Öner Döşer Büyüteç etkisi
HABERİ PAYLAŞ

Büyüteç etkisi

Gezegen açıları ve dizilimlerinin hayli aktif olduğu bir süreçten geçmekteyiz. Bunun yanı sıra 28 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek Aslan dolunayının Jüpiter ile aynı derecede dizilimde olması, etkisini arttırıyor. Jüpiter büyüteç etkisi yaratır ve dolunay da öyle! Haliyle bu dolunay önemli gelişmelere ve olaylara gebe. Nasıl sonuçlar ortaya çıkacağını hep birlikte göreceğiz. Bu yazıda belirteceğimiz hususların dünya geneli için olduğunun altını çizmek isterim. Yani sadece filanca ülkeye veya bölgeye özel değil, insanlık olarak hepimizi ilgilendiren konuları ifade etmektedir.

Haberin Devamı

Daha fazla demokrasi ve özgürleşme arzusu

Dolunay esnasında Güneş, Jüpiter ile Satürn’ün arasında olacak. Hayli ilginç bir durum ve kısıtlanmadan (Satürn) özgürleşmeye (Jüpiter) doğru bir hareketlenmeye işaret ediyor. Jüpiter ile kavuşumunun ardından Güneş’in Mars ile dik açısı da devreye giriyor. Yani özgürleşme arzusu ve tepkisellik aktif oluyor. Aktif ve agresif insan hareketleri, askeri ve polisiye temalar, güvenlikle ilgili sıkıntılar bu dolunayın getirilerinden.

Toplumsal huzursuzluklar

28 Ocak Perşembe günü Aslan burcunda gerçekleşecek dolunay, Uranüs-Mars kavuşumu ve Jüpiter-Satürn kavuşumuyla bir blok oluşturmakta. Dolayısıyla hayli beklenmedik, ani gelişen durumlara, sert etkilere açık bir zaman diliminde olduğumuzu göstermekte. Hali hazırda kitlesel hareketlere, toplumsal huzursuzluklara açık, çalkantılı bir zaman dilimindeyiz. İsyankâr ve provokatif bir enerji akışı devrede!

Kadın figürler sahneye çıkıyor

Önemli otorite figürlerini de bağlıyor, zira bu dolunay Aslan burcunda gerçekleşiyor ve Aslan burcu yönetici figürleriyle alakalıdır; sadece erkek figürleriyle değil, yönetici kadın figürleriyle de. Dolunay esnasında Venüs-Plüton kavuşumunun olması, kadın figürlerinin mücadelesini, güç çekişmelerini ve güç elde etme arzusunu da gösterir. Dolunay civarında kadın hareketleri görebiliriz.

Doğal afetlere dikkat!

Doğal afetler açısından da dikkat edilmesi gereken dönemdeyiz. Önceki yazılarımda 13 Ocak civarında deprem riskinden bahsetmiştim. Çizdirdiğimiz coğrafi astroloji haritasında 13 Ocak yeniayının hatları Rusya üzerinden Moğolistan ve Asya bölgesini kat ederek Endonezya’ya kadar iniyordu. O bölgede Rusya ve Endonezya’da şiddetli depremler gördük ve bu sert etkiler bu hafta da devam ediyor. Bu bağlamda 28 Ocak civarındaki günlerde orta şiddette veya yüksek şiddette deprem riskine tekrar dikkat çekmek isterim.

Haberin Devamı

Gezegenler ve manyetizma

Dolunay ile dizilimde olacak Jüpiter manyetik alanı hayli güçlüdür. Dolunayın büyütücü etkisi, Jüpiter ile birleşince manyetik etkileşme daha da büyütücü hale gelir. Dolunay Satürn ile de dizilimde gerçekleşiyor. Dolayısıyla bu etkileşim daha da artıyor. Böylesi dönemlerde Güneş aktivitelerinde görece artış, etkin Güneş patlamaları ihtimali vardır. Tabii ki etkin bir Güneş rüzgârı oluşur ve bu Dünya yönünde olursa, Dünya manyetik alanı da, Dünya’da yaşayan bizler de etkileniriz. Bu da insan olayları, darbeler, doğal afetler, uçak kazaları, maden kazaları gibi stresli hadiselerle veya insanı ileri iten keşif ve icatlarla, bilim ve teknik ya da sanat alanındaki yaratıcı gelişmelerle örtüşebiliyor.

Haberin Devamı

Finansal piyasalar

Güneş’in Uranüs ile dik açısının kesinleştiği 26 Ocak Salı günü, Neptün de Ay Düğümleri dik açısını kesinleştiriyor. Topraklar, zeminle ilgili konular ayrıca finans ve piyasa hareketleri açısından zorluk içeren durumların gelişmesi olasıdır.

İlişkilere dikkat!

Venüs-Plüton kavuşumu genel anlamda ilişkilerde kriz ve dramatik gelişmelere işaret eder. Dolunay haritasında dizilimde olan iki gezegen hem özel ilişkilere yönelik hem sosyal ilişkilere yönelik hem de otorite figürleri arasında veya otorite figürleriyle güç çekişmelerine yönelik zorlu etkilerin oluştuğu bir süreç içinde olduğumuzu gösteriyor. Dolayısıyla bu hafta mümkün mertebe fazla risk almaktan kaçınmakta yarar var. Belki arkasını çok iyi hazırlayarak yaptığımız işlerden sonuç elde edebiliriz. Özgüvenimizi korumak ve durumları iyi yönetmeyi başarmamız gerekiyor.

Şanslı etkiler de devrede!

Bir taraftan zorlu gezegen açıları ve kavuşumları devam ede dursun, bir taraftan de şanslı ve destekleyici açı ve kavuşumlar devrede Allah’tan! Güneş-Jüpiter kavuşumunun şanslı enerjisinin hayatımıza yansıyacağı bir haftadayız. 28 Ocak’taki Aslan burcu dolunayı ile dizilimde olacak Jüpiter’in Güneş ile tam kavuşumu 29 Ocak Cuma günü gerçekleşiyor. Bu iki günün genişleme, büyüme yönünde şanslı etkileri var. Bu açıdan değerlendirebiliriz.

Merkür Retro’su başlıyor!

30 Ocak Cumartesi günü Merkür, Kova burcunun 26. derecesinden gerilemeye başlayacak. Merkür geri harekette iken önemli adımlar atmamakta fayda vardır. Eğer atmak durumunda isek, içinde bulunacağımız şartları çok iyi değerlendirmeli, gelecekte karşılaşacağımız olası problemlerin önlemlerini almalı, imzalamamız gereken belgeleri çok iyi okumalı, yeni satın alacağımız şeyleri çok iyi kontrol etmeli, parasal alışverişlerimizde dikkatli olmalıyız!

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

  • 25 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde yazışmalar, konuşmalar, toplantılar açısından değerlendirebileceğimiz uygun bir zaman dilimi var. Günün ilerleyen saatlerinde Ay boşlukta olacağı için yapacağımız girişimler boşlukta kalabilir. Güneş-Kiron altmışlığının olumlu etkileri devrede olacak. Bu hafta genelinde, özellikle bugün sağlık, şifa ile ilgili güzel gelişmeler bekleyebiliriz. Özgüven ve cesarete ihtiyacı olan kişileri duygusal anlamda besleyebiliriz. Günün mottosu: Cesaret ver, cesaret kazan!
  • 26 Ocak Salı günü beklenmedik, sürpriz gelişmelere açık ve zorlu etkiler içeren bir gündeyiz. Güneş-Uranüs karesinin ani gelişen beklenmedik durum değişikliklerine davetiye çıkaran etkileri gün boyunca kendini gösterecek. Otorite figürlerine karşı isyankâr durumlar ve sıkıntılı koşullar oluşturacak enerjiler devrede olacak. Risk içeren kararlar almaktan uzak kalsak isabet ederiz!
  • 27 Ocak Çarşamba günü ikili ilişkilerde güç çekişmelerine açıklık sergileyen enerjiler var. Özellikle kadın figürlerinin dikkatli olması gereken etkilerin devrede olduğunu görüyoruz. Oluşan bu zorlu koşullar 28 Ocak Perşembe’ye de devrediyor, dikkat! Günün mottosu: İlişkinizi riske atmayın!
  • 28 Ocak Perşembe günü gerek özel ilişkilerde gerek sosyal ilişkilerde sert etkiler devrede. Oluşabilecek olumsuz koşulların özellikle kadın figürler üzerinde daha dikkat çekici etki yaratabileceğine dikkat etmek gerekmekte. Bu iki günde büyük riskler almamalı, mümkün mertebe tehlikeli durumlardan ve kişilerden uzak durmalıyız. 9 derece Aslan burcunda gerçekleşecek dolunay çok sert bir enerji atmosferinde olacağımıza dikkat çekiyor. Otorite ve güç çekişmeleri güne damgasını vurabilir. Günün mottosu: Egonuza yüz vermeyin.
  • 29 Ocak Cuma günü bu haftanın en olumlu günü olarak değerlendirebiliriz. Zira Güneş-Jüpiter kavuşumunu deneyimleyeceğiz. Büyüme ve genişleme şansı sunan bu kavuşum eski alimlerin en şanslı olarak nitelendirdiği kavuşumlardan biridir. Dolayısıyla şanslı bir gündeyiz. Önemli kişilerle yapacağımız görüşmeleri bugüne denk getirebilir, plan ve projelerimizi sunabilir, iyi neticeler alabiliriz.
  • 30 Ocak Cumartesi günü Merkür, Kova burcunda gerilemek üzere durağanlaşmaya başlıyor. Günün akşam saatlerine doğru zamanlarını sürprizlere açık, değişik, farklı şeyler deneyimlemek açısından değerlendirebiliriz. Günün mottosu: Karar vermeden önce bir kez daha düşünün!
  • 31 Ocak Pazar günü özellikle sabah saatlerinde spor aktiviteleri yapmak, hareket yaratmak için güzel bir zaman diliminde olacağız. Günün ikinci yarısı yanılgılara, türbülansa açık bir enerji oluşuyor. Bu yönden dikkatli olmakta fayda var. Fantezilere kaçmak ve abartılı hayaller peşinde koşmak kayıp getirebilir. Günün mottosu: Hülyalara dalmayın!
Sıradaki haber yükleniyor...
holder