Op. Dr. Esra Çelik Şenel Yağ enjeksiyonu hakkında her şey
HABERİ PAYLAŞ

Yağ enjeksiyonu hakkında her şey

Yağ enjeksiyonu doku ile en uyumlu doğal bir dolgu maddesidir. Yağ dolgusu olarak da tanımlayanlar var. Bahar gelip liposuction hastalarımız artınca, yağ enjeksiyonu işlemlerimiz de bununla orantılı olarak arttı. Çünkü alınan yağlar altın kadar değerli.

Yüz bölgesinde yağ enjeksiyonu

28-30 yaşlarından itibaren yüzümüzdeki yağ dokuları ve kemikler erimeye; yüzümüz çökmeye başlar. Elmacık kemikleri düzleşir, göz çevresi kemik ve yumuşak dokuların kaybı sebebiyle göz çukura kaçar, çene incelir, düzgün kavisli şeklini kaybeder, daha yayvan görünür. Dudak köşesinden çene kenarına inen, burun kenarından dudak köşesine inen çizgiler derinleşir. Kulak önü bölge boşalır ve çöker, şakaklar boşalır. Üst göz kapakları da zaman zaman çökebilir.

Haberin Devamı

Bu durumda hyaluronik asitli hazır dolgular kullanıldığı gibi, kişinin kendisinden alınan yağ dokuları yüzde boşalan bölgeler doldurulabilir ve yüze kaybettiği volüm geri kazandırılır. Bu işleme (microfat) mikro yağ enjeksiyonu denir.

Lokal veya genel anestezi ile yapılabilen bu işlemde, genellikle karın, bel veya uyluk içi gibi yağ birikimi olan bölgelerden yağ alınır ve işlemden geçirilerek yağ dokusu saflaştırılır. Ardından ince iğneler veya kanüller ile yüzde ihtiyaç olan bölgelere bu dokular enjekte edilir. Bu bir doku aşılamasıdır. Bu aşılama sonunda verilen yağ dokularının yüzde 40-60’ı yaşar ve orada kalır. Geriye kalan miktar eriyerek vücuttan atılır.

Yağ enjeksiyonunun tek faydası dolgu olarak kullanımı değildir. Yağ dokusu içindeki kök hücreler, çeşitli büyüme faktörleri, stromal vasküler fraksiyon ile ciltte inanılmaz bir yenileme sağlar. Yağ dokusundaki kök hücre sayısı kemik iliğindekinden bile fazladır. Dolgunlaşmasını istemediğimiz ama gençleşmesini istediğimiz cilt yüzeyleri için de yağ dokusu çok ince filtrelerden 80-90 defa geçirilerek parçalanır ve içinde sadece gençleştirici faktörler kalır. Buna nano fat (nano yağ) enjeksiyonu denir. Nano yağ derinin içine mezoterapi yapar gibi yüzeysel olarak verilerek cildin gençleşmesi sağlanır. Cilt parlaklaşır, tonu eşitlenir, göz altı morlukları, akne izleri, suçiçeği izleri, ameliyat izleri ve yanık skarlarının tedavisinde başarıyla kullanılır.

Haberin Devamı

Vücutta yağ enjeksiyonu

Alınan yağlar kimi zaman da vücuttaki çöküntüleri gidermek, vücuda kontür vermek için kullanılır. Son yıllarda özellikle en popüler uygulamalardan biri de 'Brazilian buttock lift' yani brezilya poposu estetiğidir. Popo büyütme ve şekillendirme için en sık kullanılan ve en dikkatli uygulanması gereken cerrahi müdahalelerden biridir. Yağ dokusunun kalça çevresindeki büyük damarlara kaçması ölümcül olabilir. Bu nedenle bu işlemin bu konuda uzman, anatomiye hakim ve tekniği iyi bilen plastik cerrahlar tarafından yapılması son derece önemlidir. Doğru ve abartılmadan yapılan uygulamalardan sonra sonuçlar son derece tatminkardır.

Meme büyütmede de protez istemeyen ve vücudunda yağ olan hastalarda meme büyütme amacıyla kullanılır. Memelerinde sarkma olmayan ve çok büyük meme istemeyen hastalar için uygun bir meme büyütme yöntemidir.

Eğri, çarpık bacakların daha düzgün görünmesi için de sıklıkla kullandığımız bir yöntemdir.

Haberin Devamı

Cilt gençleştirme için sıklıkla kullandığımız bir işlem olup, akne ve yara izlerinin tedavisinde en iyi sonuç veren yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Hastanın kendi vücudundan alındığı için de alerji yapma riski olmaması, dokuya aşılanıp zarar vermemesi ve hatta iyileştirici etkisi yağ dokusunun neden altın değerinde olduğunu açıklar. Yağ dokusunun mucizelerini sürekli hastalarımızla paylaşıyorken siz okuyucularımı da bu konu da bilgilendirmek istedim.

Sevgiyle kalın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder