Öner Döşer 8 Kasım haftasına astrolojik bakış: İşler yavaş ilerleyebilir
HABERİ PAYLAŞ

8 Kasım haftasına astrolojik bakış: İşler yavaş ilerleyebilir

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük özlem ve saygıyla anıyoruz!

Haftanın genelinde ama özellikle ilk yarısında çok etkili olan Merkür, Mars ve Satürn arasındaki zorlu etkileşimler, yapacağımız iş ve girişimlerde gecikme ve normalden fazla mücadele etme gerekeceğini gösteriyor. Daha rahat bir enerji atmosferini ancak Cuma gününden itibaren yakalayabileceğiz.

Bu iki güne dikkat!

Çarşamba günü Merkür ve Mars kavuşumu ile Merkür ve Satürn kare açısı kesinleşiyor. Astrolojik açıdan bakıldığında, Merkür Mars’ın ışığını Satürn’e taşıyor ve 11 Kasım Perşembe günü Mars-Satürn karesi kesinleşiyor. Dolayısıyla bu iki gün anlaşmazlıklara, sürtüşmelere, söz dalaşmalarına çok açık gözüküyor. Ayrıca maddi ve fiziksel güvenceyi sağlamak açısından zorlu bir zaman diliminde olacağız. Hırsızlıklara, bilgi sızdırma veya yanlış bilgilendirme yoluyla dolandırıcılıklara dikkat! Haftanın özellikle de ilk yarısında hayati önem taşıyan, maddi güvence geleceğimizi ilgilendiren konularda büyük riskler almaktan uzak durmak isabetli olacaktır.

Haberin Devamı

Beklenmedik olaylar ve engellenmeler

Zorlu açıların etkili olduğu isyankâr bir enerji akışı var ve bu enerji bir yerden patlak verebilir. Bu insan hareketleri, piyasalarla ilgili olabileceği gibi, ani değişen hava koşulları ve birden patlak veren doğa olayları olabilir. İletişim ve haberleşmeyle ilgili konularda bazı engellenmeler olabilir. Otorite figürleriyle bir araya gelmek, önemli başvurular yapmak açısından da pek uygun günlerde olmayacağız. Ret cevabı alma veya ertelenme ihtimali de güçlü gözüküyor. Bu engelleyici etkiler ve zorlu enerji akışı Cuma gününe kadar belirgin bir şekilde sürüyor.

Mücadelesiz olmayacak

Haftanın ilk kısmında yapacağımız önemli konuşmalar, girişimler, toplantılarda mücadelesiz bir yere gelmemiz gerçekten zor gözüküyor. Yapacağımız anlaşmalar daha sonra yön de değiştirebilir, zira Merkür’ün Uranüs ile Cumartesi günü kesinleşecek karşıt açısı haftanın ikinci yarısında devrede olacak. Dolayısıyla alacağımız kararlar, yapacağımız işler her ne kadar zorluk ve mücadele neticesinde bir yere gelse de hafta sonundan sonra önümüzdeki haftaya yansıyacak bir şekilde yön ve şekil değiştirebilir, planlar farklılaşabilir.

Haberin Devamı

Güven sıkıntısı

Bu yüzden yaptığımız işleri güvenceye alma olasılığımız azalıyor. Pek tabii ki bu kadar zorlu açıların etkili olduğu dönemlerde tartışma, mücadele, kavgalı ortamlar söz konusudur ve pek tabii ki sabit burçlarda gerçekleşecek bu zorlu açılar doğal afetlere de atıfta bulunabiliyor. Bu açıdan bakarsak, etkili doğal afetlere açık bir zaman diliminde olduğumuzu bilmek ve hazırlıklı olmak önemli! Zira Güneş patlamalarının da artacağı bir döneme giriyoruz ve bazı araştırmacılara göre bu doğal afetlerle de bağlantılı olabilir.

Güneş Patlamaları ve Jeomanyetik Fırtınalar

Bu sıralar Güneş patlamalarıyla ilgili daha fazla haber paylaşılır oldu. Dünya yönelimli ve etkili güneş patlamaları oluşması muhtemel günlerdeyiz. 2012’de yayınlanan ve Güneş aktivitelerini inceleyen MAKSİMUM kitabının yazarı olarak, bu konuda biraz bilgi vermenin isabetli olacağını düşündüm. Güneş patlamaları esnasında güneşten çıkan rüzgârlar, dünyanın manyetik alanına çarptığı zaman, yer manyetik alanında yüksek şiddetli çalkalanmalara sebep olduğunda, bir jeomanyetik fırtına, yani yer manyetik alanında fırtına oluşur. Tarihteki bazı örneklerinden bildiğimiz üzere bu fırtınalar, elektrik santrallerini etkileyip, iletişimin kesilmesine, güç ünitelerinin zarar görmesine sebep olacak kadar etkin olabilirler. Bazı araştırmacılara göre güçlü Güneş fırtınaları Dünya yönelimli olduğunda, deprem, volkan patlaması gibi doğal afetlerde artış ve maden kazaları görülebiliyor. Bazı araştırmacılar jeomanyetik fırtınaların, sadece dakikalar sürse bile, insanların beyin dalgalarını ve hormon seviyelerini etkilediğini söylüyorlar. Bazı araştırmacılara göre, Güneş fırtınaları ve jeomanyetik dalgalanmalarla birlikte, baş ağrılarının yanı sıra, endişe ve irritasyon da yükselmektedir. Yoğun Güneş aktiviteleri daha fazla kaza, hastalık, cinayetler, suç oranlarında artış anlamına da geliyor. Rus bilim insanı Chizhevsky, Güneş ve yerkürenin radyasyonu ile yayılan enerji miktarı en fazla olduğu zaman, insanın sinir sistemindeki etkisinin en fazla olduğu gerçeği ile bu konuda yapılan gözlemlere katkıda bulunmuştur. Yükselen Güneş aktiviteleri, psikolojik rahatsızlıkların artmasına sebep oluyor. Ama Güneş patlamalarının sadece olumsuz olaylara sebep olduğunu düşünmemek gerekir. Bilim ve sanatta yaratıcılığın ve gelişmelerin en yüksek düzeylerinin de Güneş maksimumu civarında ortaya çıktığı ve evrimsel süreçte önemli gelişmeler yaşandığı da bir gerçektir. Araştırmalar, artan Güneş aktivitesi sırasında, insan yaratıcı aktivitesinin zirveye ulaştığını açıkça gösteriyor. Ayrıca Güneş patlamalarının arttığı dönemde, zararlı bazı kozmik ışınların Dünya’ya ulaşmaları zorlaşıyor. Güneş aktivitelerinin iklim döngülerini etkilediği konusunda da yapılan pek çok araştırma ve iddia vardır. İlerleyen zamanlarda bu konuda da bilgi paylaşacağım.

Haberin Devamı

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

8 Kasım Pazartesi Yapacağımız iş ve girişimlerden olumlu neticeler alabiliriz. Önemli konuşmalar, toplantılar için günün ilk yarısını tercih etmek daha isabetli olabilir. Kişisel bakım, giyim kuşam, estetik, güzellikle ilgili konularda, dekorasyon değişiklikleri, alışverişlerle ilgili konularda bugünü ve özellikle günün ilk yarısını kullanabiliriz.

9 Kasım Salı Yine yapacağımız iş ve girişimlerde uzlaşma sağlayabilme imkânımız var. Haftanın bu iki gününü iyi değerlendirmemizde fayda var çünkü takip eden günlerde işler zorlaşıyor. Günün ikinci yarısından itibaren mücadeleli bir atmosfer devreye girmeye başlıyor özellikle akşam saatlerinden sonra daha da zorlu etkilerden söz edebiliriz.

10 Kasım Çarşamba Gün genelinde zorlu, mücadeleli, sert bir enerji akışı var. Tartışmalara, söz düellolarına açık bir zaman dilimindeyiz. Özellikle engelleyen, bloke eden bir enerji söz konusu. Toplantı, yazışma ve duyurularda zorluklar çekebiliriz, tepkiler alabiliriz. Eleştirel ve engelleyici geri bildirimlere açık bir zaman dilimindeyiz, dikkat.

11 Kasım Perşembe Yapacağımız iş ve girişimlerin engellenmesi olasılığı bugün de devam ederken, uzlaşma yakalamak zor olabilir. Önemli toplantı, konuşma ve yazışmaları, imza gerektiren işleri, başvuruları, onay almak gereken işleri bugüne almasak isabet ederiz. Önemli işlerimiz varsa akşam saatlerini tercih ederek günün zorlu etkilerinden kaçınabiliriz.

12 Kasım Cuma Haftanın önemli açılarından bir olan Güneş-Neptün üçgeni bugün kesinleşiyor. İkili ilişkiler, ortaklaşa görüşmeler ve iş girişimleri açısından kullanabileceğimiz rahat akış sağlayabileceğimiz bir gündeyiz. Bugünü önemli kişilerle bir araya gelmek için kullanmamız yönünde destek alıyoruz.

13 Kasım Cumartesi Gün boyunca etkili olan Merkür-Uranüs karşıtlığı, her ne kadar yaratıcı fikirler açısından güzel ise de gün geneline baktığımızda fikir ve plan değişikliklerine açık olduğumuzu görüyoruz. İsyankâr enerji akışı söz düellolarına davetiye çıkarabilir. Yeni gelişen, beklenmedik durumlara karşı esnek olmayı sağlayabilmek faydalı olur.

14 Kasım Pazar Sabah saatlerinde uyumlu, uzlaşmacı bir enerji akışı var ama günün büyük çoğunluğunda Ay boşlukta olacağından, belirsizlik, netleşememek gibi bir durum da söz konusu olacak. Eğer daha belirgin şartlar ve netlik kazanmak istediğimiz işler varsa akşam saatlerinden sonrasını kullanmak isabetli olur

Sıradaki haber yükleniyor...
holder