Opr. Dr. Hande Akbaş 2-3 gün boyunca dinlenmek yeterli
HABERİ PAYLAŞ

2-3 gün boyunca dinlenmek yeterli

Tüp bebek uygulamasında embriyo transferi yapılan kadını yarım saat dinlendirmek yetiyor. Hastalar 2-3 gün fiziksel aktiviteden uzak durunca kendini çok daha iyi hissediyor. Ama ondan sonra hayata kaldığı yerden devam etmekte sakınca yok.

Hareketli sperm azmış

Eşimin sperm testinde sadece 1-2 adet hareketli sperm bulunabildi. Tüp bebek denedik, hamile kaldım ama 7 hafta sonra kalp atışını alınamadığı için alındı. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okuyucum, eşinizdeki sperm azlığı nedeniyle ne yazık ki normal yollarla gebe kalma şansınız hemen hiç yok. Tekrar tüp bebek uygulanması gerekecektir. İkinci bir deneme yapılmadan önce bebeğinizi niçin kaybettiğiniz mutlaka detaylı olarak araştırılmalıdır. Ayrıca kürtaj yaşadıysanız rahim ve tüplerinizde bir hasar oluşmuş mu bakılmasını bu sebeple bir de rahim filmi çekilmesini öneririm.

Haberin Devamı

Hep dinleneyim mi?

31 yaşındayım. Bu ay tüp bebek yatırdım. İlk embriyo transferim sonrası 2-3 gün evde dinlenmeyi düşünüyorum. Birkaç gün sonra topuklu ayakkabı giymemde, merdiven inip çıkmamda sakınca var mı? Ayakta kalmakta sıkıntı olur mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, genellikle embriyo transferi sonrası hastayı yarım saat dinlendirmek yeterli olmakla birlikte hastalar kendilerini daha rahat hissettikleri için 2-3 gün ağır fiziksel aktivite gerektirecek işlerden kaçınmalarını öneririz. Ama sonrasında normal hayatınıza dönebilirsiniz. Bunlara topuklu ayakkabı, araçla seyahat de dahildir.

Ne yesem daha iyi olur?

Bazı gıdaların tüp bebekte tutunmaya yardımcı olduğu söyleniyor, doğru mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, transfer sonrası yeşil ve kırmızı besinler antioksidan olduğundan genellikle bunlarla beslenmeyi öneririz. Ama hiçbir yiyeceğin embriyonun tutunmasını arttırdığına yönelik bilimsel bir kanıt yoktur.

Yeniden hamile kalır mıyım?

23 yaşında kadınım, 8 aylık evliyim ve hamile kaldım. Ama bebeği aldırdım. Kürtajda doktor bana rahmin ters olduğunu anlattı. Yeniden hamile kalabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, rahmin ters olmasıyla gebe kalmanız arasında olumsuz ilişki yoktur. Tekrar hamile kalabileceğinizi düşünüyorum. Ama 1 yıl denemenize rağmen gebe kalamazsanız, o zaman geçirdiğiniz kürtaj herhangi bir enfeksiyon ya da yapışıklığa neden olmuş mu diye rahim filmi çektirebilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder