Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Dudaklara bakım zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Dudaklara bakım zamanı

Kış aylarının sonuna gelirken soğuk ve rüzgârlı havanın etkisinde kalan dudaklar zamanla kurumaya ve çatlamaya başlar. Dudak, yağ üretme özelliği olmadığından ciltte kurumaya en yatkın bölgedir. Doğru zamanda müdahale edilmediğinde ise dudaklarda kanama ve acıya sebep olur. Dudak çatlaklarıyla mücadelenin en bilinen yöntemi düzenli olarak nemlendirmektir. Sabah dışarı çıkmadan ve gece yatmadan önce kullanacağınız nemlendirici ile dudak kuruluğunun önüne geçebilirsiniz. Evde uygulayabileceğiniz basit yöntemler de kışın dudaklarınızın kaybettiği nemi yeniden kazandırabilirsiniz. Hızlı ve etkili sonuç veren nem aşısı kök hücre uygulaması ve PRP uygulaması ile dudak bariyerinizi güçlendirebilir, sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dudaklara bakım zamanı

Dudak ve cilt bakımında nem aşıları, kök hücre uygulaması ve PRP uygulaması en sık başvurduğumuz yöntemler arasında. Hyalüronik asit destekli nem aşıları dudağa enjekte edildiğinde su molekülleriyle birleşerek uygulandığı bölgeye nem verir. Nem aşısı, dudak içerisine olduğu gibi etrafına da uygulanabilir. İçerisine ilave edilen aminoaistler ve vitaminlerle dudak bariyeri artırılarak daha sağlıklı bir görünüm elde edilir. Kök hücre uygulaması ile ise cildin yapı taşlarını yeniden üreterek cilde nem kazandırmak mümkündür. Kök hücre uygulamasında tek seansta, yaklaşık 1-1.5 saat süren bir işlem uygulanır ve uygulamanın etkileri operasyonu takip eden 1 ay içerisinde görülmeye başlar. Yine PRP uygulaması, incelen ve kuruyan deriyi içten nemlendirmek ve güçlendirmek için etkili sonuç verir. PRP uygulamasının 2’şer hafta arayla en az 4 kez yapılması ve yılda 1 kez tekrarlanması gerekir. Dudağa yapılan yağ enjeksiyonları ile de dudaktaki kanlanmayı arttırarak daha sağlıklı ve diri görünmesini sağlanabilir.

Dermaroller ile dudaklarınızın üzerindeki ölü deriyi atın

Dudaklara bakım zamanı

Klinikte yapılabilecek uygulamaların dışında dudak bakımı için evde ağrı ve acı olmadan dermaroller uygulaması yapabilirsiniz. Dermaroller’ın ucundaki ince uçlu iğneler, dudak üzerinde hasar oluşturarak ölü derinin atılmasını ve hücrelerin yenilenerek yerine sağlıklı hücrelerin gelmesini sağlar. Uygulamadan sonra gözenekler 10-15 saniye açık kalır. Böylece uygulama sonrasında bölgeye uygulanan vitamin, nemlendirici, antioksidan kremler ya da hyalüronik asit desteği, daha hızlı ve kolay deri altına ulaşır. Hiçbir ürün kullanmasanız bile, uygulama sonrasında gözenekler açılacağı için cildiniz oksijen alacak, kanlanma artacak ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşacaksınız. Hassas ve alerjik cilde sahipseniz daha küçük milimetrelerdeki dermaroller kullanmanız gerek.

Haberin Devamı

Dolgun ve parlak dudaklar için

• 1 çorba kaşığı toz tarçın

• 1 çorba kaşığı şeker

• 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı

Ürünleri bir kasede karıştırıp yoğun kıvamlı bir macun haline getirin. Parmaklarınızın ucunu kullanarak ya da yumuşak diş fırçası ile 1 dakika dudaklarınıza hafifçe masaj yapın. Şeker ve tarçınlı karışım dudakları dolgunlaştırarak, ölü deriyi arındırır ve kan akışını uyarır.

Kuruyan ve çatlayan dudaklar için gül yağının mucizevi etkisinden de faydalanabilirsiniz. Gül yağı, antioksidan ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Dudak bakımınızda gül yağı ile vazelini karıştırarak kullanırsanız, çatlakları ortadan kaldırabilirsiniz. Nemini kaybedip kuruyan ve çatlayan dudaklarda ilerleyen aşamada yanma ve acı hissi de oluşur. 1.5 kaşık esmer şekere, 2.5 buçuk kaşık zeytinyağını ekleyerek dudaklarınıza çok bastırmadan peeling uygulayarak ölü deriden kurtulabilirsiniz. Şeker dudağınızın üzerindeki ölü deriyi atarken, zeytinyağı ise dudağınızı nemlendirecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder