Öner Döşer Mavi Ay size şans getirsin
HABERİ PAYLAŞ

Mavi Ay size şans getirsin

Bir dolunayın “Mavi Ay” olarak tanımlanması iki şekilde olur. Bunlardan bir tanesi, bir dolunaydan diğer dolunaya kadarki zaman diliminde aynı burçta iki kez dolunay gerçekleşmesidir. Diğer sebebi ise, üç aylık bir mevsim süreci içerisine denk gelen dört dolunaydan dördüncüsü olmasıdır. İçinde bulunduğumuz yaz mevsimine sığan dört dolunay gerçekleşiyor fakat 22 Ağustos’ta deneyimleyeceğimiz bu dolunaylardan üçüncüsü olacak; dördüncüsü değil. Ama diğer kriter geçerli: 24 Temmuz’da 1 derece Kova burcunda bir dolunay gerçekleşmişti. 22 Ağustos’ta bu kez 29 derece Kova burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Yani Kova burcunda ikinci kez dolunay gerçekleşecek. Dolayısıyla bu dolunayı Mavi Ay olarak nitelendirebiliriz. Ama Ay mavi renkte gözükmeyecek, bunu da ekleyelim. Çünkü Ay’ın mavi olması ancak atmosferik koşullarla alakalıdır, Ay fazlarıyla alakalı değildir. Ancak volkanik küller ve duman, havadaki su damlacıkları veya belirli bulut türleri, Dolunayın nadiren mavi bir ton almasına katkıda bulunabilir. Peki, dolunayın bir “Mavi Ay” olması ona nasıl bir özellik katıyor? Ona şans katıyor diyebiliriz. Özellikle de bu dolunay şans gezegeni Jüpiter ile birleştiği için! Doğum haritalarımızda Kova burcunun denk düştüğü evin konularında bazı şanslı gelişmeler yakalayabiliriz. Daha evvelce kaçırdığımız bazı fırsatlar tekrar karşımıza çıkabilir. Tabii doğum haritamız da buna müsait ise…

Haberin Devamı

Gökyüzü hayli ışıklı olacak

Dolunay esnasında Ay’ın Jüpiter ile çok yakın derecede olması, şanslı bir dolunaya işaret ediyor. Jüpiter’in geri harekette olması (Retro), Güneş etrafındaki yörüngesinde Dünya’ya en yakın pozisyonundan geçmekte olduğunu, gökyüzünde her zamankinden daha parlak gözükeceğini ve dolunay esnasında Ay ile de yakın olacağından gözlemcilerin kaçırmak istemeyeceği harika bir görüntü oluşturacağını belli ediyor. Satürn de geri harekette ve parlak gözüktüğü bir dönemde ve Ay’ın dolunay esnasında bulunduğu bölgeye yakın (en yakın Ay-Jüpiter görünümü 20 Ağustos’ta), 22 Ağustos gecesi -eğer bulutlar mani olmazsa- gökyüzü hayli ışıklı ve şenlikli olacak. Kaçırmayın!

Haberin Devamı

Kova Burcu Dolunayı

22 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek dolunay Kova burcunun 29 derecesine denk düşüyor. Şanslı Jüpiter ile birleşmesine rağmen, bazı kriz ve sonlanmaları da ifade eden bir dolunay diyebiliriz. Zira dolunaylar bir şeylerin ortaya çıkışını, netice bulmasını anlatırlar ve 29 derece de sonlanmaları ifade eder. Tabii bu sonlanmalar bazen krizli bir şekilde olabilir. Son yaşadığımız Mars-Jüpiter karşıtlığı 29 derece Aslan/Kova eksenindeydi ve ülkemizde çok sayıda yangınla mücadele etmek durumunda kaldığımız, çok zarar gördüğümüz, çok da üzüldüğümüz günler yaşadık. 29 derecedeki bu dolunay esnasında dizilimde Jüpiter’de olduğu için teknik, teknolojik, bilimsel konularda daha evvel atılmış adımların sonuçlarının görüneceği, bu alanlarda gelişmelerin yakalanabileceğini de gösteriyor. Dolunay anında Güneş, Regulus yıldızıyla birleşmesi, yönetici figürlerin güçlerini yüksek ifade edebileceğini anlatmakta. Regulus, güç ve zafer kazanma arzusunu tetikleyen bir Kraliyet yıldızıdır ve başarı elde etmek için, başkalarından intikam almaktan kaçınmak gerekliliğine dikkat çeker. Kova burcunda gerçekleşecek ikinci dolunay, toplumsal konuları, insan hakları konusunu, demokrasiyle ilgili konuları vurguluyor. Dolayısıyla politik alanda bazı türbülansları, çekişmeleri, ağır eleştirileri, protesto tarzında eylemleri, insan hakları ve eşitlik konularında seslerin yükselmesini de beraberinde getirebilir.

Haberin Devamı

Cesaretli girişimler

Hafta genelinde, Merkür’ün açılarına bakarak, cesaretli girişimlerin ön planda olacağını ve risk alma arzusunun artacağı bir süreçte olduğumuzu söyleyebiliriz. Merkür ve Mars gezegenlerinin 19 Ağustos Perşembe günü Başak burcunda kesinleşen kavuşumları hafta boyunca akılcı, önceden düşünülmüş, hesaplanmış bir şekilde risk almanın, başarı şansını artıracağını gösteriyor. İki gezegenin de Uranüs ile uyumlu üçgen açısının etkin olması, yeni, yaratıcı, farklı fikirler ve girişimler için çok uygun bir zaman diliminde olduğumuzu, atacağımız adımları bu hafta somutlaştırabileceğimizi gösteriyor. Dolunay esnasında, Mars-Uranüs üçgeninin yaratıcılığı tetikleyen etkileri devrede, haliyle keşifçi, yaratıcı enerjiler zirvede olacak. Uzay bilimleri alanında ilginç keşiflere açık bir zaman dilimindeyiz! Değişimlerin ve yenilenmenin gezegeni Uranüs, 20 Ağustos Pazar günü geri hareketine başlıyor. Yaratıcı yönlerimizi ortaya çıkarmak üzere bir müddet için kendi içimize dönebiliriz.

Özel ilişkiler güçleniyor!

İlişkiler gezegeni Venüs, 16 Ağustos Pazartesi sabahı 07.26’da Terazi burcuna geçiyor. Venüs bu burçta güçlüdür, dolayısıyla ilişkilerimiz güçlenmeye başlıyor. Evlilik ve özel ilişkilerde atılacak adımlar açısından değerlendirebileceğimiz bir sürece giriyoruz. Venüs’ün Ay Düğümleri ve Satürn ile uyumlu açı yaptığı hafta sonunda, özel ve sosyal ilişkiler üzerinde kadersel ve olumlu yönde gelişmelere açık. Kalıcı olmasını istediğimiz aşk ilişkilerine adım atmak açısından da uygun bir zaman diliminde olacağız.

Hırsızlara, dolandırıcılara dikkat!

Bir diğer yandan, Merkür-Mars kavuşumunun Neptün ile karşıt açıda olması, içinde bulunacağımız, 22 Ağustos’u takip eden yaklaşık iki haftalık süreçte, yanıltılmaya, sahtekârlıklara, hırsızlıklara, dolandırıcılıklara daha fazla açık bir zaman diliminde olacağımızı da göstermekte! Bu bakımdan dikkat etmemiz gerekiyor!

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda…

16 Ağustos Pazartesi İlişkiler yönünde olumlu gelişmeler bekleyebiliriz. Kişisel bakım, alışverişler, estetik ve sanatla ilgili konularda adım atmak için güzel bir gün. Akşam saatleri iletişimsel anlamda bazı sıkıntılar olabilir. Anlaşmazlıklara açık bir zaman dilimindeyiz ama sabırlı olursak gece daha dengeli bir atmosfer yakalayabiliriz.

17 Ağustos Salı Dağınık ve tutarsızlığa yönelik bir enerji akışı var. İşleri istediğimiz somut noktaya çekmekte zorlanabiliriz. Hayati kararlar, riskli girişimler için bugünü tercih etmemeliyiz. Gece ikili ilişkiler açısından olumlu etkiler devreye giriyor, uyum ve karşılıklı anlaşma yakalayabiliriz. Bugün Ay Dünya’ya en yakın konumunda olacak (369.100 km)

18 Ağustos Çarşamba Günün tamamında somut ve gerçekçi adımlar atmak arzusuyla hareket edeceğiz. Bu yönde destekler ve etkiler olsa da ilişkiler açısından kolay olmayan bir gündeyiz. Bilhassa öğle saatleri civarında ilişkilerde anlaşmazlıklar ve zorlanmalar olma olasılığının devrede olacağının farkında olmakta yarar var.

19 Ağustos Perşembe Mantıklı, akılcı riskler almak, yeni fikirler ortaya koymak, yaratıcı, sıra dışı görüşlerimizle kendimizi ifade etmek için güzel ve verimli bir gündeyiz. İyi planlanmış, hesap edilmiş projeler kabul görebilir, el sıkışabiliriz. Geleceğe yönelik önemli girişimlerin temellerini atabiliriz.

20 Ağustos Cuma Günün ilk yarısında abartılı, yüksek oktavlı çıkışlara, müsrifçe harcamalara açık olabiliriz, farkında olalım! Öte yandan yaratıcı ve farklı fikirlerimizle dikkat çekebiliriz! Gün boyunca ilişkiler açısından güzel bir enerji akışı var. Kişisel bakım, estetik, zarafet, sanatsal ve yaratıcılık konularından faydalı neticeler sağlayabiliriz.

21 Ağustos Cumartesi Günün ilk yarısında hayli gergin bir enerji akışı var, farkında olalım. Yarın gerçekleşecek dolunayın yüksek enerjisi ve heyecanı da bugünden devrede olacak. Yaratıcılığın zirve yaptığı zamanlardayız. Günün ikinci yarısı ilişkiler açısından verimli gözüküyor. İşbirliklerinden istifade edebileceğimiz bir gündeyiz.

22 Ağustos Pazar Yaratıcı ve yeni projeler, fikirler ortaya koymak için yüksek bir motivasyon içindeyiz. Günün ilk yarısında ilişkiler alanında güzel gelişmeler bekleyebiliriz. Günün ikinci yarısında, 29 derece Kova burcu dolunayının gelgitli etkileri devrede. Eğer dengemizi bulamazsak, ilişkilerde gergin ve uyumsuzluğa açık durumlar sorun yaratabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder