Opr. Dr. Hande Akbaş 2 ay kadar beklemek gerekiyor
HABERİ PAYLAŞ

2 ay kadar beklemek gerekiyor

Kürtaj olmak zorunda kalan kadınlara yeni gebelik için 2 ay kadar beklemelerini tavsiye ediyorum. Bu 2 aylık süre hem rahmin toparlanması hem de kadının psikolojisinin iyileşmesi için gerekli...

Kürtaj olmak zorunda kaldım

32 yaşındayım, 3 ay önce hamile kaldım ama bebeğimi kalp atışları durduğu gerekçesiyle kürtaj oldum. Yeniden bebek sahibi olmak istiyorum. Ne kadar beklemem gerekiyor?

CEVAP

Değerli okuyucum, yaşadığınız acı olaya çok üzüldüm, geçmiş olsun. Dilerim bir dahaki sefere sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Ben genellikle hastalarıma kürtajdan sonra minimum 2 ay beklemelerini öneriyorum. Bu süreyi hem rahminizin toparlanması hem de sizin psikolojik olarak bu olayı atlatmanız için gerekli görüyorum.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Her şeyi yapıyorum ama çocuğum olmuyor

27 yaşında, 14 aylık evli kadınım. En son 22 Kasım 20014’te adet gördüm. Zaten evlenmeden önce de adetlerim düzensizdi. Doktora her gidişimde “Yumurtlama problemin var” deyip hap veriyorlar. Daha sonra vajinal ultrasonla bakıp başka bir ilaç veriyorlar. 36 saat içinde ilişkiye girmeme rağmen çocuk sahibi olamıyorum. Acaba adet düzensizliği için tavsiye edeceğini bir uygulama var mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, size verdikleri ilaçlardan ve yaptıkları yorumlardan sanki polikistik over sendromu dediğimiz durum yüzünden vaktinde yumurtlayamıyor ve buna bağlı olarak da hamile kalamıyorsunuz. Kilonuz varsa mutlaka diyet ve egzersiz ile kilo vermenizi, insülin direnci var mı baktırmanızı tavsiye ederim. Varsa gerekli tedavinin başlatılmasını ama halen gebelik olmuyorsa o zaman bu konuda uzman bir hekime başvurmanızı ve 14 aydır gebe kalamamanızın sebebinin detaylı araştırılmasını öneririm. Bazen tek başına kilo vermeniz ve insülin direncini gidermeniz bile yumurtlamalarınızı yeniden başlatarak bize ihtiyaç kalmadan bebek sahibi olabilmenize yol açabiliyor.

Akıntım vardı ama şimdi kötü kokuyor

24 yaşında kadınım. 2 aydır beraber olduğum erkek arkadaşımla geçen hafta bir birlikte olduk. Bu birliktelikten önce akıntım vardı ama kokusuzdu. Şimdi ise çok kötü bir koku var ve hâlâ akıntı devam ediyor. Bir de vajinamın üst bölgesinde kaşıntı ve kabuklanma var. Ne yapmamı önerirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, vajinal bölgede çoğu zaman kokusuz bir akıntı hissetmeniz, bunun adetinizin belli dönemlerinde artması ya da azalması son derece normal kabul edilir. Ama bu akıntı şeffaf ve kokusuzdur. Eğer sizde sarı-yeşil renkli kokulu bir iltihap geliştiyse büyük ihtimalle ilişki yoluyla veya tuvaletlerden enfeksiyon kapmış olabilirsiniz. Bunun için enfeksiyonun daha fazla ilerlemesini beklemeden bir uzmana gitmenizi, enfeksiyon var mı diye baktırmanızı varsa kültür aldırıp uygun tedaviyi bir an önce başlatmanızı öneriririm. Bazen enfeksiyonun tekrar etmemesi için partnerleri birlikte tedavi etmek gerekebilmektedir. Geçmiş olsun dileklerimle...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder