Öner Döşer Panik yapmayın! Sadece Merkür geriliyor
HABERİ PAYLAŞ

Panik yapmayın! Sadece Merkür geriliyor

Bazı astrologların “Kozmik düzenbaz” olarak nitelendirdiği Merkür 30 Mayıs itibarıyla, 23 Haziran’a kadar sürecek gerilemesine başlıyor! Astrolojinin giderek daha çok yayılması ve günlük hayata girmesi sayesinde, pek çok insan astrolojik terimleri daha çok duyar oldu. Astrolojiyle en yüzeysel ilgilenen kişiler bile Güneş ve Ay tutulmalarından, gezegenlerin geri hareketlerinden haberdar artık. En çok da Merkür gerilemesinden… Her şeyden önce, Merkür gerilemesinin gereğinden fazla olumsuz yansıtıldığını düşündüğümü ifade etmeliyim. Evet, bazı sorunlarla karşılaşabiliriz, ama yaklaşık üç-dört hafta boyunca hiçbir şeye adım atmayalım gibi bir sonuç çıkarmamalıyız. Hatta bu dönemleri kullanabiliriz! Bu konuya değineceğim ama önce dikkat etmemiz gerekenleri kısaca ele alalım…

Haberin Devamı

Merkür gerilemesinde nelere dikkat etmeliyiz?

Astrolojide Merkür, genel anlamda iletişim, kontratlar, yazılı metinler, sözleşmeler ve sözlü taahhütler, alım satım, pazarlık ve eğitimle ilişkilendirilir. Merkür’ün geri hareketi iletişimsel karışıklıklara, yanlış anlaşılmalara, dalgınlıklar ve unutkanlıklar neticesinde aksamalara, karışıklıklara işaret edebilir. Astrolojide sayma ve hesaplama ile de ilişkilendirilen Merkür’ün gerileme dönemlerinde hesap hatalarına ve ödemelerde yanlışlıklar ya da gecikmelere yönelik durumlarla daha sık karşılaşılmaktadır. Yeniden yapma ya da tekrarlama enerjisi içeren her şeyde Merkür gerilemesinin etkilerini görürüz. Merkür gerilemesinde kaçınılması gereken şey zaten sürekli yapmakta olduğumuz işleri tekrarlamaktan ziyade, yeni işler yapmaktır. Yeni bir işe veya ilişkiye başlamak, yeni bir anlaşma imzalamak, yeni bir araba satın almak gibi. Bu türde olaylarda engellenmelerle veya gecikmelerle karşılaşılabilir. Tabii bütün bunların hepsini birden yaşayacağız anlamına gelmiyor, haritamızda Merkür’ün gerilediği İkizler burcunun denk düştüğü evin konularında yaşamamız olası durumlarla karşılaşabiliriz anlamına geliyor. Merkür geri hareketteyken yapılan sözleşmelerde, muhtemelen belge veya bilgi eksikliği söz konusu olabilir. Eğer imza atmak veya taahhüt vermek durumundaysak, içinde bulunacağımız şartları çok iyi değerlendirmeli, gelecekte karşılaşacağımız olası problemlerin önlemlerini almalı, imzalamamız gereken belgeleri çok iyi okumalı, yeni satın alacağımız şeyleri çok iyi kontrol etmeli, parasal alışverişlerimizde dikkatli olmalıyız. Merkür gerilemesi dönemlerinde elektrikli, elektronik aletlerin, telefonların, bilgisayarların iyi korunması, önemli bilgilerin yedeklenmesinde fayda vardır.

Haberin Devamı

Merkür gerilemesini nasıl kullanabiliriz?

Merkür’ün gerileme zamanları eldeki her türlü projeleri gözden geçirmek, eksiklerini bir kez daha değerlendirmek, düzeltmek açısından çok olumludur. Yapacağımız işle ilgili yeni ve ilave bilgiler toparlama, kendimizi daha iyi hazırlama fırsatı buluruz. Böylesi dönemler daima geri dönüp bakmak, daha önce göremediğimiz şeyleri görebilmek, yakalayabilmek için fırsat sunmaktadır. Merkür geri giderken akla gelen fikirler çok parlaktır ve direkt harekete döndüğünde, bunlar çok akışkan olarak ortaya çıkarlar. Bu yüzden fikir jimnastiği yapmak, yeni projeler üzerinde tartışmak için çok ideal bir zaman dilimidir. Kuşkusuz, bu fikirleri ortaya çıkarmak için, Merkür’ün direkte döneceği tarihten sonrasını beklemek daha akıllıca olacaktır. Merkür’ün geri gittiği dönemlerde, eskiye ait şeyler tekrar karşımıza çıkabilir. Bu, işimiz veya ilişkilerimizle alakalı olabilir. Kaybettiğimiz eşyaları bulma şansını da yakalayabiliriz. Merkür gerilemesi zamanları üzerinde çalıştığımız proje konusunda daha detaylı araştırma yapma ve bu konu üzerinde daha derin düşünme sayesinde kendimizi ya da elimizdeki projeyi geliştirme imkânı sağlar. Bu dönemler eski iş ve projeleri yeniden hayata geçirmek, yeniden canlandırmak, yeniden değerlendirmek, eski haline koymak ya da onarmak, yeniden organize etmek, herhangi bir şeyi yapmanın yeni yollarını keşfetmek için ideal zamanlardır. Merkür gerilemesi zamanları yeniden bağlantı kurma ve bir araya getirme enerjisi de taşır. Örneğin eski bir iş projesi tekrar gündeme gelebilir veya eski bir dostumuzla, müşterimizle ya da eskiden muhatap olduğumuz kişilerle tekrar karşılaşabiliriz. Böylesi dönemlerde telefon defterimizi tekrar elden geçirebilir, eski arkadaşlarımızla yeniden kontağa geçebiliriz. Daha evvelce yanlış anlaşılmış ve bu yüzden sorun yaratmış konular üzerinde tekrar değerlendirme yapabilir, muhataplarımızla bu konuları tekrar konuşabiliriz. Böylelikle daha evvelce yapılmış hataları ya da yanlış anlaşılmış şeyleri daha iyi idrak edebilme ve onarma şansı yakalayabiliriz.

Haberin Devamı

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

31 Mayıs Pazartesi Gün genelinde rahat bir akış olduğunu söyleyebiliriz. Mistik, ruhsal konular, yardımlaşma ve hayal gücü gerektiren işlerde ortaya koyacağımız efor hızlıca sonuç verecektir. Gücümüzü bütünün hayrına kullandığımızda evren de bize yolumuzu açacaktır!

1 Haziran Salı İş birlikleri, ortaklıklar, paylaşımlar açısından önem verdiğimiz kişilerle bir araya gelmek için güzel bir enerji akışı veriyor. Öğleden önceki saatlerde ilişkiler için rahat bir akış var, değerlendirebiliriz. Öğleden sonraki saatler yatırımlar, hukuksal konulardaki girişimler, eğitim-öğretim konularıyla ilgili işler, seyahatler açısından elverişli görülmekte.

2 Haziran Çarşamba Günün ilk yarısında ilişkiler zorlu akıyor. Rekabet ve çekişmenin ön plana çıktığı öğle öncesi saatlerde önemli başvurularımızı erteleyerek ve etkin pozisyondaki kişilerle rekabetten uzak durabiliriz. Öğleden sonraki saatler şifa, sağlık konuları, tedavilere girişmek için uygun. İlişkiler gezegeni Venüs’ün 16.18’de Yengeç burcuna geçmesiyle birlikte, sevdiğimiz insanlarla duygusal bağ kurma isteğimiz artıyor. Aile olmak, yuva kurmak, bulunduğu yere sahip çıkmak açısından aktif bir döneme giriyoruz.

3 Haziran Perşembe Günün ilk yarısında kendimizi etkin bir şekilde ortaya koymak adına destekleyen enerjiler var. Günün ikinci yarısı belirsizlik ve kararsızlık enerjisine açık, beklediğimiz neticeleri almakta zorlanabiliriz. Güneş-Satürn üçgen açısının olumlu etkisi, aklı başında, ağır başlı, tecrübeli kişilerden destek alabileceğimizi, önemli, etkili pozisyondaki kişilerle iletişime geçmek için uygun bir günde olduğumuzu gösteriyor.

4 Haziran Cuma Finansal konular, yatırımlar açısından girişim yapmak için uygun bir gün. Parasal konularda şans getiren etkiler var. Bugün yapacağımız yatırımlar daha çabuk büyüyebilir. Özel ve sosyal ilişkiler açısından da haftanın en şanslı günündeyiz. Kişisel bakım, estetik, giyim kuşamla ilgili alışverişler için günü değerlendirebiliriz. Akşam saatleri ilişkiler açısından çok şanslı bir zaman dilimine işaret ediyor.

5 Haziran Cumartesi Fikirsel yanılmalara açık bir gündeyiz. Merkür-Neptün karesinin etkileri yüksek beklentiler neticesinde gelen hayal kırıklıklarına da dikkat çekiyor. Güç ve ego çekişmeleri güne damgasını vurabilir. Mars-Plüton karşıtlığının damgasını vurduğu gün genelinde sert, şiddetli, agresyon yüksek bir enerji akışı var, sakarlıklara, kazalara dikkat etmek yerinde olur! Terör, saldırı, patlama riski fazla olan bir gündeyiz. Nerede ne olacağını bilemeyiz, ama uyanık olmamızda fayda var!

6 Haziran Pazar Dünden gelen gergin enerji erken saatlerde de devam ediyor ve sonra dağılmaya başlıyor. Özel ve sosyal ilişkiler açısından şanslı bir gündeyiz. Bugünü sevdiğimiz insanlarla bağlantılar kurarak verimli bir şekilde geçirebiliriz. Venüs’ün ekstrem deklinasyonda ilerlediği hafta genelinde ilişkilerden maksimum fayda görebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder