Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Mezoterapi ile gençleşin
HABERİ PAYLAŞ

Mezoterapi ile gençleşin

Mezoterapi, yüz, boyun, el, dekolte ve sırtı bölgesi gibi, vücudun diğer bölgelerine göre daha erken yaşlanan dokuyu yeniden canlandıran ve tedavi eden bir yöntemidir. Cildi canlandırmak, hücre metabolizmasını arttırarak yaşlandırmayı geciktirmek için kullanılan yöntemler arasında yer alır. Mezoterapi, sadece cildin daha genç ve diri görünmesi için değil, aynı zamanda cilt hasarlarından kurtulmak için de uygulanabilir. Bu haftaki yazımda mezoterapiyi ve uygulama alanlarını paylaşacağım.

Mezoterapi; ciltte yenilenme, anti-aging, lekeler, yara izleri, selülit, çatlaklar, bölgesel zayıflama ve saç tedavilerinde sıkça kullanılır. Mezoterapi uygulamasıyla cildin kalitesi ve ihtiyaçlarına göre, cildin altına mikro iğnelerle küçük miktarlarda etkili maddeler (hyaluronik asit, kolajen, vitamin, mineraller, aminoasitler, enzimler tek başına ya da karışım şeklinde) verilir.

Haberin Devamı

Bu işlem cilt altındaki kolajen ve elastin gibi yapıları uyarır ve böylece uygulanan bölgedeki kan dolaşımı, lenfatik dolaşım ve bağışıklık sistemi düzenlenir. Etkili maddeler direkt cilt altına verildiğinden, ciltte çok kısa sürede ince kırışıklıkların kaybolması, cilt lekelerinin açılması, nemlenme, parlama, cildin sıkılaşması ve cilt sarkmalarında iyileşme görülür. Mezoterapide uygulanan bu ilaçlar sayesinde cilt nemlenir, parlaklık ve canlılık kazanır.

Mezoterapi ile gençleşin

Mezoterapide kullanılan ajanlar:

  • Hyalüronik Asit: İnsan bağ dokusu içinde de doğal olarak bulunan bir maddedir. Cilde nem ve elastikiyet verir.
  • Vitamin A: Üst derinin gelişimini kontrol eder ve yaşlanmaya bağlı olarak deride oluşan incelmeyi giderir.
  • Vitamin E: Hasara karşı dokuları koruyan bir antioksidandır.
  • Vitamin C: Kolajen sentezini uyarır ve lekeye neden olan melanin üretimini yavaşlatır.
  • Vitamin B: Cildin biyolojik dengesini sağlayan yağ asitlerinin metabolizmasında rol alır.
  • Vitamin K: Kanın mikro dolaşımını düzenler.
  • Amino Asitler: Yaşlanma sürecinde oluşan doku hasarını tamir eden ve yeniden yapılandıran proteinlerin yapısal elemanlarıdır.
  • Mineral Tuzlar: Hücrelerin çeşitli biyolojik aktivitelerini uyararak, doku metabolizmasını düzenlerler.
  • Koenzimler: Enjekte edilen doku içindeki biyokimyasal reaksiyonları geliştirir ve doku tamir hızını artırır.
  • Nükleik Asitler: Cilt proteinlerinin sentezini uyarır.

Uygulama yaklaşık 15-30 dakika sürer ve iğneler son derece ince olduklarından ağrı, acı hissi minimaldir. Uygulamadan sonra 12 saat yüze sabun değmemesi ve makyaj yapılmaması, 24 saat aktif spor, sauna ve hamam kullanılmaması gerekir. Uygulamadan sonra bölgede geçici kızarıklıklar ve morarmalar oluşabilir. Bu bir sorun teşkil etmez. Çünkü kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmadığından bu etkiler 1-2 gün içinde kendiliğinden kaybolur.

Mezoterapi sonuçları ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi başlangıçta 1-2 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 4-6 seans sonrası 6 ayda bir tekrarı yapılabilir. Uygulamaya cevap problemin şiddetine, kişinin yaşına ve cilt yapısına bağlı olmakla birlikte genellikle 2. veya 3. seanstan sonra görülmeye başlanır. Koruma amaçlı yılda bir kürü tekrarlamak, bununla beraber işlemin etkinliğini artırmak ve kalıcılığının uzun süreli devam etmesi için, dışarıdan sıvı kolajen takviyeleri alınmalı ve doğru cilt bakım ürünleri ile cildin desteklenmesi sağlanmalıdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder