Op. Dr. Esra Çelik Şenel Blefaroplasti ile yorgun bakışlara çözüm
HABERİ PAYLAŞ

Blefaroplasti ile yorgun bakışlara çözüm

Estetik cerrahi, yaşlanma belirtileriyle savaşmak veya göz kapaklarının görünümünü iyileştirmek isteyen hastalar için üst ve alt kapak ameliyatı imkanı sunuyor. Bu prosedür, blefaroplasti olarak da bilinmektedir.

Blefaroplasti, yüzde en sık yapılan estetik ameliyatlardan biridir. Prosedürün faydaları arasında daha genç ve dinç bir görünüm sağlar. Bunun yanı sıra göz kapakları çevresel görüşlerini engelleyebilecek kadar deforme olmuş kişiler için daha geniş görüş alanı imkanı da sunar.

Üst ve alt göz kapaklardaki yaşlanma belirtileri

Haberin Devamı

Göz kapaklarınızda şişlik veya düşüklük yaşıyorsanız, göz kapağı ameliyatı sizin için doğru bir seçenek olabilir. Göz kapağı estetiği; göz kapağı derisinin sarkması, üzgün veya yorgun görünen gözler, görsel engel, gözlerin altında şişlik veya koyu halka gibi sorunları gidermek amacıyla uygulanır.

Göz kapağı ameliyatının amacı

Üst ve alt göz kapaklarınız için yaşlanma belirtilerini gidermeyi hedefler. Üst göz kapaklarındaki fazla sarkık derinin alınır. Fazla veya şişkin yağ ceplerinin çıkarılır. Kırışıklıklar yumuşatılır. Alt göz kapaklarındaki koyu halkalar düzeltilir. Bazı durumlarda, özellikle üst göz kapaklarında blefaroplasti tıbbi olarak gerekli bir işlem olabilir.

Ayakta tedavi prosedürü olan blefaroplasti hastanede kalmayı gerektirmez. Göz kapağı ameliyatının tamamlanması yaklaşık 1 saat sürer. Ameliyat lokal ya da genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. Bu sayede hastalar işlem sırasında çok az rahatsızlık hisseder. Anestezi uygulamasının ardından göz kapaklarınızdaki fazla deri ve yağ alınır. Daha genç bir görünüm elde etmek için göz kapakları sıkılaştırılır. İşlem kesilere dikiş atılarak tamamlanır. Göz kapağı ameliyatları, kişiye özel olarak planlanarak uygulanır.

Göz kapağı ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Ameliyat, hastanede kalmayı gerektirmez. Birkaç saatlik dinlenmenin ardından eve gidilebilir. Bir iki gün boyunca soğuk kompres uygulanması ve başın yüksekte tutulması tavsiye edilir. Bu sayede gözlerde şişlik ve morluk oluşma riski azaltılabilir. Birkaç gün içinde geçecek az miktarda morluk ve şişlik oluşması normaldir. Üst göz kapağındaki dikişler bir hafta içinde cerrah tarafından alınır. Alt göz kapağı dikişleri kendiliğinden çözünebilir ve alınmasına gerek yoktur. Ağrı genellikle hafiftir, hafif ağrı kesicilerle kolaylıkla giderilebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder