Opr. Dr. Hande Akbaş 1ay ilaç kullanınca geçmez
HABERİ PAYLAŞ

1ay ilaç kullanınca geçmez

Polikistik over sendromu kilo, kıllanma artışı ve adet düzensizliğiyle seyrediyor. Bu hastalığın tedavisine destek için verilen ilaçları düzenli kullanmak, fazla kiloyu vermek ve spor yapmak şart. İlacın 1 ay kullanılması her şeyi düzeltmeye yetmiyor, bunlara inanmayın.

Hap kullanmak istemiyorum

18 yaşındayım, adet gecikmesi yaşıyorum. Diyete başladım, diyetisyenim doktora başvurmamı istedi ve polikistik over sendromu tespit edildi. Doktor, doğum kontrol hapı verdi. Ben kullanmakta endişe ettim. Diyetisyenim araştırma yaptı: Kilo verilirse adet düzene girer ve sendrom azalır veya doğum kontrol hapı 1 ay destekleyici olarak kullanılırsa adet düzene girer sonuçlarını buldu. Ben kilo vererek düzene girmesini istiyorum. Polikistik over’le ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, polikistik over sendromunda 1 ay doğum kontrol ilacı kullanırsanız adetleriniz düzene girer bilgisi doğru değildir. Keza diyetisyeninizin sizin adınıza araştırma yapmasına anlam veremedim. Çünkü polikistik over sendromu çok geniş spektrumla seyreden bir hastalık olduğundan hastayı ancak bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı muayene ettikten sonra bu teşhisi koyar.

Nasıl tedavi edilir?

4 ay önce kürtaj oldum. Doktor kürtaj sebebiyle rahim ağzında yara oluştuğunu söyledi. Tedavisi nasıl?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kürtaj ile rahim ağzındaki yara arasında hiçbir ilgi yok. Yara gibi görülen rahim ağzı kızarıklığı en sık uzun süren vajinal akıntılara bağlı oluşan bir durumdur. Öncelikle smear aldırmanızı öneririm. Normal çıkarsa ilişki sonrası kanama gibi şikayetleriniz yoksa, sadece vajinal enfeksiyona yönelik tedavi olmanız yeterli olur. Keza enfeksiyonun gerilemesiyle rahim ağzınızda görülen yara diye tabir edilen yapı da geriler.

Gebe kalamıyorum

7 aylık evliyim. Korunmuyoruz. Evlenmeden önce tüm tahlilleri yaptırmıştım, sorun yoktu. Ama hamile kalamıyorum. Başka sıkıntı olabilir mi yoksa zaman mı gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, her ne kadar yaşlarınızı belirtmemiş olsanız da eğer kadın yaşı 35’in altındaysa erkeğin sperm analizi yapılıp normal çıktıysa ve kadında çikolata kisti gibi önceden bilinen bir patoloji yoksa genellikle çiftlere 1 yıla kadar denemelerini öneririz. Size her şeyin sorunsuz olduğunu söylemiş olan hekimin özellikle üreme tıbbı konusunda deneyimli bir hekim olduğunu varsayarak bekleme önerisini doğru buluyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder