Öner Döşer 5 Temmuz haftasına astrolojik bakış: Sürprizler haftası
HABERİ PAYLAŞ

5 Temmuz haftasına astrolojik bakış: Sürprizler haftası

Astrolojide sürprizler denilince akla Uranüs gezegeni gelir. Bu gezegenin diğer gezegenlerle pozitif veya negatif açılarının yoğun olduğu dönemlerde hoş veya nahoş sürprizler, beklenmedik gelişmeler devrededir. İşte tam da böylesi bir haftaya giriyoruz! Güneş-Uranüs arasındaki olumlu altmışlık açı, giriştiğimiz işlerde, önemli kişilerle yaptığımız görüşmelerde beklenenin ötesine geçen, sürprizlerle bezeli gelişmelerle karşılaşma ihtimalimizi gösteriyor.

Üstünüze yaratıcılığınızı gösterin!

Önemli kişilerle, üstlerle, amirlerle, patronlarla görüşme yapmak açısından uygun zamanlar kollarız ya bazen. Uygun bir zamanda açılan bir konu, bir talep, bir rica, eşref saatine de denk gelirse, sürpriz ve hızlı bir şekilde olumlu sonuçlanıverir ya, işte tam da böylesi bir zaman dilimindeyiz. Bu açıdan şansımızın daha yüksek olduğu günler: Pazartesi ve Cumartesi.

Haberin Devamı

Özel ilişkilere dikkat!

Güneş-Uranüs altmışlığı iş ve görüşmeler açısından olumlu bir atmosfer yaratırken, Venüs-Satürn-Uranüs arasındaki zorlu T-kare açı kalıbının etkilerini deneyimleyeceğimiz hafta genelinde, özel ilişkilerde engellenme ve blokajlara açık olacağız. İlişkiler beklediğimizin dışında bir yöne gidebilir, kopmalar, ayrılıklar olasıdır. Bu yüzden ilişkilerde karşımızdakiler üzerinde fazla baskı yaratmazsak iyi ederiz zira özgürleşme arzusu had safhaya varacak. Bu bağlamda dikkat etmemiz gereken günler: Çarşamba ve Perşembe.

Kişisel bakım konusuna da dikkat!

Venüs-Satürn-Uranüs arasındaki zorlu T-kare açı kalıbı kişisel bakım, estetikle ilgili konularda da girişimler açısından uygun bir zaman diliminde olmadığımızı gösteriyor. Yaptığımız işlemler beklenenin dışında sonuçlar doğurabilir, farkında olalım. Bu bağlamda özellikle dikkatli olmamız gereken günler: Çarşamba ve Perşembe.

Yanlış kararlar, yanıltılma riski

Merkür-Neptün karesinin de etkili olduğu bir haftadayız ve yanlış kararlar, yanlış yönlendirilmeler de bir taraftan devrede olmaya devam edecek. Daha önce iki kez kesinleşen bu açının sonuncusunu Salı günü yaşayacağız ve ardından riskli bölgeden uzaklaşmaya başlayacağız. Ticari riskler almaktan ve önemli anlaşmalar yapmaktan kaçınmamız gereken en önemli günler Pazartesi ve Salı olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Yengeç burcunda yeniay bizi nasıl etkileyecek?

10 Temmuz Cumartesi günü 18 derece Yengeç burcunda bir yeniay meydana geliyor. Yeniayın Neptün’le uyumlu açıda oluşu, ruhsal, manevi konular, yardımlaşma açısından güzel gelişmelere işaret ediyor. Öte yandan yeniayın Plüton ile karşıt açı yapması, ego çekişmelerine de açık bir zaman diliminde olduğumuzu göstermekte. Egomuzdan taviz veremezsek ve olayların üzerine gidersek, ilişkileri koparabilir, iş hayatında büyük zorlanmalara sebep olabiliriz. Venüs-Mars kavuşumunun etkilerini göstermeye başladığı hafta sonundan itibaren ilişkilerde tansiyonun daha da yükseleceğini görüyoruz. Ülkemiz haritasında Yengeç burcu yükseldiği için ülkemiz açısından önemli bir yeniay olduğunu görmekteyiz. Maneviyatı, vicdanı, yardımlaşmayı çok ön plana çıkartan, ülkemiz olarak bizim de bu yöndeki karakteristiğimize vurgu getiren bir etki taşıyor. Yeniay esnasında, Venüs-Mars kavuşumunun, Satürn ile karşıt, Uranüs ile dik açı oluşturduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, halen sabit burçlardaki bu yoğunlaşmanın ve Plüton karşıtlığında oluşan yeniayın, doğal afetlere atıfta bulunan bir tarafı olduğunu söyleyebiliriz! Sadece ülkemiz için değil, genel olarak tüm dünya için sarsıcı ve sert etkilerin devrede olduğunu anlıyoruz. Öte yandan ekonomi ile ilgili konularda zorlanacağımızı, kadın-erkek ilişkileri olsun, toplumsal, sosyal ilişkiler olsun buralarda da gerginliklerin devrede olduğunu görmekteyiz. Merkür gezegeninin Betelgeuse yıldızıyla birleşmesi, problemlerimize pratik çözümler üretebilmek sayesinde sorunları aşabileceğimizi gösterirken, Polaris yıldızıyla da birleşmesi yol ve yön gösterici bir takım yeni önerilerin devreye girebileceğini anlatmakta. İletişimle ilgili konularda yeni gelişmelere atıfta bulunan yeniay, her koşulda odak noktasındaki Uranüs ile beklenmedik, yön değiştirici, sert etkilere de açık bir zaman diliminde olduğumuzu işaret etmekte.

Haberin Devamı

Merkür Yengeç burcuna geçiyor

11 Temmuz Pazar günü iletişim gezegeni Merkür gece 23.35’de Yengeç burcu ilerleyişine başlıyor. Geleceğe yönelik, ailemizle ilgili, evlilikle ilgili, duygusal hayatımızla ilgili kararlar almaya başlamak için ideal bir zaman dilimine giriyoruz. Başkalarını düşünmek, empati yapmak fayda getiren ve bizi başarıya taşıyan bir yol olacak.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

5 Temmuz Pazartesi İş ve kariyerle ilgili konularda farklı, değişik, yeni bir şeyler yapabilir, kendi farkımızı gösterecek projelere girişebiliriz. Güneş-Uranüs altmışlığının etkisiyle başkalarından farkımızı gösterme fırsatları bulabiliriz. Venüs’ün Ay Düğümleriyle uyumlu açıları ilişkiler açısından iş birliği ve uzlaşma fırsatlarına açık. Değerlendirebiliriz.

6 Temmuz Salı Yanlış kararlar vermeye, yanıltılmaya açık olabiliriz. Bu yüzden hayati, önemli kararları bugün almamakta yarar var. Toplantılar, önemli konuşmalar açısından çok uygun bir günde değiliz. Net bir noktaya varma konusunda kararsız kalabiliriz veya kendimizi doğru şekilde ifade etmekte zorlanabiliriz. Başkalarının da kafasını karıştırabiliriz.

7 Temmuz Çarşamba Gecikmeler, engellenmeler ve fazla baskı yaratmak yüzünden ilişkilerde sorunlar yaşayabiliriz. Eğer gün içinde bu yönde sıkışıklıklar patlak vermişse, telafi etmek açısından akşam Venüs-Kiron üçgeninin etkinleştiği zaman diliminde harekete geçebilir, ilişkilerle ilgili yaralarımızı sarmak üzere girişimler başlatabiliriz.

8 Temmuz Perşembe Yine ilişkiler alanı türbülanslı görünüyor. Çarşamba ve Perşembe günlerinde devam eden bu zorlu enerji ilişkilere beklenmedik tansiyon yaratabilir. Kişisel bakım, estetik, güzellikle ilgili girişim yapmak açısından da uygun bir günde değiliz. Günün ikinci yarısını iş ve finansla ilgili işlemler yapmak açısından değerlendirebiliriz.

9 Temmuz Cuma Beklenmedik gelişmelere, sürpriz yönde değişimlere açık bir zaman dilimindeyiz. Ay, iyice küçülmüş durumda ve enerji en dip noktasında. Bugünü bir şeyler başlatmak yerine mevcut işleri tamamlamak için kullanabiliriz. Yarın gerçekleşecek yeniayla birlikte enerjinin tekrar büyümeye başlamasıyla yeni girişimleri başlatabiliriz.

10 Temmuz Cumartesi Yeniayla birlikte yeni bir döngüye giriyoruz. Ailevi konular, ev ve yerleşimle ilgili temalarda yeni adımlar atabiliriz. Öğle saatlerinde yapacağımız iş girişimlerinin destekleri de daha fazla olacak. Yardımlaşma, maneviyat, ihtiyacı olanlara maddi-manevi destek vermek açısından bugünü kullanabiliriz.

11 Temmuz Pazar Eğlenmek, değişik bir şeyler yapmak, keyif aldığımız şeylerle ilgilenmek için ideal bir gündeyiz. Alışveriş ve kişisel bakımla ilgili girişimlerde bulunabiliriz. İletişim gezegeni Merkür Yengeç burcuna geçiyor. Duygulara dokunan konuşmalar yapmak için uygun bir zaman dilimine giriyoruz. Geçmişle ilgili konuları da gündeme getirebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder