Öner Döşer Laf değil, iş üretme zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Laf değil, iş üretme zamanı

Pazartesi günü Güneş’in 00.34’de Başak burcuna geçmesiyle birlikte, bundan sonrasını organize etmeyi, planlı hareket etmeyi, söz değil iş üretmeyi öne çıkaran bir zaman dilimine giriyoruz. Başak burcu ölçmek, sistemleştirmek, istatistik yapmak, tasnif etmek ile ilişkilendirilir. Ayrıca iş üretmekle ve çalışkanlıkla alakalıdır. Boş laf üretmek yerine, yararlı iş üretmek en olumlu kullanım tarzıdır. En ince detaylarına kadar toparladığı verileri istatistik hale dökme ve bunları ustaca bir araya getirerek pratikleştirme becerisine sahip olmak, veri denilince akla gelen ilk gezegen olan Merkür’ün burç yöneticisi olduğu ve yüceldiği Başak burcuyla bağdaştırılmıştır. Kadim astrologlar, hesaplama, analiz etme ve mantıklı çıkarımlar yapma yeteneğinin en gelişkin seviyesini Merkür’ün Başak burcundaki yerleşimiyle temsil edildiğini düşünmüşlerdir. Merkür’ün Başak burcunda ilerlediği günlerdeyiz ve Güneş de Başak burcuna geçmişken, astrolojide istatistik çalışmalara kısaca yer vermek istedim.

Haberin Devamı

Veri bilimciler olarak astrologlar

Kadim astrologlar, kendi zamanlarının veri bilimcileriydi. Onlar, önemli olayların gerçekleştiği zamanların haritalarını çizdirdiler ve eserlerinde bunlardan bahsettiler. Böylelikle, daha sonraki dönemlerde yaşayan astrologlar bunlardan istifade edebildiler. Böylelikle astrologlar, sayısal verileri, olayların oluşlarını ve bunların sebeplerini açıklayan hikâyelere dönüştürdüler. Bu nesilden nesle geçerek yüzyıllarca devam etti. Zaman içerisinde belirli kurallar oluştu ve giderek daha fazla veriye ulaşan astrologlar bu verileri tecrübe ederek, kendilerince daha emin oldukları yöntemleri kullanmaya başladılar ve aslında bir nevi istatistik yapmış oldular.

Astrolojide İstatistik Çalışmaları

Astrolojinin pratik etkinliğini test etmenin birincil yolu, kanıtın olasılık hesaplaması tarafından sağlandığı istatistiktir. Bunun farkında olan Fransız istatistikçi ve bilimsel astroloji araştırmacısı M. Paul Choisnard, astrolojik hipotezlerin geçerliliğini test etmenin bir yolu olarak istatistik çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çeken ve bu alanda öncülük eden isimlerden biriydi. 30 kitap yazarı olan Choisnard, 1919-1940 yılları arasında doğum haritalarındaki gezegen açılarının belirli insan davranışlarına karşılık gelmesi üzerine çalışmalar yaptı. 1946 yılında astrolog Leon Lasson, istatistik serileri paylaştığı “Bize Rehberlik Edenler” isimli kitabıyla konuyu bir basamak daha ileri taşıdı. Astrolojik hipotezleri istatistiksel olarak test etmeye yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Fransız istatistikçiler Michel ve Francoise Gauquelin’in çalışmalarının olumlu sonuçları ve başkalarının da aynı sonuçları elde etmesi, astroloji geleneğine muazzam bir referans noktası sağlamış, astrolojinin egemen modern dünya görüşüyle daha doğrudan bir etkileşime girmesine yol açmıştır.

Haberin Devamı

Astrolojiyi çürütme çabaları boşa gitmiştir

Gauquelinler 1950’lerde başlayan istatistik çalışmaları astrolojiyi çürütmeye çalışanlara da bir darbe olmuştu. Bazı bilim insanları ve astronomların astroloji karşıtı söylem ve yazıları, daha fazla sayıda astroloğun, astrolojinin istatistiksel araştırmalarına yönelmesine sebep oldu. Courtney Roberts, Dr. Pat Harris, Robert Currey gibi değerli araştırmacılar bu alanda kendilerini adamış ve önemli çalışmalar yapmaya devam etmektedirler. Kurucusu olduğum Astroloji Okulu bünyesinde istatistik çalışmalarına yer veriyoruz ve astrolojinin gerçek değerinin anlaşılmasında bu türde çalışmaların önemine yürekten inanıyoruz. Bu konuda daha fazla bilgilenmek isteyenler Youtube’da Öner Döşer kanalımda bu konuyu detaylı bir şekilde ele aldığım “ASTROLOJİYİ ÇÜRÜTME ÇABALARI BOŞA GİTMİŞTİR” başlıklı videomda daha fazla bilgiye ulaşabilir.

Haberin Devamı

Haftaya özet bir bakış yaparsak…

İlişkilerde gerçekçi olun!

Venüs-Satürn arasındaki uyumlu açının etkileri yine ilişkiler yönünde de gerçekçi, ayağı yere basar olmamız gerektiğini göstermekte. Haftanın ilk yarısında ilişkiler konusunda olumlu ilerlerken, haftanın ikinci yarısında etkili olacak Venüs-Kiron karşıtlığı, gereksiz acelecilik yüzünden yaralanmalara açık olduğumuzu gösteriyor, dikkat!

Yanlış kararlar almayın!

Merkür-Neptün arasındaki karşıt açının etkileri haftanın ilk günlerinde devrede olacağından, yanlış kararlar almaya veya yanıltılmaya açık olabiliriz. Bu yüzden önemli kararlar vermek ve harekete geçmek için Perşembe günü sonrasını tercih etmek isabetli olur.

Hırsızlıklara dikkat!

Merkür ve Mars’ın Neptün ile karşıt açısının etkili olduğu hafta genelinde dolandırıcılıklara, hırsızlıklara her zamankinden fazla açık olacağız. Temkinli olmamızda fayda var. Bu bağlamda haftanın ilk yarısı özellikle dikkat çekiyor.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

23 Ağustos Pazartesi Gece yarısından sonra Güneş Başak burcuna geçiyor. Düzen ve sistem oluşturabilir, daha rahat çalışabiliriz. Venüs-Satürn üçgeninin olumlu etkileri devrede. İlişkiler alanında sağlam, somut neticeler yakalayabiliriz. Akşam saatleri sert ve gergin bir akış içeriyor. Aynı zamanda sakarlıklara, kazalara açık bir zaman dilimi, dikkat!

24 Ağustos Salı Günün ilk yarısında kararsızlıklar ve yanlış kararlar almaya eğilim devrede olacağından iyi düşünerek bir işe kalkışmakta fayda var. Öğleye doğru saatler daha kullanılabilir ama günün ikinci yarısı boyunca girişeceğimiz işler boşlukta kalabilir, sonuç almakta zorlanabiliriz.

25 Ağustos Çarşamba Fikirsel olarak dağılma ve ilişkiler yönünde de zıtlaşma enerjisinin etkileri devrede. Bugün uzlaşmakta ve karşılıklı dengeyi yakalamakta zorlanabiliriz. Dolayısıyla önemli ve hayati kararları bugüne denk getirmemek isabetli olur. Akşam saatleri ilişkiler açısından daha da zorlu gözüküyor.

26 Ağustos Perşembe İkili ilişkilere dikkat etmek gereken bir gündeyiz ama ticari konularda ve kendimizi ifade etmemiz gereken konularda güçlü etkiler bırakabiliriz. Merkür-Plüton üçgeninin bu olumlu etkileri ticari becerilerimize ve iletişim becerilerimize olumlu yansıyacak. Tanıtım, duyuru, pazarlama gibi alanlarda etkili olabiliriz.

27 Ağustos Cuma Rahat, olumlu yönde bir akış var. Önemli ve etkili pozisyondaki kişilerle görüşmeler, başvurular açısından günün büyük çoğunluğunu değerlendirebiliriz. Akşam saatlerine kalmazsak isabet ederiz. İkili ilişkiler bağlamında da genel anlamda güzel bir akış var. Gece saatlerinde sıkıntılı ve blokaj barındıran enerjiler devreye giriyor, dikkat.

28 Ağustos Cumartesi Günün ilk yarısı beklenmedik, sıra dışı gelişmelere açık. Evdeki hesap, çarşıya uymayabilir, olaylar düşündüğümüz gibi gitmeyebilir, farkında olalım! İş ve girişimler açısından günün ikinci yarısını tercih edebiliriz. Akşam saatlerinde kendimizi daha enerjik hissedeceğiz. Sportif aktiviteler, yoga ve enerji çalışmaları tercih edilebilir.

29 Ağustos Pazar Günün ilk yarısında uzlaşmakta zorlanacağımız ve abartılara, gereksiz çıkışlara açık olacağımız bir ortamdayken, ikinci yarısı uzlaşma ve anlaşmalar yönünde daha rahat bir akış veriyor. Dolayısıyla önemli toplantıları, konuşmaları, duyuruları, iletişimleri hatta yolculukları günün ikinci yarısına denk getirmekle isabet ederiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder