Op. Dr. Esra Çelik Şenel Genital estetikle yenilenin
HABERİ PAYLAŞ

Genital estetikle yenilenin

Yaşlanmayla beraber G noktasının belirginliğinin azalması, seks arzusu ve duyarlılığın azalması gibi durumlar görülebiliyor. 2014 yılında yapılan bir anatomik çalışma ile diagonal planda bütün kadınlarda G noktası saptandı. G noktası içeride damarlarla birleşerek bir kompleks oluşturur. Geniş venler ve birkaç daha küçük besleyici arter ile arteriovenöz bir malformasyon görünümündedir. G noktası nörovasküler (sinir-damar) kompleks bir yapıdır. Nöral yapı, periferik sinir dalları ve bir sinir ganglionundan oluşur. Damar yapısı ise geniş ven benzeri damarlar ve daha küçük besleyici arterlerden ibarettir. G noktası kompleksini uzunlamasına ve sirküler (çepeçevre) kaslar örter.

Haberin Devamı

Kadavra çalışmalarında G noktasının yeri, histolojik ve anatomik çalışmalarla gösterilmiştir. Parmak uyarısı ile vajinanın ön duvarının 6-7 cm gerisinde bulunur. Ortalama 7 mm uzunluğundadır. Dokunulmakla büyür ve sertleşir. Klitoral ve vajinal orgazm olmak üzere iki çeşit orgazm olduğu için bu bölge oldukça önemlidir.

Genital estetikle yenilenin

Vajinal orgazm çok daha yoğun ve büyük hissedilir. G noktası vajinanın ön duvarı ve üretra arasında bulunur ve ‘’kadın prostatı’’olarak da kabul edilir. Bu bölge ayrıca Skene’s bezleri olarak adlandırılan ve üretra yakınlarında sıvı salgılayan bezleri de içerir. Yukarıya doğru basınç uygulandığında bu bezlerden erkekteki semen benzeri bir sıvı salgılanır. 2015 yılında yapılan bir ultrason çalışmasında orgazm esnasında üretradan sıvı salgılanan kadınlarda mesanenin dolduğu da gösterilmiştir. Her ne şekilde olursa olsun, dokunarak veya vibrasyonla G noktasının uyarılmasının kadınların en az yarısında çok daha derin bir orgazmı uyardığı gösterilmiştir.

G noktası büyütmenin amacı nedir?

Genital estetikle yenilenin

G noktası kompleksinin duyarlılığını arttırmak için, hyaluronik asit içeren dolgular veya yağ enjeksiyonları yapılabilir. Bu işlem, normal seksüel aktiviteye sahip kadınlara ve seksüel aktiviteden keyif alan ve orgazm olan kadınlara orgazmı kolaylaştırılması için uygulanır.

G noktası büyütülmesi kimlere önerilmez?

Partneri ile ilgili psikolojik veya duygusal problemlerden kaynaklanan seksüel yetersizliklerde, şimdiye kadar hiç orgazm olmamış veya hiç deneyimlememiş kişilerde, G noktasının duyarlılığını arttırmak isteyen kadınlarda bu işlem önerilmez.

Haberin Devamı

Genital estetikle yenilenin

Duyarlılığı ve kanlanmayı arttırmak için PRP veya çeşitli mezoterapiler önerilir. Klitoris ve çevresindeki yapılar arzu, libidoyu uyarır ve ağrılı ilişkinin olmamasına yardımcı olur. Bu sebeple klitoris ve yakın çevresine (Kliteroüretral komplexe) uygulanan lokal anesteziden sonra bu bölgeye hastanın kendi kanından elde edilen PRP (Platelet rich plazma) veya hyaluronik asit içeren çeşitli mezoterapi ajanları enjekte edilir.

G noktası büyütme işleminde komplikasyonlar

G noktası büyütülmesinde; kanama, şişlik, kaşıntı, kızarıklık, abse, enfeksiyon, idrar retansiyonu, üretral irritasuyon, üretra yakınında yalanbcı kist oluşumu, üretrovajinal fistüller, granülomlar, seksüel memnuniyette yetersizlik, alerjik reaksiyon, dolgunun hızlı emilimi, akciğer embolisi gibi komplikasyonlar sayılmakla beraber doğru uygulanırsa oldukça nadirdir.

Genital estetikle yenilenin

Sonuç olarak pilot çalışmalarla G noktası büyütülmesinin yüzde 87 hastada seksüel arzu ve orgazmı arttırdığı gösterilmiş olsa da G shot ve O shot için birlikte çalışmalar yapılarak teknikler tartışılmalıdır. Bu belirtilen endikasyonlarla yapılan G shot uygulamaları oldukça basit ve ağrısız uygulamalar olup, uygun kişilerde yapılması önerilmektedir. %13 olumsuz sonuç bizleri bunu uygulamaktan alıkoymamaktadır.

Haberin Devamı

Anogenital bölgedeki renk koyulaşmaları ve kararmalar nasıl tedavi edilir?

Genital bölgenin pembe bir renkte olması istenir. Eğer zamanla koyulaşmış ise, çeşitli ilaç kremlerle önce cilt rengi bir miktar açılır ve işleme hazırlanır. Ardından çeşitli peelingler ve CO2 fraksiyonel lazer ile cilt rengi açılarak tedavi gerçekleştirilir. Tek seans genellikle yeterli olmakla beraber, 2-3 seansın gerekli olduğu hastalarımız da olmaktadır.

Genital gençleştirme ve güzelleştirme, bütünsel olarak değerlendirilmeli ve bu şekilde işlem yapılmalıdır. Doğru uygulamaların doğru teknik ile yapıldığı durumlarda hastaların çok mutlu olduğu göz ardı edilemez. Modern hayatta artık bu ihtiyaçlar bir lüks olmaktan çıkmış, gereklilik halini almıştır.

Sanıyorum bu konu ile ilgili kafalardaki soruların büyük bir kısmı gitti.

Bir sonraki hafta bambaşka bir konu ile karşınızda olacağım.

Sevgiyle kalın…

Op. Dr. Esra Çelik Şenel

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder