Öner Döşer Süper Güneş tutulması
HABERİ PAYLAŞ

Süper Güneş tutulması

4 Aralık Cumartesi günü Yay burcunun 12. derecesinde gerçekleşecek olan Güneş tutulmasının damgasını vuracağı bir haftadayız! Ve 4 Aralık’tan sonra başlayacak yeni döngü ve yeni gelişmeler için, bu haftayı bir nevi hazırlık haftası olarak görmeliyiz! Ay’ın Dünya’ya en yakın geçişi esnasında gerçekleştiği için bu tutulma bir SÜPERAY! Yani süper denebilecek ekstrem gelişmelere açık olacağımız bir zaman dilimine giriyoruz.

Gelecek için planlarınızı konuşun

Merkür ile hizalanan 4 Aralık SÜPER tutulması, geleceğe yönelik önemli konular üzerine düşünebileceğimiz, bunları yakınımızdaki kişilerle mütalaa edebileceğimiz, toplantılar ve yazışmalar yapabileceğimiz bir zaman dilimine girmekte olduğumuzu gösteriyor. Vizyonumuzu genişletecek kişilerle gelecek projelerimiz üzerine konuşabiliriz. Böylelikle onları dillendirebilir, somutlaştırmak üzere hazır olduğumuz konusunda evrene bir mesaj verebiliriz. Ama tutulmanın Neptün ile de dik açısı var, dolayısıyla ütopik, gerçekleştirilmesi ancak hayal olacak projelerden uzak durmamızda, ayağımızı yere basmamızda fayda var.

Haberin Devamı

Haftanın ilk yarısını kullanın!

Pazartesi günü gerçekleşecek Mars-Neptün arasındaki üçgen açının olumlu etkileri girişeceğimiz işlerde daha pürüzsüz, daha rahat ilerleyebileceğimizi düşündürüyor. Salı günü Merkür-Satürn arasındaki altmışlığı kesinleşiyor. Aklı başında, tecrübesine güvendiğimiz kişilerden akıl alabiliriz. Salı günü kesinleşecek Güneş-Kiron uyumlu açısının da destekler nitelikteki etkileriyle önemli ve etkili pozisyonlardaki kişilerle görüşmeler yapmak için kullanabiliriz. Güneş-Satürn arasında oluşan altmışlık açı Çarşamba günü kesinleşiyor. Kısacası, alışverişler, ticari anlaşmalar, toplantılar yapmak, başvurularda bulunmak, talepte bulunmak açısından haftanın ilk üç gününü kullanabiliriz.

Romantik ilişkiler

Sevgi ve bütünlük içerisinde kaynaşmak açısından harika bir haftadayız aslında. Venüs-Neptün altmışlığının olumlu etkileri hafta geneline yayılıyor. Bunu sadece özel ilişkiler açısından düşünmeyelim. Toplumsal ilişkiler açısından da görelim. Farabi’nin çok güzel ifade ettiği gibi “Nesilleri bir araya getirip kaynaştıran en önemli güç sevgidir!” Zorlu deneyimlerden geçtiğimiz bu zaman diliminde sevgi şemsiyesi altında toplanmamız ve birbirimize destek vermemiz çok önemli!

Haberin Devamı

Hayalleri gerçeğe dönüştürme zamanı!

Salı günü Venüs-Neptün altmışlığıyla birlikte, hayaller ve idealler gezegeni Neptün, 1 Aralık Çarşamba günü Balık burcunun 20 derecesinde direkt harekete dönüyor. Hayallerimizi, ideallerimizi gerçekleştirme yönünde harekete geçeceğimiz bir devreye giriyoruz.

Güç çekişmeleri, meydan okumalar

Haftanın son üç gününde ise güç çekişmeleri ve meydan okumaların ağırlık kazanacağı bir zaman dilimine giriyoruz. Mars’ın Tepe Noktasına denk düştüğü bu Güneş tutulması esnasında yine askeri konuların hükümetin gündeminde yer alacağını anlıyoruz. Mars-Jüpiter arasındaki zorlu açılar aynı zamanda din ve inançlarla ilgili konularla paralel fanatik girişimlere işaret edebilir.

Müttefik ülkelerle ilişkiler

Haberin Devamı

Güneş tutulması, Türkiye için çıkartılmış astroloji haritasında 11. eve denk düşüyor. Yani içinde bulunduğumuz çevre, diğer müttefik ülkelerle ilişkilerde bazı yeni girişimler olacağını gösteriyor. Öte yandan, askeri konuların vurgu kazanacağı bir zaman dilimine giriyoruz. Bilhassa 7-8 Aralık civarı dikkat çekiyor.

Ekonomiye dikkat!

Tutulma esnasında Mars-Jüpiter arasındaki dik açı etkili olacak ki bu türde zorlu açılar finansal streslere işaret eder. Dolayısıyla ekonomiyle konularda zorlu bir zaman dilimi sadece ülkemiz için değil, genel olarak kendini ortaya çıkarabilir. Tutulma Amerika astroloji haritasının Yükselen derecesine iz düşüyor. Dolayısıyla enflasyon-fiyat artışlarına işaret ediyor.

Sağlık konusuna özen gösterelim!

Yay burcundaki Güneş tutulması Türkiye astroloji haritasının sağlık sorunlarını temsil eden 6.evine iz düşüyor. Dolayısıyla salgınla ilgili konularda dikkatli olunması gereken bir zaman dilimine giriyoruz. Okullar, seyahatler, turizm alanlarında bazı düzenlemeler yapılabilir. Bizlerin de bireyler olarak hijyen, mesafe konularına çok önem vermemiz gereken bir süreçteyiz.

Doğal afetler

Tutulma esnasında, Uranüs gezegeni de yine ayakucu noktasına denk düştüğü için 2022 ye sirayet edecek şekilde, takip eden dönem yine doğal afetler konusuna çok dikkat çekiyor! Çünkü Uranüs Boğa burcunda, retro hareketinde ve haritanın ‘Dip Noktasına’ çok yakın. Boğa burcuna denk gelen ‘Dip Noktası’ direk toprakları işaret etmekte. Ve Plüton yine Venüs’le birlikte ‘Yükselen’ derecesinde bulunuyor. Yani sadece deprem olarak düşünmeyelim, topraklarla ilgili erozyonlar, kaymalar, vs. bu tarz riskleri ve yeraltıyla ilgili şeyleri de işaret edebilir. Her koşulda Satürn-Uranüs arasındaki dik açının yine son kez de olsa çok etkili olacağı bir zaman dilimindeyiz!

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

Pazartesi Sabah saatlerinden itibaren önemli konuşmalar, toplantılar, yazışmalar, açısından uygun bir zaman diliminde olacağız. Girişimlerimiz daha rahat ilerleme imkânı bulacaktır. Ruhsal ve manevi konular, sezgisel temalar üzerine çalışmak, şifa, terapi ya da psikolojik anlamda tedaviye yönelik işlemlere girişmek için de günü değerlendirebiliriz.

Salı Venüs-Neptün arasındaki uyumlu altmışlık açı, aşk, romantizm ve karşılıklı ilişkilerde güzel, ılımlı bir akışa işaret ederken, Merkür’ün uyumlu açıları önemli toplantılar, yazışmalar için de günü kullanabileceğimizi gösteriyor. Güneş ve Kiron rahat açısı da, önem verdiğimiz kişilerle bir araya gelme konusunda güzel gelişmeler vaat ediyor.

Çarşamba Günün ilk yarısında henüz yeterince netleşemeyebiliriz. Kararsız ve zorlu bir enerji akışı var. Önemli işleri biraz daha öğleden sonraki saatlere alsak isabet ederiz. Bugün ideallerimizde, hayalimizde olan şeyleri gerçekleştirme yönünde harekete geçebilir ve özellikle öğleden sonraki saatleri bu açıdan değerlendirebiliriz.

Perşembe Günün ilk yarısında plan ve hesapların dışında gelişmelere açığız. Dolayısıyla, beklenmedik gelişmelere karşı B planını hazırlamakta fayda var. Dengesiz bir enerji akışı var. Öğleden sonra dengeye gelmeye başlıyoruz. Önemli iş ve girişimler için bu zamanı kullanabiliriz. Başkalarına yardım elimizi uzatabilir, maddi-manevi açıdan destek verebiliriz.

Cuma Günün büyük çoğunluğunda belirsizlik ve kararsızlık içeren bir atmosferde olacağız. Yapacağımız önemli iş ve girişimleri günün ilerleyen saatlerine alabiliriz. Ayrıca, tuzağa çeken, alaşağı etme operasyonlarına açık bir zaman dilimindeyiz, farkında olalım!

Cumartesi Hiç kuşkusuz günün en önemli göksel hadisesi 12 derece Yay burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması. Yabancılarla yapılan işler, seyahatler, eğitim, yayıncılık, kültürel faaliyetler, inançlarla ilgili işlerle ilgili girişimler yapmak açısından uygun bir zaman dilimine giriyoruz. Akşam saatleri yanılgılara, hayal kırıklıklarına açık, farkında olalım!

Pazar Güne güzel bir enerji akışıyla başlıyoruz. Sevdiğimiz kişilerle iletişime geçmek açısından değerlendirebiliriz. Günün ilk yarısında durumlar ve şartlar yeterince net ve belirgin olmayabilir. Bu yüzden programlarımızı günün ikinci yarısına yönelik yapmamızda fayda var!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder