Öner Döşer Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!
HABERİ PAYLAŞ

Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

Kadın hakları konusunun vurgu kazandığı 1848 yılı, Seneca Falls Kadın Hakları Kongresi’nin de ortaya çıktığı yıldı. Seneca Falls kadın hakları bildirgesi yayınlandığında Neptün şimdilerde olduğu gibi Balık burcunda ilerlemekteydi. 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde yaşanan grevin ardından 120 kadın işçi feci şekilde can vermişti. O gün Balık burcunda Güneş-Venüs kavuşumu vardı ve Venüs Akrep burcunda seyreden Neptün ile üçgen açıdaydı. 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edildiği 16 Aralık 1977 tarihinde bu kez Yay burcunda Güneş-Venüs kavuşumu vardı ve Neptün de bu kavuşuma eşlik etmekteydi. Dünya Kadın Hakları Gününü kutlayacağımız 8 Mart 2021 tarihinde Balık burcunda Güneş-Venüs-Neptün kavuşuyorlar.

Haberin Devamı

Astrolojide dişil prensibi Ay ile birlikte Venüs temsil etmektedir. Venüs gezegeninin üst oktavı olan Neptün de dişil arketiple ilişkilidir. Neptün Balık burcunun yöneticisidir. Venüs Balık burcunda yücelir çünkü koşulsuz sevgiyi yüceltir. Venüs’ün parolası şudur: ”Seni şunu ya da bunu yaptığın için sevmiyorum, seni seviyorum çünkü varsın ve ben de varım ve seni olduğun gibi sevmek benim doğamda var.” Buna en güzel örnek, kişinin ebeveyni, özellikle de annesi tarafından sevilmesi deneyimidir.

Koşulsuz sevgiye açılan pencere

Tüm bunlar bizi Venüs’ün koşulsuz sevgiye açılan penceresine ulaştırır. Venüs aynı zamanda denge unsurunu da temsil etmektedir. İdeal kullanımında Balık burcu bütünün hayrına yapılan karşılıksız hizmeti ifade eder. Tüm bu verileri bir araya getirir ve sembolik olarak okursak, koşulsuz sevgiyi yücelten kadınlarımızın toplumda daha fazla öne çıkması toplumda dengenin sağlanması, barış ve huzura ulaşılması ve toplumsal bütünleşme açısından çok ama çok önemlidir.

Dünyamızın dengeye ve huzura ihtiyacı var

Dünyaya yeniden denge getirecek olan, dişil prensibin temsilcisi olan kadınlardır. Jüpiter ve Satürn’ün Kova burcu dönemindeki kavuşumunu deneyimlemekte olan insanlığın hangi bundan sonrasında yöne gideceğini belirlemede çok önemli bir faktör haline gelecek olan kadınların, bu inisiyatifi almak üzere desteklenmesi gerekmektedir. Buna yardımcı olmak, kadınlar ve erkekler olarak hepimizin sorumluluğudur.

Haberin Devamı

Ulu Önderimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz!

Bu vesileyle, ülkemizde kadınlara milletvekilliği için seçme ve seçilme hakkı veren kanunun çıkarılması için alınan tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük eden Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve minnetle anıyoruz! 5 Aralık 1934'de Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldığı gün de Yay burcunda Güneş Venüs kavuşumu vardı.

Özel ve sosyal ilişkilerde şanslıyız

Maneviyat, bütünleşme ve sosyal konular ile ilgili temaların ön planda olacağı bir haftadayız. Güneş ve Venüs’ün, Neptün ile kavuşumu, özel ve sosyal ilişkilerimizde yaşadığımız zorlukların yumuşamasına, ılımlılık kazanmasına imkân sağlıyor. Aşk ve romantizmin, sanatsal esinlerin ve yaratıcılığın vurgu kazanacağı bu haftayı hem bu alanlarda girişimler hem de yeni ilişkiler tahsis etmek adına kullanabiliriz. Yaratıcı becerilerimizin çok artacağı hafta genelini, hayal gücümüzü geliştirecek şeylerle ilgilenerek daha iyi kullanabiliriz. Öte yandan, dünyevi konulardan uzaklaşabiliriz. Zihnen dağınık hissedebileceğimiz bu dönemde kararsızlık ve ikilemler de devrede girebilir.

Haberin Devamı

Denizler ve sularla ilgili konular

Denizler, sularla ilgili konuların ağırlık kazanacağı, bu konularda dikkatli olmamız gereken bir haftadayız. Dünyanın çeşitli yerlerinde aşırı yağışlar, sel baskınları görülebilir. Olumlu yönünden bakıldığında ise, Balık burcu deniz ürünlerini de anlattığından, balıkçılık açısından verimli bir haftada olabiliriz.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

8 Mart Pazartesi Gün boyunca harika bir enerji akışı var. Sevdiğimiz kişilerle, ilgi duyduğumuz insanlarla bir araya gelebilir, önemli, etkin pozisyondaki kişilerle görüşmeler yapabilir, yapıcı neticeler elde edebiliriz. Kişisel bakım, güzelleştirme, süsleme, dekorasyon işlerine girişebiliriz. Giyim kuşam alışverişleri açısından da uygun bir gündeyiz.

9 Mart Salı Enerjimizin, eforumuzun ve mücadele gücümüzün yüksek olduğunu hissedebilir, kendimizi güçlü ve etkin bir şekilde ifade edebiliriz. Akşam saatlerinde ilişkiler üzerine oluşabilecek gerilimli etkilere dikkat! Gece saatlerine doğru sert ve sarsıcı gelişmelere açık olacağız.

10 Mart Çarşamba Güneş-Neptün kavuşumunun bütünleştirici etkileri ve Ay-Jüpiter kavuşumunun birleştirici etkileri devrede. Bu haftanın en güzel günlerinden birindeyiz. Gün genelinde yeni işlere girişmek için uygun bir zaman diliminde olacağız. Akşam saatleri manevi temalar, niyet ve niyazlar, olumlamalar açısından verimli bir atmosfer sunuyor. Miraç Kandilimiz kutlu olsun!

11 Mart Perşembe Yeni kararlar almak için çok uygun bir günde değiliz. Gün genelinde belirsizlik ve kararsızlık içeren bir enerji akışı var. Akşam saatlerinde agresyon ve tartışmalara açık enerjilere karşı dikkatli olmak faydalı olur.

12 Mart Cuma Hayatımıza yenilik katacak güzel sürprizler ile karşılaşabiliriz. Yeni kişiler hayatımıza girebilir veya yeni faaliyetler içinde olabiliriz. Akşam saatleri ve sonrasındaki zaman dilimi manevi temalar açısından güzel bir atmosfer sunuyor. Değerlendirebiliriz.

13 Mart Cumartesi Sevgi ve bütünlük duygusu dolu güzel bir atmosferde olacağız. Artistik ve sanatsal alanlar, yardımlaşmalar, ruhsal çalışmalar, mistik ve ezoterik konularla uğraşmak için ideal bir gündeyiz. Öğlen saatlerinde Balık burcunda yeniay gerçekleşiyor. Toplumsal bütünleşme, bütünün hayrına yapılan işler açısından güzel bir zaman dilimine giriyoruz. Manevi temalar, fedakarlıklar ön plana çıkıyor. Yeniay Venüs-Neptün kavuşumu eşliğinde gerçekleşiyor. Sevgi ve hoşgörü bir bütünün iki parçası gibidirler. Hoşgörü, kişisel benliği aşmış, olgun ve anlayışlı olmanın güzel ifadelerinden biridir. Günün mottosu: Sevgi ve hoşgörü, kendi benliğini aşmış, kâmil insanda en geniş, en anlamlı ifadesini bulur.

14 Mart Pazar Maneviyat, sevgi ve bütünleşme yönünde duygularımızın yoğun olacağı bugünü, ruhsal enerjimize yoğunlaşmak ve dengelemek için faydalı hale getirebiliriz. İmkânlar müsaade ettiği sürece doğada vakit geçirebilir, spor, yürüyüş, yoga gibi aktiviteleri yapabiliriz. Venüs-Neptün kavuşumunun etkili olduğu gün boyunca sevgi alışverişleri açısından harika bir zaman diliminde olacağız. Karşımızdaki kişileri olduğu gibi kabul etmek her şeyi kolaylaştıracaktır. Günün mottosu: Seni olduğun gibi sevmek benim doğamda var!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder