Öner Döşer Kim korkar korkudan!
HABERİ PAYLAŞ

Kim korkar korkudan!

Astrolojide korku, endişe ve temkin temalarını Satürn; cesaret, gözü peklik ve girişkenlik temalarını ise Mars temsil eder. Bu ikisinin zorlu açılarının etkili olduğu dönemlerde bizi korku ve endişeye sevk edecek olaylarla karşılaşma olasılığımız yüksektir. Cesaretimiz testten geçer. Satürn gezegeninin Mars ile karşıt açıda ilerleyeceği iki haftalık zaman dilimi boyunca cesaret ve korku temaları arasında gelgitler yaşayabiliriz. Buna bir de ani patlak veren sarsıcı olayların göstergesi olarak Uranüs’ün Mars ve Satürn ile dik açıda oluşunu eklersek, kargaşa ve kaos ortamı oluşturabilecek, alışageldiğimiz durumların değişime uğrayacağı, beklenmedik yön değişikliklerine davetiye çıkaracak, temkinli hareket etmekle girişim yapma cesareti göstermek arasında gelgitler yaşayacağımız bir atmosferde olacağımızı öngörebiliriz. Bu riskler birer ihtimal olarak bir yanda dururken, onlardan korkmamız gerekmiyor. Akılcı olmamız ve muhtemel durum değişikliklerine karşı hazırlıklı olmamız, nerede geri çekilip, nerede harekete geçeceğimizi iyi belirlememiz gerekiyor.

Haberin Devamı

Neden korkarız?

Korku ve endişe duyduğumuz konular birçok farklı kategoride toplanabilir. Belki de en çok bilmediğimiz şeylerden endişe ve korku duyarız. Bu şartlarda, nelerden endişe ve korku duyduğumuzu bilirsek, bunların üstesinden gelebiliriz. Bunların neler olduğunu öğrenmenin en iyi yollarından biri, astroloji haritamıza başvurmaktır. Astroloji haritalarımız, korkularımızın hikâyesini vermektedir. Astrolojik sembollerin birçok anlamı vardır ve her zaman tüm haritayla birlikte değerlendirilmelidir. Haritanın bütününü okumak, ayrı parçaları bir araya getirmek, hünerli bir astroloğun işidir. Ama yine de bazı genellemeler yapılarak, kişinin korku ve endişe duyduğu konuların genel tanımlamasını yapmamız gerektiğinde, haritalarda Satürn’ün durumuna bakarız.

Astroloji haritalarımızda korkularımızın tespiti

Astrologlarının korku ve endişe göstergesi olarak saptadığı gezegenler arasında, ortak noktada, Satürn gezegeni durmaktadır. Satürn’ün bulunduğu ev ve burç, haritanın en önemli noktalarından biridir, çünkü orada temel güvenlik hislerimiz test edilir ve orada korkuya karşı savaş vermemiz gerekebilir. Burada Satürn’ün 12 burçtaki yerleşimine detaylı biçimde yer vermek mümkün değil. Bu yüzden kısaca yer vereceğim. Ama Youtube’da Öner Döşer kanalımda yayınladığımız videoda, Satürn’ün doğum haritamızda yerleştiği burç üzerinden giderek, korku ve endişelerimizin neler olduğu ve hayatta almamız gereken derslerin ne olduğu konusunda bilgi verdim. Bu videoyu izlerken, haritanızda Satürn’ün bulunduğu burcu, doğum tarihinize göre saptayabilmek için, videonun sonundaki tabloyu kullanmanız yeterlidir. Şimdi Satürn’ün doğum haritalarında bulunduğu burca göre hangi konularda kısıtlanma ve kayıp yaşanacağından endişe ve korku duyulabileceği konusunda kısa değerlendirmeler yapalım.

Haberin Devamı

Haritanızda Satürn hangi burçta?

Satürn Koç’ta: Özgür ve başına buyruk hareketinin engellenmesi korkusu

Satürn Boğa’da: Maddi ve fiziksel güvence kaybı korkusu

Haberin Devamı

Satürn İkizlerde: İletişiminin ve hareketinin engellenmesi korkusu

Satürn Yengeç’te: Sevdiklerini, ailesini, evini kaybetme korkusu

Satürn Aslan’da: Gücünü, idareyi, iradeyi kaybetme korkusu

Satürn Başak’ta: Düzenini, hijyeni, sağlığını kaybetme korkusu

Satürn Terazi’de: Partnerini, dengesini, huzurunu kaybetme korkusu

Satürn Akrep’te: Güvendiği kişilerden zarar görme, sadakatsizliğe uğrama, ölüm korkusu

Satürn Yay’da: Özgürlüğünü, hareketini kaybetme korkusu

Satürn Oğlak’ta: İş, statü, kontrol kaybetme korkusu

Satürn Kova’da: Özgürlüğünü, demokratik yaşantısını kaybetme korkusu

Satürn Balık’ta: Kendinden geçme, kaosa düşme, çözülme, dağılma korkusu

Haftayı özetlersek:

Mars-Satürn-Uranüs T-kare açı görünümünün damgasını vuracağı zorlu bir haftadayız. Sarsıcı, sert ve şiddetli gelişmelere açık olabiliriz! Askeri konularda ve polisiye alanlarda beklenmedik durum değişikliklerine, birden patlak veren olaylara davetiye çıkartan enerjiler devrede! Yine doğal afetler açısından da riskli bir zaman dilimindeyiz! Dikkat! Mars-Satürn karşıtlığının etkili olduğu zamanlarda yapacağımız girişimlerde ilerlemekte zorlanırız, engellerle karşılaşırız. Ay’ın Mars-Satürn karşıtlığını tetiklediği 3 ve 4 Temmuz günlerinde hayli zorlu, isyankâr, agresif bir enerji akışı var, farkında olalım! Yangına körükle gitmesek iyi ederiz. Yönetici figürlerine karşı duruş enerjisi çok aktif olacak. Kitlesel insan hareketler görülebilir. Güneş-Kiron karesinin de etkili olduğu hafta genelinde, büyük hareketler yapmak yerine, haftayı biraz daha temkinli geçirmekte, aşırı risk almamakta, doğru ifadesiyle dozunda risk almakta fayda var!

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda:

28 Haziran Pazartesi Günün büyük çoğunluğunda Ay boşlukta ilerliyor. Kararlılık ve netlik kazanmakta zorlanabiliriz. Giriştiğimiz işlerin, netice beklediğimiz durumların ucu açık kalabilir ama 20.50’den sonraki zaman dilimi güzel dileklerde bulunmak, başkalarına yardımcı olmak, iyiliklere vesile olmak açısından çok verimli gözüküyor. Değerlendirebiliriz.

29 Haziran Salı Önem verdiğimiz kişilerle konuşmalar, otorite figürleriyle görüşmeler, başvurular, talepler açısından uygun bir zamanda olabiliriz. Yeni işlere girişmek için bugünün özellikle ilk yarısını kullanabiliriz. Akşam saatleri sürpriz gelişmelere açık gözüküyor.

30 Haziran Çarşamba Alacağımız kararlarda değişiklikler olasıdır. Yanlış karar verme, yanılma, yanıltılma riskimiz de var, farkında olalım. Akşam saatlerinde sevdiğimiz insanlardan güçlü destekler alabiliriz, birlikte giriştiğimiz işlerde daha fazla güç ortaya çıkartabiliriz.

1 Temmuz Perşembe Mars-Satürn karşıtlığının zorlu etkileri devrede olacak. Yaptığımız iş ve girişimlerde engellemelerle karşılaşabilir, geciktirilebilir, bloke edilebiliriz. Günün ilk yarısı özel ilişkiler açısından daha verimli gözükmekle birlikte, akşam saatlerinden itibaren çok daha gergin ve rekabete çeken bir enerji akışı var, dikkatli olalım.

2 Temmuz Cuma Daha evvel yara aldığımız konularda şimdi şifa bulma şansımız artıyor yani yaralarımızı sarabileceğimiz, çözümler ve güzel gelişmeler ile karşılaşabileceğimiz bir gündeyiz. Önemli konuşma ve toplantılar için günün ikinci yarısını tercih edebiliriz.

3 Temmuz Cumartesi Günün ilk yarısında zorlu ve mücadeleye çeken bir enerji akışı var. Akşam saatlerine doğru enerji daha rahat akmaya başlıyor. Akşam saatlerinde yapacağımız iş ve girişimlerde daha kolay ilerleyebiliriz.

4 Temmuz Pazar Mars-Uranüs karesinin beklenmedik gelişmelere davetiye çıkaran etkileri devrede olacak. Ani gelişen, sert, patlayıcı ve sarsıcı durumlarla karşılaşma ihtimalimiz fazla! Temkinli olalım! Özel ilişkiler açısından da dikkat!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder