Öner Döşer İlişkilerde şanslıyız
HABERİ PAYLAŞ

İlişkilerde şanslıyız

Astrolojide iyiciller olarak tanımlanan Venüs ve Jüpiter’in uyumlu açısının kesinleştiği Pazartesi günü yeni ilişki adımları için veya hali hazırda devam eden ama problem yaşanan konuların düzeltilmesi yönünde adım atmak açısından kullanılabilir. Venüs ve Plüton arasındaki olumlu üçgen açının etkili olduğu Çarşamba günü ilişkiyi gözden geçirmek ve bazı şeyleri yeniden düzenlemek açısından değerlendirilebilir. Venüs ve Satürn gezegenleri arasındaki üçgen açının kesinleşeceği hafta sonunda ilişkiyi kalıcı hale getirmek yönünde girişimler yapılabilir. Bu bağlamda hafta genelinde güzel bir akış yakalıyoruz. Değerlendirebiliriz!

Haberin Devamı

Hukuki konularda sıkıntılar

Mars ve Jüpiter gezegenleri arasındaki dik açının iyice etkinleştiği haftanın ilk günlerinde hukuki, etik ve ahlaki konularda sıkıntılar baş gösterebilir. Yüksek eğitimle ilgili konular da buna dahil edilebilir. Mars’ın Retro yani gerilemekte olduğumuz bu günlerde hukuki başvurular yapmak, yani bir nevi mücadele başlatmak açısından çok ideal bir süreçte değiliz aslında. Gücümüzü abartma ve altından kalkamayacağımız işlere girişme arzumuz artabilir. Zafer elde etme peşinde koşup daha fazlasını isterken, elimizdekinden de olabiliriz.

Sezgilerinize güvenin

23 Ekim Cuma günü 01.59’da Güneş’in Akrep burcuna geçişiyle birlikte gökyüzünde su elementi burçlarda yerleşen gezegen sayısı artıyor. Bu durum gündelik hayatımızla ilgili kararlarımızda sezgilerimizi güçlendiriyor. İçinde bulunduğumuz günlerde Merkür de Akrep burcunda ve Retro olduğundan, karşılaştığımız olaylarda nasıl bir yol çizeceğimize karar vermeden önce iç sesimize sormamız isabetli olur. Eğer vicdanımız rahatsa, o zaman sorun yok demektir.

Yatırım fırsatları

Ekonomi anlamında hiç de kolay olmayan bir zaman diliminden geçiyoruz. Altın, gümüş, döviz fiyatları artıyor. İş ve yatırım yapmak zorlaşıyor. Ama piyasanın olumsuz gözüktüğü zamanlarda da bazı fırsatlar çıkabiliyor. Venüs’ün olumlu açıları ve toprak elementi burçlarda yerleşen çok sayıda gezegen özellikle gayrimenkul tarzı yatırımlar açısından bazı fırsatlar da çıkabileceğini düşündürüyor. Bu bağlamda Pazartesi ve Çarşamba günleri değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

Elektronik, elektrikli aletlere dikkat

İletişim gezegeni Merkür’ün gerilemesi devam ederken, Uranüs ile karşıt açısının tekrar etkili olacağı bir haftadayız. Dolayısıyla elektronik aletlerle ilgili sıkıntılar olasıdır. Bilgisayarlarımızdaki bilgileri yedeklememiz isabetli olur. Merkür gerilemesi dönemlerinde zaten iletişim sorunları muhtemeldir. Mesela mail gönderme ve iletişimle ilgili problemlerle karşılaşabiliriz veya mailler yanlış adreslere gidebilir. Ya da cep telefonlarımızdaki bazı bilgiler ve programlar kaybolabilir, bunlarla ilgili sorunlar çıkabilir. Bu türde durumlara karşı önlem almamızda fayda vardır.

Merkür-Dünya-Uranüs hizalanması

Dünya Astrolojisinde Yer merkezli haritaların yanı sıra Güneş merkezli haritalar da kullanılır. Bu haritalarda sembol olarak Dünya da yer alır ve açılarının aktif olduğu dönemlerde yer manyetik alanında etkileşim fazladır. Merkür Retro olduğu dönemlerde Güneş ve Dünya arasından geçmektedir ve Dünya’ya daha yakındır. Araştırmacı ve yazar Buryl Payne’e göre Merkür, Güneş ve Dünya arasına girdiğinde, Güneş rüzgarı akımını etkileyerek, jeomanyetik alanda dalgalanmaya sebep olur. Dünya ile aynı çizgide olduğunda bu etki daha fazladır (Maksimum, Öner Döşer, Pozitif Yayınları, 2012). Güneş merkezli bakışla Merkür-Dünya-Uranüs hizalanmasının etkinleşeceği 25-26 Ekim civarındaki günlerde jeomanyetik alanda (yer manyetik alanı) dalgalanma oluşması ve bunun gündelik hayatımıza yansımaları muhtemeldir. İletişim problemlerinin yanı sıra, doğal afetlerde artış riski de bir kenarda durmaktadır.

Haberin Devamı

Haftanın günlerine göre değerlendirmeler

  • Pazartesi: Pazartesi günü genelinde ekstrem durumlara ve fazla risk almaya açık olacağız. Boyumuzu aşan işlere kalkışmasak iyi ederiz. Gayrimenkul konusunda ise olumlu bir enerji akışı var. Temkinli yatırımlar açısından uygun gündeyiz.
  • Salı: Salı günü beklenmedik durum ve plan değişiklikleriyle, şaşırtıcı durumlarla karşılaşabiliriz. Esnek olmamız ve değişen şartlara göre hareket etmemiz gereken bir gündeyiz. Özel ilişkilerimizi fazla zorlamasak iyi ederiz, sorunlar çıkabilir.
  • Çarşamba: Çarşamba günü sağlam adımlar açısından kullanılabilir. Önemli toplantılar, yazışmalar, duyurular açısından günün ikinci yarısını kullanabiliriz. İlişkilerde yeni adımlar, finansal yatırımlar açısından uygun bir gündeyiz.
  • Perşembe: Perşembe günü abartılı risklerden ve gereksiz harcamalardan uzak durmamız gereken bir gündeyiz. Piyasada sert hareketler görülebilir. Sağlam projelerde yol kat edebiliriz.
  • Cuma: Cuma gününün ilk yarısında girişeceğimiz işler boşlukta ve kararsız kalabilir. 15.16 sonrasında girişeceğimiz işlerde netice alma olasılığımız artıyor. Akşam saatleri ikili ilişkiler açısından zorlu gözüküyor, farkında olalım!
  • Cumartesi: Cumartesi gününün ilk yarısında plan ve programlarda beklenmedik durum değişikliklerine açığız. İlişkilerde sağlam ve kalıcı adımlar açısından güzel bir gündeyiz, günün ikinci yarısını değerlendirebiliriz.
  • Pazar: Pazar günü genelinde geleceğe yönelik plan ve düşüncelerimizi başkalarıyla paylaşabiliriz. Niyetlerimizi sözlere dökebiliriz. Ama nihai karar ve uygulamalar açısından henüz erken. Nasıl bir yol çizeceğimize karar vermeden önce iç sesimize sormamız isabetli olur.

Merkür Güneş'in kalbinde

25 Ekim Pazar günü Merkür Akrep burcunda ve Güneş ile çok yakın kavuşumda, astrolojik ifadesiyle Güneş’in kalbinde (Cazimi) iken olacak. Akrep sessiz ve içe dönük burçlardan biridir. Retro da başlı başına içe dönmeyi anlatır ve bu sayede kendi iç dinamiklerimizdeki bir şeyleri keşfetmeyi başarabiliriz. Zihnimizi yakın gelecekte hangi konuda başarı elde etmek istediğimizi, başında bulunmamız ve yönetmemiz gereken konuların neler olduğuna odaklayabiliriz. Etrafımızdakilerle nasıl konuşmalar veya yazışmalar yapacağımızı planlayabiliriz. Tüm bu konularda kendi iç sesimize kulak verebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder