Öner Döşer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!
HABERİ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

Bu önemli günü dünya çocuklarına armağan ederek evrenselleştiren Büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, özgürlüğümüzün en büyük teminatı olan Cumhuriyetimizi kazandıran tüm devlet erkânına, komutanlara ve askerlere, resmi görev üstlenmiş veya sivil halktan olup bunun için kanını ve canını ortaya koymuş herkesi rahmetle ve minnetle anıyoruz! Egemenliğimizin ve özgürlüğümüzün teminatı Cumhuriyetimiz ilelebet var olsun! Çocuklarımız bizim en büyük değerlerimiz. Geleceğimiz onlara emanet! Gözlerinden öpüyor, sevgiyle selamlıyoruz!

Haberin Devamı

Koruma kollama güdüsü

Mars’ın Yengeç burcuna geçişiyle birlikte, başta çocuklarımız olmak üzere, insanları, hayvanları, doğayı koruma kollama güdümüz vurgu kazanıyor. Pek tabii ki vatanımızı da öyle! Bu geçişi, haftanın önemli kavuşumlarından biri olan Venüs-Uranüs kavuşumuyla birlikte düşündüğümüzde, çocuklarla ilgili korumacılığın, cinsel istismar gibi konuların daha yüksek sesle vurgulanacağı bir zaman dilimine giriyoruz.

Değerlere sahip çıkmak

22 Nisan Cuma günü Mars, Yengeç burcuna geçiyor. Ülkemiz astroloji haritasının Yükselen burcu Yengeç olduğundan, ulus olarak karşılaştığımız dış gelişmelere daha savunmacı ve tepkisel yaklaşım göstermeye açık olacağımız bir sürece de giriyoruz. Değerlerimize sahip çıkma güdümüz vurgu kazanıyor. Duygusal tepkilere, ailevi ve ulusal konularda korumacılığa açık olduğumuz bir zaman dilimindeyiz. Yine ülke ve halk olarak bize gelen etkilere sert tepkiler verme eğilimi gösterebiliriz.

Denizlerde agresyon

Mars’ın Yengeç burcuna geçişiyle birlikte iç güvenlik, denizlerin ve kıyıların güvenliği temaları da vurgu kazanıyor. Yengeç burcu denizlerle, Mars da askeri konularla alakalıdır. Geleneksel astrolojide Mars’ın Yengeç burcundan geçişi, deniz savaşlarını akla getirir. Allah korusun diyelim, ama bu ihtimalin güçlendiğini de görüyoruz. Denizlerde agresyon, hareketlilik hızlı bir şekilde artacak gibi gözüküyor. Uluslararası arenada cepheleşmenin artacağı bir zaman dilimindeyiz. Biz de ülke olarak deniz ve donanma ya da genel olarak askeri gücümüzü gösterme yönünde bazı hareketler yapmak durumunda kalabiliriz.

Haberin Devamı

Görüşlerimizi kabul ettirmekte zorlanabiliriz

Fikir değişiklikleri ve ani durum değişikliklerine çok açık bir zaman dilimindeyiz. Yeni ve parlak fikirlerle ortaya çıkabilir fakat kabul ettirmekte zorlanabilir, engellerle karşılaşabiliriz. Sivri çıkışlar yapmak açısından riskli bir zamandayız. Alınan riskli kararlar, güvenliği tehdit eden beklenmedik gelişmeler ekonomi ve piyasalara olumsuz yönde yansıyabilir. Bu bağlamda, özellikle Cuma günü dikkat çekiyor.

Ekonomi ve piyasalar zorlanıyor!

19 Nisan Pazartesi günü Merkür saat 13.29’da ve Güneş saat 23.33’te Boğa burcu ilerleyişlerine başlıyorlar. Merkür ve Venüs’ün, Satürn ve Uranüs ile açıları zorlu etkiler oluşturuyor. Güneş’in de bu açılara dahil olması; ekonomik anlamda gelişebilecek zorluklara, sıkıntılı durumlara işaret etmekte. İçinde bulunduğumuz koşulları güvence içinde tutmak yönünde sorunlar ile karşılaşabilir ve beklenmedik değişikliklere açık bir süreçte olabiliriz.

Haberin Devamı

Doğal afetlere dikkat!

Doğal afetler açısından da dikkatli olmak gereken bir haftadayız! Özellikle hafta sonuna doğru artan bir risk söz konusu olabilir. 27 Nisan’da gerçekleşecek dolunay bu riskin daha da artacağını gösteriyor. Boğa burcu topraklarla ilişkili olduğundan ilk akla gelen depremler oluyor hiç kuşkusuz. Dolunay hattı ülkemizin de bulunduğu bölgeye iz düşüyor. Bilhassa Ege ve Marmara bölgesi dikkat çekiyor. Diğer bir önemli konu da aşırı yağışlar, ani soğumalar, erozyon gibi sebeplerden dolayı topraklarla ilgili sorunlar olabilir. Maden kazaları gibi riskler göz önüne alınmalı. Dünya genelinde etkili volkan patlamaları da güçlü bir ihtimal olarak bir kenarda duruyor.

İlişkileri zorlamayalım!

İlişkilere yönelik yeni başlangıçlar yapmak açısından çok uygun bir haftada değiliz. Estetik ve kişisel bakım ile ilgili konularda da genel anlamda aynı şeyi söyleyebiliriz.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

  • 19 Nisan Pazartesi Güneş-Merkür kavuşumunun etkileri devrede olacak. Dolayısıyla bugünü ticari işler, alışverişler, konuşma ve yazışmalar için kullanabiliriz. Kavuşumun en etkili, Merkür’ün Güneş’in kalbinde olduğu sabah saatlerini zihnimizde olan biteni bir kenara not ederek değerlendirebiliriz. Aklımıza düşecek parlak fikirlerimizden daha sonra istifade edebiliriz.
  • 20 Nisan Salı Gerek iletişimsel konular gerek özel ilişkilerle alakalı streslerin ön plana çıktığı bir zaman dilimindeyiz. Beklenmedik durum değişikliklerine açığız. Otorite ve güç çekişmelerine açık enerjilerin olduğu bugünü, önemli iş, girişim, başvurular için tercih etmemek yerinde olur. Estetik ve kişisel bakım gibi konular içinde uygun bir günde değiliz.
  • 21 Nisan Çarşamba Gün genelinde zorlu bir enerji akışı var. Beklenmedik yön değişikliklerine yol açacak sarsıcı ve sert etkiler devrede. Girişimlerimizde engellerle karşılaşmamız olası, farkında olalım. Hali hazırdaki yaklaşımlarımız, ortaya koyduğumuz tarzımız veya iş yapma biçimimiz yeterli olmayacağından, engellerle karşılaşma olasılığından dolayı değişik, farklı yollar denememiz gerekebilir.
  • 22 Nisan Perşembe Sabah saatlerinde biraz daha dalgalı olan enerji akışı akşam saatlerinden itibaren yerini daha dengeli bir akışa bırakıyor. Yaptığımız iş ve girişimleri yerine oturtmak için akşam saatlerinde harekete geçmeyi bekleyebiliriz. Gece saatleri, kadın-erkek ilişkileri, ebeveynlerle ilişkiler açısından verimli.
  • 23 Nisan Cuma Sabah saatleri iletişim kurmak, yazışmak, haberleşmek gibi işler için olumlu anlamda kullanılabilir. İlişkiler açısından da yine günün ilk yarısı güzel etkiler devrede olacak. Venüs-Uranüs kavuşumunun diğer gezegenlerle uyumlu açıları, bu kavuşumun olumlu yönlerini ortaya çıkartıyor. Hareket gezegeni Mars 14.48’de Yengeç burcuna geçiyor. Duygusal tepkiler ile harekete geçen yönümüz ağırlık kazanmaya başlıyor.
  • 24 Nisan Cumartesi Gün genelinde fikir ve yön değişikliklerine açık olacağız. Merkür-Uranüs kavuşumunun yaratıcılığı tetikleyen etkileri güçlü bir şekilde devrede olacak. Yeni ve parlak fikirler oluşturabilir, başkaları üzerinde etki yaratabileceğini düşündüğümüz, değişik, sıra dışı, orijinal fikirlerimizi ortaya koyabiliriz.
  • 25 Nisan Pazar İletişim ve ilişkilerde sıkıntılı ve zorlu etkiler devrede, zira Merkür ve Venüs’ün Satürn ile dik açıları en etkin fazında olacak. Bugün şartları fazla zorlamasak iyi ederiz. Özellikle sevdiğimiz kişiler üzerinde fazla baskı yaratmamakta fayda var. Önemli toplantı, görüşme ve yazışmalarımızı bugüne denk getirmesek isabet ederiz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder