Op. Dr. Esra Çelik Şenel Güzel mi oldu şimdi?
HABERİ PAYLAŞ

Güzel mi oldu şimdi?

Yüze dolgu uygulamalarında yüzün doğal kıvrımlarının ve oranlarının bozulmaması son derece önemlidir. Bu konuya nereden mi geldim? Yüzüne dolgu uygulanmış ve ben buradayım diye bağıran hastalardan…

Göz çevresi dolguları hastaların yaşlarını geriye sarmada çok etkilidir. Özellikle üst göz kapağı dolgusu hastaya yenilenmiş genç bir ifade sağlar. İşlemden sonra çoğu zaman kendileri bile şaşarlar bu değişime! Ancak göz altı dolgusu abartılır ve biraz daha, biraz daha diye eklenirse, gözler gittikçe küçülür ve o çekici görüntü gider, yumuk yumuk göz çevreniz olur.

Haberin Devamı

Aynı şekilde alın-orta yüz ve çenenin profilden bakıldığında belli bir orana sahip olması gerekir. Özellikle normalden küçük ve kısa bir çene, altın oranın bozulmasına sebep olur. Ve biz o yüzü güzel olarak algılamayız. Ancak küçük bir çene gereğinden fazla doldurulur uzatılır, hele bir de o nazik kıvrımları ortadan kaldırılırsa alın size Dalton kardeşlerin Avareli!

Çene ucundan çene köşesine uzanan hattın keskin olması istenir. Ancak çene köşesi yukarıya doğru biraz fazla doldurulursa kadın hastalarda erkeksi bir görüntüye sebep olabilir. Maskülen görünmeyi seven kadınlar dışında bu görüntünün kadınlara çok yakışmadığını düşünüyorum.

Hepimiz oval-üçgen ve ince bir yüz hayali kurarız. Ancak her üçgen yüz de güzel olmayabilir. Yüze çaprazdan baktığımızda elmacıkların bir miktar belirgin olmasını, aşağıya doğru indikçe yanak kısmında konkav bir çukur ile devam etmesini, ve sonra da çene ile nazikçe birleşmesini tercih ederiz. Ancak tek boyutlu düşünerek yüze sadece üçgen şekil veren dolgular ve kıvrımların oluşturulmaması yüze güzel olacağına itici bir görünüm verirler.

Maalesef benzer durumlara uygunsuz yapılmış yağ enjeksiyonlarında da rastlıyoruz. Bu nedenle yağ enjeksiyonu işlemlerinde verilen yağ dokularının %40-60’ının erimeden hep sizinle kalacağını düşünerek cerrahınıza ’’fazla fazla verin hocam nasılsa çoğu eriyecek’’ gibi yaklaşımlarda bulunmayın. Çünkü bu bir kural değil. Bazen hastalara verilen yağ dokusunun çok büyük bir miktarı erimeden kalabiliyor… Ve bu yağlar istenmeyen bölgelerde toplandığında hastaları çok mutsuz edebiliyor.

Haberin Devamı

Çılgınlar gibi dolgu yaptırmaya koşan bir toplum olduğumuz bu günlerde dolgu yaptırırken dikkatli olmanızı, uzman ellere kendinizi emanet etmenizi ve dolgu yapılırken özellikle bahsi geçen bölgelerde kontrolden çıkmamaya özen göstermenizi öneririm.

Güzel ve doğal dokunuşlarla yaşınızın iyisi olun!

Sevgilerimle

Sıradaki haber yükleniyor...
holder