Öner Döşer 19 Temmuz haftasına astrolojik bakış: İdealler için mücadele verme zamanı!
HABERİ PAYLAŞ

19 Temmuz haftasına astrolojik bakış: İdealler için mücadele verme zamanı!

Çok sayıda karşıtlığın aktif olduğu bir haftadayız. Venüs-Jüpiter karşıtlığı, Merkür-Plüton karşıtlığı ve Ay-Güneş karşıtlığı yani Dolunay. Dolayısıyla zıtlaşmalara açık olduğumuz bir zaman diliminde olacağız. 24 Temmuz Cumartesi günü 1 derece Kova burcunda gerçekleşecek dolunay, yeni, farklı, yaratıcı fikirlere imkân veriyor. Aynı zamanda Altair yıldızı üzerinde gerçekleştiği için, mücadeleli, savaşçı bir atmosfere de göz kırpıyor. Üzerinde çalıştığımız konuları fazla sahiplenebilir, onlar için çarpışmayı ve mücadele etmeyi göze alabiliriz. İdeal edindiğimiz şeylerin ardından gitme kararlılığını göstermemiz, hatta bu uğurda savaş vermemiz gerekebilir.

Haberin Devamı

Kova Burcunda İdealist Dolunay

24 Temmuz Cumartesi günü, 1 derece Kova burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Dolunay esnasında Ay’ın, Altair yıldızıyla birleşmesi, savaşçı, mücadeleci, kendi inandığı değerler uğruna olayların üstüne ve burnunun dikine gidebilecek bir enerji akışının olduğuna dikkat çekmekte. Bu dolunay diğer gezegenlerle sert açı yapmıyor ama dolunay esnasında Merkür-Plüton karşıtlığı ve Venüs-Jüpiter karşıtlığı söz konusu. İletişimle ilgili sıkıntılar ve ikili ilişkilerde abartılı geri bildirimler, hassasiyetler oluşabilecek. Bu manada dikkat etsek tabii ki yerinde olur. Gereksiz harcamalardan, abartılı, müsrifçe yönelimlerden uzak durmamızda fayda var. Diğer taraftan her ne kadar bazı endişeler söz konusu olsa da Merkür-Neptün üçgeninin olumlu etkilerinin de devrede oluşu, maneviyat, ilahi destekler ve yardımlaşma ile zorlukları aşma potansiyelimizin yükseldiğini ifade ediyor.

Yaratıcı projelerinizi ortaya koyun!

Dolunay esnasında, Merkür, Castor ve Pollux yıldızlarıyla birleşiyor. Dolayısıyla yaratıcılığın yüksek olduğu, aynı zamanda anlatma, ifade etme becerisi olan kişilerin de ilham yeteneğinin çok arttığı ve başarılı işler yapabileceği bir zaman diliminde olacağız. Bu iki yıldız da yaratıcı enerjinin kutupsallığıyla mücadele eder. Yazarlarla yakından ilişkili olan Castor, acı ve travma olmaksızın kolayca ortaya çıkan başarı ya da yaratıcılıktır. Olaylara daha neşeli bakabilmeyi ve hafife alabilmeyi sağlar. Castor’un ikiz yıldızı olan Pollux, acı veren iç görülerle gelen bilgeliği, öğrenmenin ve keşfetmenin sancılı sürecini simgeler. Her iki yıldız da hikâye anlatıcılığıyla ilişkilidir. Dolayısıyla bu alanda yazma ve anlatma kabiliyeti olan kişilerin yeteneklerinin aktif olacağı, yaratıcı projelere adım atmak açısından da uygun bir dönemdeyiz. Yeni ve farklı fikirler ortaya koymak için haftanın ilk yarısını da değerlendirebilir, Merkür-Uranüs altmışlığının olumlu yönlerini kullanarak, yaratıcı çözümlerimizle zorlukları aşabiliriz.

Haberin Devamı

Doğal afetler açısından dikkat çeken zamanlar

Doğal afetler açısından da yine riskli bir zaman dilimindeyiz. Bu bağlamda özellikle 17 Temmuz, 18 Temmuz dikkat çekiyor. Ay’ın yeniay ve dolunay fazında orta ve yüksek ölçekte depremlerin sayısında artış görülebiliyor. Özellikle de gökyüzünde birbiriyle zorlu olarak ifade ettiğimiz doksan ve yüz seksen derecelik açılarda çok sayıda gezegen olduğunda bu risk daha da artıyor. Zorlu açılar olsa da daha önceki bazı haritalara nazaran gezegen açılarının çok zorlu olduğunu söyleyemeyiz. Öte yandan, dolunay döneminde Ay-Güneş karşıtlığının kesinleştiği an için belli bir koordinata göre çizdirilen haritalarda dolunay derecesinin köşe evlerden birine denk düşmesi bu olasılığı arttıran bir diğer faktör. İçinde bulunduğumuz bölge için çizdirilmiş haritada böyle bir durum söz konusu, dolunay Yükselen/Alçalan eksenine denk düşüyor.

Haberin Devamı

Dilin kemiği yok!

Merkür-Kiron karesinin etkili olduğu hafta başında sözlerimizle birbirimizi yaralamaktan uzak durmamızda fayda var. Malum, dil yarası kolay geçmiyor. Derler ya “dilin kemiği yok” bazen ağzımızdan istemediğimiz kelimeler dökülebiliyor ama telafi edebiliriz. Gönül alabiliriz. En azından özür dileyebiliriz.

Eleştirilerin dozunu iyi ayarlamalı

İlişkiler gezegeni Venüs, 22 Temmuz Perşembe saat 03.36’da Başak burcuna geçiyor ve aynı gün Jüpiter ile karşıt açısını kesinleştiriyor. İlişkilerde aşırı eleştirel bir yapı çizmenin problem çıkartabileceği bir zaman dilimindeyiz. Dolayısıyla eleştirilerimizi ayarlamamızda ve ifadelerimizi dengelememizde fayda var. Harcamalar konusunda da müsriflikten uzak durmamız yerinde olur.

Özgüven ve kararlılık çok önemli!

Güneş 22 Temmuz Perşembe günü Aslan burcuna geçiyor, dolayısıyla özgüven ve kararlılığın artmaya başladığı bir sürece giriyoruz! Güneş’in Aslan burcunda hareket edeceği bir aylık dönemde yapacağımız iş ve girişimlerde iyi sonuçlar almak için daha özgüvenli, doğrudan ve açık, net, kararlı, işine hâkim bir imaj sergilememiz çok önemli. Böylelikle daha fazla göz doldurabilir, işlerin üstesinden gelebileceğimiz konusunda karşımızdakilere güven verebiliriz.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

19 Temmuz Pazartesi Merkür-Kiron karesinin etkili olduğu gün genelinde düşünmeden konuşmalarımızla gönül kırma riski taşıyoruz. Sözlerimize çok dikkat edelim. İlişkilerde yaralanmalara, kırılmalara sebep olmamaya dikkat etmemiz de gerekiyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde daha uyumlu daha dengeli bir akış içinde olabileceğiz.

20 Temmuz Salı Yeni fikirlerimizi ortaya koymak için güzel bir gündeyiz. Yay burcunda ilerleyen Ay, dini konulara atıfta bulunuyor. Bu dünyadaki en değerli dostlarımız olan hayvanlarımızın Allah’ın bize emanet ettiği varlıklar olduğunu unutmayalım. Kurban Bayramının ruhuna uymayan davranışlardan ve uygunsuz kesimlerden kaçınalım!

21 Temmuz Çarşamba Duygusal ve manevi yönden hassas olacağımız bugün, karşılıklı yardımlaşma, destek alıp vermek ile kırılgan enerjiyi dengeleyebiliriz. Günün ikinci yarısında daha dışa dönük enerjiler ile aktif ve güçlü hissedeceğimiz günün geri kalanını keyifli sohbetler, sportif aktiviteler, yürüyüşler ile geçirebiliriz.

22 Temmuz Perşembe Bugün ilişkiler açısından sözlerimize dikkat etmekte ve fazla eleştirel yaklaşımlarda bulunmamakta fayda var. Gereksiz harcamalardan uzak durmamız yerinde olur. Güneş’in 17.26’da Aslan burcuna geçmesiyle birlikte özgüven ve kararlılık kazanmaya başlıyoruz.

23 Temmuz Cuma Sabah saatlerinde görüş ayrılıklarının yol açabileceği fikir tartışmalarına, karşıtlıklara açığız. Uzlaşmacı yaklaşımlar içinde olmaya çalışmak sorunları çözmek için yararlı olacaktır. Akşam saatlerinde yine ego çekişmelerine, ortaya çıkabilecek krizlere açık bir zaman diliminde olduğumuzu bilmekte ve dikkat etmekte fayda var.

24 Temmuz Cumartesi Sabah saatlerinde gerçekleşen dolunayla birlikte yaratıcı fikirlerin ortaya çıkabileceği güzel bir atmosfere giriyoruz. Her ne kadar zıtlaşmalar olsa da Merkür-Neptün üçgeninin olumlu etkileri eşliğinde gerçekleşen bu dolunay, yaratıcı ve ilham dolu fikirlerimizi ortaya çıkartmak için güzel bir zaman diliminde olduğumuzu gösteriyor!

25 Temmuz Pazar Merkür-Plüton karşıtlığının etkili olduğu bugün fikir çekişmelerine, uzlaşmazlıklara açık gözüküyor. Beklenmedik plan ve yön değişiklikleri de devrede olabilir. Söz dalaşmalarına çok açık bir gündeyiz, sabırlı olmamız gerekiyor. Başkalarının düşüncelerine saygı göstermek, üzerinde baskı yaratmamak çok önemli olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder