Öner Döşer 2022 yılına astrolojik bakış: 2022'de ayakta kalmak
HABERİ PAYLAŞ

2022 yılına astrolojik bakış: 2022'de ayakta kalmak

2022’nin ekonomik anlamda zorlu bir yıl olacağını uzun zamandır yazıp söylüyoruz. Çoğu ülkenin ekonomik büyüme hesapları tutmayacak. Enflasyon artacak, hayat daha da pahalılaşacak. Tedarik zincirinde kırılmalar, gıda krizi var önümüzde. 2023 yılında muhtemelen ekonomik kriz ve gıda krizi daha da derinleşecek ve hatta büyük bir buhrana dönüşecek. Ekonomik alanda zorlanmamızın önde gelen sebebi bizler açısından dövizdeki istikrarsızlık olacak. Enerji fiyatlarının yüksek seyretmesi de diğer bir sorunumuz olacak. Kredi maliyetleri henüz yüksek kalmaya devam edecek. Gıda ve hammadde kıtlığı riski ülkemiz için de söz konusu pek tabii ki. Bu yüzden üretime ağırlık vermemiz, tarım ziraat alanında hızlı reformlar yapmamız çok önem taşıyor. Dönemsel tutulmalar bankacılık sisteminin krizlerle birlikte dönüşümünü anlatıyor. Mevcut sistem Uranüs’ün de Boğa burcunda olmasıyla beraber dönüşecek. Yani, bankacılık sisteminde büyük revizelerle birlikte ciddi sıkışıklıklar görüyoruz. Bankacılık sisteminin en çok sıkışacağı 2022-2023 yılları olacak. Temmuz 2023 bu bağlamda özellikle dikkat çekiyor! 2022 yılında da oteller, restoranlar, konaklama hizmetleri, turizme bağlı işletmeler sıkışıklık yaşayacak. Dönemsel olarak hava yollarıyla ilgili sıkıntılar olacak. Otomotiv sanayii de zorlanacak. Sanat piyasasının sekte aldığı bir zaman dilimi olacak. Konserler, oyunlar, eğlence mekânları sıkıntıda olacak. 2022 ve 2023 yıllarında bile bunun devam edeceğini düşünebiliriz.

Haberin Devamı

Bazı sektörler hızlı büyüyecek

Ama bazı sektörlerde büyüme devam edecek. Bu yazıda hangi sektörlere, mesleklere ve konulara yönelmenin, bu zorlu dönemi atlatmak ve hatta gelişim yakalamanın daha isabetli olacağı yönünde bilgiler paylaşacağım. Malum, yeni dünya düzeni kuruluyor ve ezberler bozuluyor! Yeni ekonomi ve yeni iş yapış şekline dönüşme özellikle bu dönemin en büyük getirisi olacak. 2022 yılında Jüpiter ve Neptün’ün Balık burcundaki kavuşumu, 2022-23 yıllarında Boğa burcundaki Uranüs ile dizilimde tutulmalar, Jüpiter ve Satürn’ün Kova burcundaki kavuşumuyla başlayan, Plüton’un Kova burcuna nihai geçişi olan 2024 yılı sonrasına kadarki dönemde gelişecek alanlar hangileri incelemeye başlayalım…

Haberin Devamı

Bilim ve Teknoloji

2022 yılına astrolojik bakış: 2022de ayakta kalmak

Dijital devrime doğru ilerliyoruz. Zaten başlamış olan önemli gelişmeler 2025 yılında daha da hızlanacak. Dijital ve teknolojik ağırlıklı işlerle uğraşanlar, dijital dönüşüm danışmanlığı yapanlar bu dönem de avantaj yakalayacak. Dijital pazarlama, dijital ödeme sistemleri, yine dijital alandaki bütün proje yönetimleri ve siber güvenlik uzmanlığı öne çıkacak çünkü siber hırsızlıklar fazlasıyla artacak. Şirketlerin bütün bilgilerini ve dosyalarını koruması çok önemli hale gelecek. Bilgi güvenliği analisti olanlar aranan kişiler arasında yer alacak. Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgisayar operatörlüğü, bilgisayar mühendisliği, kablosuz operatörlük çok gelişecek. Yapay zekâya bağlı bütün sistemler, düzenler, yapay zekâ pazarlamacılığı öne çıkacak. Yeni nesil robot teknolojileri gelişecek, robot otomasyon sistemlerine yatırım artacak, robot koordinatörleri ve robotik mühendisleri revaçta olacak. Mobil uygulamalara da çok yeni versiyonlar gelecek. Genetik bilimi çok gelişecek ve genetik bilimciler daha revaçta olacak. Yazılım sektörü çok gelişecek. Yazılımcı olma becerisi önümüzdeki dönem de en fazla kazanç elde edilecek alanlardan birisi olacak. Veri bilim/veri analizi önem kazanacak. Mesleki olarak veri tabanı yöneticileri ya da bulut bilişimi konuları gelişim gösterecek. Mesleklere özel yazılımlar geliştirilecek. Örneğin; avukatlar ve muhasebeciler için ayrı ayrı sistemler olacak. Bu dönemde denetleme ve gözetim işlerinde artış ve gıda güvenliği denetleme yöntemlerinde, yazılım yoluyla denetlemelerde artış görüyoruz. Tıbbi araç gereçler, ilaç sanayiinde de önemli gelişmeler bizi bekliyor. Bu alanlarda çalışanlar ve yatırım yapanlar 2022 yılında önemli bir avantaj elde edecek.

Haberin Devamı

Enerji

Kullandığımız enerji türünün de değişeceği bu zaman diliminde, elektrikli arabaları görüyoruz ama sadece onlar değil. Aslında elektrikli bisikletler, elektrikli motosikletler bunlar da devreye girmeye başladı. Her şeyde elektrik enerjisini görmeye başlayacağız dolayısıyla bu alanlara yatırım artacaktır. Elektrikli araçlar ve otomobiller giderek daha çok hayatımıza girecek. Pazardaki payları hızlı bir şekilde artacak. Elektronik ve elektrikli aletlerin satışı artacak. Bunlar 2025-2026’dan sonra fazlasıyla gelişecek alanlar halini alacak fakat bu yıl ön bilgilerini alacağız. Güneş aktivitelerinin artacağı ve maksimuma ulaşacağı bir sürece ilerliyoruz. Bu süreçte Güneş enerjisinden daha fazla istifade edilecek. Muhtemelen bu sebeple ısı da artacak. Bu yüzden soğutma teknolojileri gelişecek önemli sahalardan biri olacak. Güneş jeomühendisliği de gelişecek alanlardan bir tanesi. Güneş aktivitelerinin artacağı döneme ilerlediğimiz için, füzyon enerjisi üzerine çalışmalar da artacak. Bu konudaki çalışmalar, güneş maksimumu olarak bildirilen güneş alevlenmelerinin artacağı 2024-25 yıllarında daha çok öne çıkacak. Bir müddettir kullanılan güneş panelleri de daha verimli hale getirilebilir. Rüzgâr tribünü servisi önem kazanacak. 2026 sonrasında buna bağlı sektörler çok gelişecek. Nükleer enerji konusunda konuşma ve girişimlerin artacağı bir yıl var önümüzde. Özellikle de Nisan-Mayıs aylarında ve Ekim-Kasım aylarında. En çok da Kasım ayında. Nükleer enerjinin kullanımı henüz devam edecek. Hatta bazı ülkelerin müşterek kararlarıyla alınacak kararlar doğrultusunda olabilir. Nükleer santraller artacak. Güvenli nükleer enerji çözümlerine odaklanılacak.

Sanal âlem

Sanal pazarlar, sanal fuarlar çok değer kazanacak. Sanal gerçeklik uzmanlığı diye bir alan var ve bunun da çok gelişeceği bir zaman dilimindeyiz. Sanal gerçeklik projesi olarak tanımlayabileceğimiz Metaverse evreninde hayli yüksek miktarlarda gayrimenkul satışları son dönemde en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Astrolojik açıdan da hayal ve gerçekliğin, sanal ve fiziksel olanın ahenkle dans ettiği bir zaman diliminde olduğumuzu söyleyebiliriz. Metaverse beklenenden de hızlı gelişecek ve yayılacak diyebiliriz. 2022 Nisan ayı içerisinde Metaverse evreninde hızlı bir genişleme, talep artışı öngörebiliriz. Hatta daha da fazlası, bu evrende satın alınan arsaların hızlı bir şekilde pahalılaşacağını veya bu alana yatırım yapanların da ilkbahar aylarında hızlı bir şekilde artacağını düşünebiliriz. Kripto paraların da hızlı gelişeceği bir dönemdeyiz. Astrolojide kripto paraları Boğa burcunda seyreden Uranüs ile açıklıyoruz. Metaverse evreninde kullanılması, kripto paraların popülerleşmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunacak.

Tarım ve gıda

Bahçecilik ve çiftçilik alanında reformlar, özellikle tarım ziraat alanında çok önemli gelişmeler var önümüzde. Tarım ve gıda sanayisine ağırlık vermek gerekiyor. Önümüzdeki dönemde gıda kıtlığı ve küresel ölçekte tarım ve ziraatın zarar görme riskleri var. Buna göre bir stok yapmalı, hazırlanmalı! Organik tarımın çok gelişeceğini ve tarım alanında reform yapanların çok ileriye sıçrayacağını düşünüyorum. Hijyenik ve organik malzemelerin zaten gelişeceği bir zaman dilimi bunun artık farkındayız. Uranüs’ün Boğa burcundaki geçişi vejetaryen ve vegan beslenme eğilimini kesin artıracak. Buna ilaveten gurme sektörü alanında yeni tatlar devreye girecek. Önümüzde kuraklık ve gıda krizi var. Bu temalara karşı mutlaka bir tarım reformuna girmemiz gerekiyor!

Eğitim ve yayıncılık

Covid-19 virüsünü atlatsak bile, bu gibi pandemilerin risk olduğu bir dönemde olunduğu için uzaktan eğitime daha fazla yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Uzaktan eğitim gelişmeye devam edecek. Çevrimiçi eğitim ve çevrimiçi olarak yaptığımız her şey çok gelişecek ki eğitim sistemi başta olmak üzere. Artık öğretmenlerin “ben çevrimiçi olarak ders veremiyorum” deme şansı yok. Dolayısıyla, meziyetlerini bir an önce bu yönde geliştirmeliler. Öğretmenler daha ziyade birer yaşam koçu gibi kalacak. Bir şeyi öğretmekten ziyade öğretilen şeyin denetlenmesini yapacaklar. Öğrencilerin kişiye özel yetiştirilmesi gündemde olacak ve astroloji de burada yine çok önemli bir şekilde devreye girecek. Astroloji haritaları, kişinin yeteneklerini bize anlatıyor. Dolayısıyla, öğrencinin yeteneklerini tespit etme manasında gerçekten çok çok önemli. Okullar, bireysel olarak yüz yüze eğitim aldığımız dersler değişiyor. Dolayısıyla, okullara ilgi azalabilir. Alışveriş merkezleri, gösteri merkezlerine katılım ve ilgi düşecek. Basılı kitap, dergi ve gazeteler yönelikte dönüşümler yaşayacağız. Yayıncılık alanı, dijital sisteme dönüşmeye başlayacak. Kütüphaneler artık arşivlerini daha fazla elektronik olarak sunan yapılar haline gelecek. Dijitalleşme ve bilgi edinme alışkanlıklarımızı iyice değiştirerek ilerleyeceğiz. Çok sayıda bilgiye aynı anda ulaşma şansını arttıran, eleme yapma yönüyle de yardımcı olacak sistemler gelişecek.

E-ticaret ve ihracat

E-ticaret ile bağlantılı hukuk, finans, muhasebe, eğitim, pazarlama, iş etiği alanları hızlı gelişecek. E-ticaret ile uğraşan firmaların arayacağı elemanlar, aynı zamanda bu alanlarda da becerikli olmalılar. E-ticaret stratejistleri revaçta olacak. Kargo, taşımacılık ve lojistik sistemleri, navigasyon sistemleri gelişecek. Pek çok şeyi internetten hızlı bir şekilde sipariş edebiliyoruz. Bu daha da gelişecek. Sadece yemek teslimatı yapacak şekilde çalışan restoran işletmeleri lokal hizmet vermeye devam edecek. Motosikletli kuryelerle ulaştırma artacak. Ama motosikletli sürücülerden trafik kurallarını ihlal eden bilinçsiz olanlarıyla trafikte, hatta yaya kaldırımlarında daha çok burun buruna geleceğiz maalesef. İhracat rakamlarında önemli artış yakalayabiliriz. Önümüzdeki dönemde iç piyasadan ziyade dış piyasaya yönelik çalışanlar avantaj yakalayacak.

Giyim ve kozmetik

Hazır giyim sektörünün hızlı gelişeceği bir dönemdeyiz. Ayakkabı sektöründe olumlu gelişmeler bekleyebiliriz. Dolayısıyla bu alanda çalışanlar, özellikle ihracat yapanlar avantaj yakalayacak. Moda endüstrisinde teknoloji büyük değişim yaratacak. Belki de bakteri ve virüslerden koruyan kıyafetler görebiliriz. Ekolojik tekstil gelişecek. Doğaya saygılı ürün sunuşu artacak. Kozmetik alanında reform niteliğinde gelişmeler muhtemeldir. Sabun üreticileri ve kozmetikçiler Boğa burcu kapsamına girdiği için bu alanda yenilikler görüyoruz.

Turizm

Aslında turizmde yükseliş öngörüyordum, Omicron bunu zorlaştırdı ise de bazı fırsatlar yakalayabileceğimizi ve turizm alanında ortalama düzeyde gelir elde edebileceğimizi düşünüyorum. Türkiye astroloji haritası olumlu etkiler alıyor aslında. Virüsün ve varyantların seyrine göre yaz aylarında turizmde pozitif gelişmeler beklenebilir.

Gayrimenkul

Doğaya zarar vermeyen teknoloji, doğa dostu evler, kırsala, doğal mekânlara yönelim ile bu alanlarda arsa ve arazilerin satışı artacak. Ama yine teknolojiye de ihtiyacımız olacak. Doğal olan ile teknolojinin bir araya geldiği her tür girişim avantaj sağlayacak. Emlakçılık tarzı işler uzaktan gösterimle de yürütülecek. Bir mekânı göstermek istediğinizi düşünün. Kamera ile iç mekân göstererek bir kişiyi oraya götürmeden de tanıtım yapabilirsiniz. Gayrimenkul sektörünün ilgi alanı deprem ve pandemi açısından güvenli bölgeler olacak. Arsa ve arazi fiyatlarının yükselişe devam edeceğini düşünüyorum.

Medya ve sosyal medya

2022 yılına astrolojik bakış: 2022de ayakta kalmak

Yeni mecralar, yeni sistemler devreye girecek. Sosyal medya ve çevrimiçi iletişim eğitim kanalları çok daha fazla gelişecek. Aynı zamanda reklam, tanıtım alanlarında da yine oluşacak reformla birlikte sosyal medya yoluyla daha fazla avantaj yakalanabilir. İnfluencer olarak tanımlanan, toplumu etkileyen kişiler sosyal medya yoluyla pazarlama konusunda öne çıktılar. Jüpiter ve Satürn’ün 21 Aralık 2020 tarihinde Kova burcundaki kavuşumunun ardından, konusunda uzman, derin bilgisi olan, saygın kişilerin influencer olarak tercih edilmeye başlayacağını düşünüyordum. Şu ana kadar çok belirginleşmedi, ama muhtemelen önümüzdeki dönemde belirginleşmeye başlayacak. Gerçek bilgi sahiplerinin daha fazla değer kazanacağı bir döneme girdik zira. Kova burcu kişiye özgü olanla alakalıdır. Bu çerçeveden baktığımızda, tüketicinin şahsına özgü olanı sunabilen pazarlama sistemleri daha etkili olacaktır. Youtube ve Instagram platformuna alternatif olan yeni mecralar ortaya çıkacak. Metaverse sosyal medyada en öne çıkan alan olacak. Basılı dergiler ve gazeteler azalmaya başlayacak. E-kitap, e-dergi, e-gazete gibi uygulamalar artacak. 2022 yılı sonbaharında bunu daha belirgin bir şekilde anlayacağız. Basın ve yayın alanında işten çıkarmalar riskine karşı önceden hazır olmakta fayda var!

Evden çalışma

Tam zamanlı çalışma tarihe karışıyor! Dolayısıyla, yarı zamanlı esnek çalışma sistemlerini yaratın ve kendinize yatırım yapın. Bireysel becerileri geliştirmek ustalaşmak çok önemli olacak. Bu dönemde her konunun uzmanı aranacak. Bireysel girişimcilik artacak. Önümüzdeki dönemde yapılan işler, geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi yarı zamanlı ve bağımsız çalışmaya dayalı olacak, evden çalışma artacak. Dolayısıyla büyük ofisler, büyük alışveriş merkezlerinin işlerinin azalma ihtimali çok fazla. Onlar da çevrimiçi alışverişe geçiş yapmak durumunda kalacaklar. Evde yapılan şeylerin satışı da hızlanacak. Evden yapılan poğaçadan, tatlıdan tutun el işi bütün yapılan şeylerin, organik ürünlerin internet üzerinden satışı artacak çünkü dünya genelinde, Türkiye’de, özellikle de Amerika Birleşik Devletleri’nde işsizlik oranı artacak. Evde kaldığımız dönemde sağlıklı beslenme, ev yemeği yapma oranı arttı diyebiliriz. Çalışan sayısı fazlayken, insanlar iş hayatında daha yoğunken evde yemek fazla pişmiyordu, şu anda ise ev yemeklerine geri döndük. Dolayısıyla burada insanların daha fazla yemek pişirirken sağlık hassasiyeti gösterdiği bir dönemdeyiz ve sağlıklı beslenmeye gayret de ettiği de bir dönemdeyiz. Bu alanda iş yapanlar avantaj yakalayacak. Evde olduğumuz zamanın arttığı bu dönemde, evde egzersiz yapmak durumunda kaldık. Spor salonlarına gidemeyenlere haliyle bu yönde yapılacak yatırım da yine mesleki anlamda, hizmet ve servis anlamında girişimlere sebep olacak. Spor ve egzersizler internet üzerinden bağlantı kuran öğretmen ve öğrenciyi bir araya getirecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder