Öner Döşer Merkür gerilemesi başlıyor
HABERİ PAYLAŞ

Merkür gerilemesi başlıyor

İletişim gezegeni Merkür, 27 Eylül Pazartesi günü 25 derece Terazi burcunda durağanlaşıyor ve gerilemeye başlıyor. Dolayısıyla hafta genelinde iletişimde oluşabilecek aksamalara açık olacağız. 18 Ekim’e kadar devam edecek olan bu gerileme sürecinde bilgisayarlarımızı yedeklememizde, cep telefonlarımıza daha fazla özen göstermemizde ve elektronik eşya alım satışı gibi konularda da dikkatli davranmamızda fayda var!

Yeniden düzenleme ve dengeleme zamanı!

Merkür’ü Terazi burcunda gerileyeceği dönemde hukuk ve adalet, sosyal aktiviteler ve insan ilişkileri, ortaklıklar ve ortaklaşa projeler, danışmanlıklar gibi bire bir bilgi aktarmaya yönelik işlerde organizasyon sorunları yaşanabilir, yapılandırma ve girişimlerin devamlılığını sağlama zorlukları oluşabilir. Aslında bu ilişkilerimizi, etrafımızdakilere ne kadar adil ve dengeli davrandığımızı, kendimizde veya yaşadığımız ortamda yapacağımız değişiklikleri gözden geçirmek ve kendimizi dengeleyebilmek için güzel fırsat olarak kullanabileceğimiz bir nevi “düzeltme” ve “dengeleme” zamanıdır.

Haberin Devamı

Başkaları üzerinde nasıl etki yaratıyoruz?

Bu gerileme döneminde, sözlerimizle karşımızdaki kişiler üzerinde nasıl bir etki yarattığımızı gözden geçirmemiz ve ne söylediğimize dikkat etmemiz de çok önemli. Dava açmak, adaleti sağlama konularında, özel hayat veya iş hayatıyla ilgili teklif vermek, ortaklık yapmaya girişmek, giyim kuşam alışverişleri ve güzelleştirmeye yönelik işlerde harekete geçmek için, eğer beklenebiliyorsa, Merkür’ün direkt hareketini beklemek daha uygundur. Öte yandan, fikir alışverişlerinde bulunmak, bir konuyu ikili görüşerek mütalaa etmek, başkalarının fikirlerini almak açısından değerlendirilebilir.

Romantik bir atmosfer

Çarşamba günü kesinleşen Venüs-Neptün üçgeninin olumlu etkileri ile haftanın ilk yarısında ikili ilişkilerde daha rahat, daha uyumlu ve daha akıcı bir ilerleme kaydedebiliriz. Fedakârlık temasını ön planda hissetmeye başlıyoruz. Kişisel bakım, estetik ile ilgili konularda güzel gelişmeler kaydedebiliriz. Haftanın ilk yarısının sunduğu romantik bir atmosferden istifade edebiliriz.

Haberin Devamı

Önemli kişilerle görüşmek için

Perşembe günü kesinleşen Güneş-Satürn arasındaki uyumlu açının olumlu etkileri hafta genelinde, aklı başında, olgun, bizden yaşça büyük, tecrübeli kişilerden destek alabileceğimizi göstermekte. Önemli, etkili pozisyondaki kişilerle görüşmeler, müracaatlar, talepte bulunmak açısından bu haftayı kullanabiliriz. Özellikle, Çarşamba gününün ikinci yarısı ve Perşembe günü bu yönden daha tercih etmeye uygun görülüyor.

Fikir zıtlaşmaları

Cuma günü kesinleşecek Merkür-Plüton arasındaki dik açının zorlu etkileri devrede olacak ve fikirsel anlamda zıtlaşmalara açık olacağız. Yapmak istediğimiz işlerde engelleme yönünde baskılarla karşılaşabiliriz. Cuma günü Venüs-Jüpiter karesinin etkileri de devrede olacak. Dolayısıyla hafta sonuna doğru, abartılara, müsrifliğe, ilişkilerde uç noktalarda olmaya açık olacağız, farkında olalım. Ama Cumartesi günü kesinleşen Venüs-Plüton altmışlığının olumlu etkileri ilişkilerden güç doğurabileceğimiz bir hafta sonunun bizi beklediğine işaret ediyor.

Haberin Devamı

Sakarlıklara, kazalara dikkat!

Mars-Kiron ve Güneş-Kiron karşıtlığının etkileri hafta boyunca devrede olacaklar. Dolayısıyla, bu dönem sakatlanmalara, sakarlıklara, yaralanmalara açık olabilir, gereksiz yere gözü kara risk aldığımız konularda yaralanabiliriz. Özellikle hafta sonuna doğru liderlik çekişmelerine de açık olabileceğiz.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

27 Eylül Pazartesi Merkür Terazi burcunda gerilemeye başlıyor. Bugün iletişimde hatalar, sıkıntılar yaşayabiliriz. Merkür’ün gerilemeye başlayacağı dereceye iz düşen Arcturus yıldızı yeni yollar keşfetmekle ilişkilendirilir. Günün hızlı olaylarından biraz uzaklaşıp kendi iç bilgeliğimize müracaat ederek, karşılaştığımız problemlere yaratıcı çözümler üretebiliriz.

28 Eylül Salı Sabahın erken saatlerini iletişimsel bağlantılar kurmak açısından değerlendirebiliriz ama gün genelinde kararsız bir enerji akışı var, farkında olalım. İkili ilişkiler açısından olumlu görünmüyor, agresif ve zorlu atmosfer sorun çıkarma yönünde etkiler yaratabilir. Özellikle de akşam saatlerine dikkat etmeli!

29 Eylül Çarşamba Günün ilk yarısında yine sert, zorlu, tartışmalara açık ve sakarlıklara açık bir enerji akışı var, dikkat! Ancak günün ikinci yarısını önemli iş ve girişimleri ve ilişkiler açısından güzel bir zaman dilimi olarak değerlendirebiliriz. Sanatsal becerilerimizi, yaratıcılığımızı ortaya koymak için de ideal bir gündeyiz. İlişkiler fedakârlık istiyor.

30 Eylül Perşembe Uzlaşma sağlama yönünde oluşan enerjiler akşam saatlerine doğru uzlaşmasız, gergin bir enerji haline dönüyor. Günün ilk yarısında gerek özel ilişkiler gerekse sosyal ilişkiler açısından güzel gelişmeler yakalayabileceğiz. Kişisel bakım, estetik, güzellik, dekorasyon gibi işlerle ilgilenebilir, alışverişler yapabiliriz.

1 Ekim Cuma Mars-Kiron karşıtlığı etkileri devrede. Sakarlıklara, kazalara açık bir zaman dilimindeyiz. Acelecilikten, telaştan kaçınmamızda fayda var. Fikir ve görüş uzlaşmaları açısından fazla ısrarcı olmak olumsuz tepkiler almamıza yol açabilir, yanlış anlaşılabiliriz. Gereksiz yere güç çekişmelerine girmek ise bizi istediğimiz neticeden uzaklaşabiliriz.

2 Ekim Cumartesi İlişkileri olumlu bir yere taşıyabilmek veya birlikte hareket etmekten güç doğurmak manasında verimli bir enerji akışı var. Venüs-Plüton altmışlığının etkisiyle ilişkilerimizi güçlendirme yönünde adımlar atabiliriz. Kişisel bakım, estetik, giyim kuşamla ilgili konularla ilgilenebiliriz. Önemli konuşmaları akşamın ilerleyen saatlerine bırakabiliriz.

3 Ekim Pazar Güç ve ego çekişmelerine açık bir zaman dilimindeyiz. Bugün özellikle kişilik anlamında yaralı, psikolojisi iyi olmayan kişilerden uzak dursak iyi ederiz. Güneş-Kiron karşıtlığının etkisiyle kişiliğimizi yaralayan, gururumuza dokunan durumlarla veya olaylarla karşılaşabiliriz. Ne başkalarını kıralım ne de başkalarının bizi kırmasına müsaade edelim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder