Op. Dr. Esra Çelik Şenel Ameliyatsız estetik uygulamalar
HABERİ PAYLAŞ

Ameliyatsız estetik uygulamalar

Botoks uygulamaları

Botoks, clostridium botulinum bakterisinden elde edilmiş bir toksindir. Kırışıklığa yol açan kaslara, ince uçlu enjektörler yardımıyla enjekte edilerek kasların gevşemesi sağlanır. Etki 3-7 günde ortaya çıkar ve 3-7 ay kadar devam eder. Böylece kaslar eskisi kadar güçlü kasılamadığı için, ciltteki mimik kırışıklıklar kaybolur veya azalır. En iyi sonuç verdiği bölgeler, alın, kaş arası ve göz kenarı çizgileridir. Buna ek olarak üst dudak ve boyun çizgileri de tedavi edilebilir. Ayrıca ter bezleri üzerine de etki ettiği için el, ayak ve koltuk altı terleme tedavisinde de sıklıkla kullanılır. Botoksun etkisi geçtikten sonra kırışıklıklar eski haline döner. Ancak tekrarlayan uygulamalar sonucu uzun vadede kırışıklıkların azaldığı tespit edilmiştir. Eğer yüzdeki bu ince kırışıklıklar botoks ile tedavi edilmezse, ilerleyen yıllarda kırışıklıklar derinleşerek oluk halini alabilir. Botoksun etki etmeyeceği derin oluklar oluşumunda ise dolgu uygulaması gerekebilir.

Haberin Devamı

Kırışıklık ve terleme tedavisi dışında botoks, kaslı alt bacakların veya fazla gelişmiş çiğneme kaslarının (masseter) inceltilmesinde, Bruksizm denen diş gıcırdatma tedavisinde, migren tedavisinde, asimetrik mimiklerden kaynaklanan yüz asimetrilerinin giderilmesinde, tükürük bezi tümörü (parotis) ameliyatından sonra oluşabilen Frey’s sendromunun tedavisinde de kullanılmaktadır.

Dolgu uygulamaları

Hareketsiz kırışıklıkların tedavisinde veya incelmiş dokulara hacim vermek için (dudak kalınlaştırma) kullanılır. En sık uygulanan bölgeler dudaklar, kaş çatma çizgilerinin botoksla yeterince giderilemediği durumlar, burun kenarlarından dudak köşelerine uzanan çizgiler (nazolabial çizgi), dudak kenarından çeneye uzanan çizgiler (marionette line), çeşitli sebeplerle oluşmuş çöküntüler, bazen de genital bölgedir.

Dolgu malzemesi olarak da genellikle hyaluronik asit tercih edilir. Lokal anestezi ile uygulanır. Dolgu yapılan bölgede bir miktar ödem oluşabilir. Oluşa ödem 1-3 gün içerisinde kendiliğinden düzelir. 4-6 ay sonra da vücut tarafından tolere edilerek kaybolur.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra peeling, gençlik serumu ve Somon DNA gibi uygulamalarla cilt gençleştirme işlemleriyle de oldukça etkili sonuçlar elde edilebilmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder