Op. Dr. Esra Çelik Şenel Dolgun dudaklar çekici bir görünüm sağlıyor
HABERİ PAYLAŞ

Dolgun dudaklar çekici bir görünüm sağlıyor

İnsan vücudu genç yaşta estetik ve karakteristik bir görünüme sahip olurken, yaşın ilerlemesi ile görünümde doğal olarak bazı deformasyonlar ortaya çıkar. Özellikle birçok kadın için dudak başta olmak üzere vücudun her noktasında estetik görünüm çok önemlidir. Kullanılan rujun bile dudakları daha dolgun ve pürüzsüz göstermesi istenir. Ancak ilerleyen yaşla birlikte dudaklardaki kıvrımlar ve estetik görünüm ortadan kalkabilir ve dudakların yeniden dolgun ve estetik hale gelmesi için bazı operasyon destekleri alınması gerekebilir. Bu işlemlerden biri de dudak dolgusudur.

Haberin Devamı

Dudak dolgusu nedir?

Dudak dolgusu, estetik cerrahi uzmanları tarafından klinik koşullarda hyaluronik asit adı verilen dolgu maddesi ya da yağ hücresi enjeksiyonu yapılarak sağlanır. Bu işlem yaş ilerledikçe ince dudaklı veya incelmiş dudaklara sahip kişilere uygulanır. Dudakları dolgunlaştırmak ve şekillendirmek için de sıklıkla uygulanmaktadır.

Dudak dolgusu nasıl uygulanır?

Dudak dolgusu uygulaması yaklaşık 15-20 dakika süren, bir enjeksiyon uygulamasıdır. Ancak doğal ve estetik bir görünüm sağlanabilmesi için uzmanlık ve tecrübe gerektirir. Dudak dolgusunun ilk olarak yüze en uygun tasarım yapılarak başlanır. Daha sonra hazırlık aşaması gelir. Genellikle anestezik krem ya da bazı durumlarda lokal anestezi uygulanabilir. Kişinin ihtiyacına ve tercihine göre dolgu malzemesini türüne karar verilir. Yaygın olarak hyaluronik asit malzemeleri kullanılır, tercihe göre kişinin kendi vücudundan elde edilen yağ hücreleri de enjekte edilebilir. İşlem sonrası soğuk kompres uygulaması ile dolgu işlemi kısa sürede tamamlanırken sonuç hemen ortaya çıkar ve dudaklar daha estetik hale gelir.

Dudak dolgusunun özellikleri nelerdir?

Dolgu işleminin gerçekleştirilmesi üzerine önceden belirlenmiş dolgun ve çarpıcı çizgilere sahip bir dudak görüntüsü sağlanır. Hyaluronik asit, insan derisinin yapısında da bulunan bir maddedir. Ancak bu madde ilerleyen yaşla birlikte düzensiz olarak veya bazı kişilerde daha düşük miktarlarda salgılanmaktadır.

Hyaluronik asit, dudağın cilt yapısında su tutmasını sağlayan bir moleküldür. İnsan vücudu ile kusursuz bir uyum yaratır. Ancak Hyaluronik asit içeren her dolgu mutlaka güvenilir bir yapı oluşturmaz. Çünkü bu dolgu malzemesinin birçok farklı firma tarafından üretilen ve piyasaya sunulan bir tipi vardır. Bu bağlamda her firmanın ürettiği dolgu malzemesi farklı bir kalite göstermekte ve işlemin sonucu üzerinde farklı bir etki yaratmaktadır.

Haberin Devamı

Estetik bir dudak yapısında alt dudak kısmı, üst kısma göre daha dolgun bir görünüm ortaya koymalıdır. Üst dudakta Eros yayı denen kıvrım kendini açıkça göstermelidir. Estetik bir gülüşe kavuşmak için gülümseme veya kahkaha sırasında üst dudağın alt kısmında diş etlerinin görünmemesi gerekir. Ayrıca dudak derisinin pürüzsüz ve net bir görünüm sağlaması da şarttır.

Dudak dolgusu, ideal kıvrımlara sahip dolgun ve çekici bir görünüm ortaya çıkmasına ve kişinin özgüveninin artmasına yardımcı olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder