Öner Döşer Hoş geldin sonbahar!
HABERİ PAYLAŞ

Hoş geldin sonbahar!

Güneş’in Terazi burcuna geçişiyle birlikte 22 Eylül Salı günü 16:30’dan itibaren Sonbahar mevsimi başlıyor. Hepimize hayırlar, güzellikler getirsin! Kadim astrologlardan bu yana, girilen her mevsim için bir harita çıkartılır, takip eden üç aylık dönemin etkileri bu haritaya dayanılarak öngörülürdü. Osmanlı döneminde de böyle yapılırdı. Ben de bu geleneği takip eden bir astrolog olarak, Sonbahar mevsimi haritasından yola çıkarak önümüzdeki üç aylık dönem için kısa öngörüler yapacağım.

Koronavirüs

Sonbahar ayları virüsle ilgili konular açısından pek de kolay geçmeyeceğe benzer. Mevsim haritasının Yükselen yöneticisinin de arasında yer aldığı üçlü kavuşum (Jüpiter-Plüton-Satürn) mevsim haritasının 12.evine denk düşmekte. Dünya Astrolojisinde 12.ev bazı diğer konuların yanı sıra salgın hastalıklarla, hastanelerle, sanatoryumlarla bağdaştırılır. Hastane yatışları ve yoğun bakım üniteleri, ayrıca hapishaneler ve ıslah evleri bu evle ilişkilidir. Ağır hareket eden gezegenlerin bu alana yerleşmesi, korona virüs konusunda etkili tedbirler almamız gerektiğini göstermekte. Aksi takdirde ciddi tabloyla karşı karşıya kalabiliriz. Kasım ayı sonlarında zorlu etkiler maksimuma varıyor, farkında olalım!

Haberin Devamı

Doğalgaz

Mevsim haritasının 2. ev girişine yakın yerleşen Neptün gezegeni mavi enerjiyle ilgili konularda Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de olumlu gelişmelere, muhtemel yeni müjdelere göz kırpıyor. Neptün’ün geri hareketli olması, bazı bürokratik engellerin aşılması gerekeceğini düşündürmekte. Neptün’ün yöneticisi Jüpiter haritanın 12.evinde zorlu yerleşimde olduğundan, perde arkasında dönen işler yüzünden bazı engellenmelere maruz kalabileceğimizi de işaret etmekte.

Ekonomi alanında zorlanma

Zorlu açı kalıbının odak noktasında yer alan gezegenler Oğlak burcunda yerleştiği için, sonbahar aylarının ekonomi anlamında zorlu geçeceği anlaşılmakta. Krediler ve geri ödemelerle ilgili gecikmeler, sıkışmalar, sorunlar olasıdır. Bu bağlamda özellikle Kasım sonu ve Aralık ayı dikkat çekmekte. Altın ve gümüş fiyatlarında hızlı yükseliş, döviz fiyatlarında da yükseliş olasılığı hayli yüksek görülmekte.

Haberin Devamı

Hoş geldin sonbahar

Kadın hakları

Kadınların genel göstergesi olan Ay ve Venüs mevsim haritasında güçlü yerleşimdeler. Bu yerleşimler, kadın haklarıyla ilgili konularda önemli yol kat edeceğimizi, bazı gelişmeler yaşanacağını düşündürmekte. Ay’ın haritadaki yüksek yerleşimi, kadın figürlerinin yüceltileceğini düşündürdüğü gibi, kadın liderlerin de öne çıkabileceğini gösteriyor.

Uzlaşmazlık riski

Önceki paragrafta bahsettiğimiz zorlu açı kalıbı uluslararası alanda uzlaşmazlıklar riskine de dikkat çekmekte, söz düellolarının artacağı bir döneme ilerlediğimizi göstermekte. Bu açıdan sonbahar hayli sıcak geçeceğe, sadece ülkemiz açısından değil, dünya genelinde tansiyonu yüksek bir atmosfer söz konusu oluşacağa benzer. Bu zorlu açı kalıbı pek çok dünya liderinin astroloji haritalarını tetiklemekte. Zorlu açı kalıbına uyumlu açıda yer alan Venüs, uzlaşmazlıkların yumuşatılmasında kadın figürlerinin, kadın liderlerin veya barışçı yapıda kişilerin katkısı olacağını düşündürmekte.

Astroloji etiği

Çoğu meslek ve branşta olduğu gibi astroloji disiplininde de uyulması gereken bazı etik kurallar vardır. Bir astroloğun gerek medya ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, gerek toplum önünde yaptığı konuşmalarında ve bire bir danışmanlıklarında, gerekse eğitim ve yayıncılık alanlarındaki faaliyetlerinde uyması ve uygulaması gereken etik kuralları çok önemseyen Astroloji Okulumuz her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Astroloji Araştırmaları Topluluğu (ISAR) yetkilileri ve eğitmenleri Aleksandar Imsiragic ve Lea Imsiragic tarafından verilecek etik farkındalık ve danışmanlık becerileri eğitimlerini ve Uluslararası geçerliliğe sahip ISAR Yeterlilik Sınavını 18-21 Eylül tarihlerinde düzenliyor.

Haberin Devamı

Hukuki alanda hak arama

Mevsim haritasının en zorlu açı kalıbını oluşturan Merkür-Mars- Jüpiter-Plüton-Satürn arasındaki zorlu açılar, diplomasi trafiğinin yoğun olacağı üç aylık döneme giriş yapmakta olduğumuzu gösteriyor. Muhtemelen Doğu Akdeniz ile ilgili konularda hak aramaya yönelik girişimlerimiz, hukuki mücadelelerimiz yoğunlaşacak. Bu üç gezegen Türkiye astroloji haritasının diğer ülkelerle ikili ilişkiler ve anlaşmalar alanında zorluklara da dikkat çekmekte.

Haftanın günlerine göre değerlendirmeler

Pazartesi

Gün genelinde fikir ve görüşler alanında rekabet ve çekişmelere açık olacağız. Fikirlerimizde fazla ısrarcı olmamız işleri daha da zorlaştırabilir, farkında olalım! Önemli iş ve girişimler açısından günün ikinci yarısında daha uygun bir atmosferde olacağız. Akşam saatleri ikili ilişkiler açısından çok verimli, değerlendirebiliriz.

Salı

İş birliklerine ve uzlaşmalara daha kolay gidebiliriz. Konuşmalarımızdan, fikir alışverişlerimizden olumlu sonuçlar elde edebiliriz. Önem verdiğimiz kişilerle görüşmeler açısından akşam saatleri uygun gözüküyor. Akşam 16:30’dan itibaren sonbahara giriyoruz, hayırlı olsun!

Çarşamba

Günün ilk yarısında özel ilişkiler açısından şanslı bir zaman diliminde olacağız. Ticari ilişkilerde ve iş toplantılarında uzlaşmakta ise zorlanabiliriz. Anlaşmalar, önemli konuşmalar, yazışmalar açısından en azından öğleden sonrasına kalsak iyi ederiz. Akşam saatleri yoga, spor ve yürüyüş yapmak, hareket yaratmak açısından harika gözüküyor.

Perşembe

Söz düellolarına, fikir zıtlaşmalarına, uzlaşmazlıklara, tartışmalara, kavgalara açık olacağız. Önemli anlaşmalar, yazışmalar, toplantılar için bugünü tercih etmeyebiliriz veya bunları akşam saatlerine bırakabiliriz. Akşam saatleri değişiklikler yapmak, yaratıcı fikirler ortaya koymak açısından uygun gözüküyor. Gün genelinde sakarlıklara, kazalara dikkat! Ani değişen hava şartlarına da!

Cuma

Önemli iş ve organizasyonlarımızı gözden geçirebiliriz. Gerekli görüşmeleri yapabiliriz. Mesuliyetini almadığımız şeylerin bize hatırlatılacağı ve dikkatsiz davrandığımız işlerin bize maliyet çıkartabileceği bir gündeyiz. Akşam saatlerinde zorlu bir atmosfer var, tehlikeli ve riskli ortamlara ve kişilere dikkat!

Cumartesi

Günün ilk yarısında sert ve tartışmalara açık bir atmosferde olacağız. Önemli konuşma ve yazışmaları sabah çok erken saatlerde yapmasak isabet ederiz. Spor ve yürüyüş gibi aktivitelerde sakatlıklara dikkat! Günün ilerleyen saatlerinde zorlu etkiler uzaklaşıyor. Akşam saatleri her açıdan çok verimli, değerlendirebiliriz.

Pazar

Sabah saatlerinde beklenmedik gelişmelere açık olacağız. Etrafımızdaki kişilerin düşüncelerini iyi sezinlersek, ihtiyaçlarını daha iyi anlarız. Bugünden itibaren bunu daha iyi yapabileceğimiz bir sürece giriyoruz. İlişkiler açısından ise harika bir gündeyiz! Kadersel anlamda hayatımızda önem taşıyan kişilerle bir araya gelebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder