıyan işlere girişimler açısından uygun bir günde değiliz.

Cuma: Agresif bir atmosferde olacağız. Tehlikeli ve riskli kişilerden ve ortamlardan uzak durmamızda fayda var. Piyasa hareketleri, alışverişler için uygun bir gün değil. Gece 22:31’de Süperay gerçekleşiyor. Enerji hayli yüksek!

Cumartesi: Kendimizi duygusal anlamda uçlarda hissedebiliriz. Beklenmedik, hatta şaşırtıcı ve sarsıcı gelişmelere, gelişmeler karşısında yön ve plan değişikliklerine açık bir gündeyiz. Sezgilerimizle doğru seçimleri yapabiliriz.

Pazar: Günün ilk yarısında nispeten daha rahat bir enerji akışı var. Önemli konuşma ve görüşmelerimizi günün ilk yarısında yapabiliriz. Günün ikinci yarısı ise engellere, gecikmelere açık. İlişkilerde hayal kırıklıkları ve yanılgılar yaşama olasılığımız yüksek. Ayaklarımızı yere basmamızda, beklentilerde gerçekçi olmamızda fayda var!

İletişim için uygun zamanlar

Gezegen açılarına bakarsak, zorlu bir haftada olacağımız aşikâr! Fakat bu durum iletişim kurmak, konuşmak, yazışmak açısından bazı uygun zamanlar olmayacağı anlamına gelmez. 12 Ekim Pazartesi günü bu açıdan harika gözüküyor. Çarşamba günü de kullanılabilir Özel konuşma ve görüşmeler için pazar günü de tavsiye edilebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder