Opr. Dr. Hande Akbaş 6 ay geçtiği halde ağrınız varsa...
HABERİ PAYLAŞ

6 ay geçtiği halde ağrınız varsa...

Sezaryen ameliyatının üzerinden 6 ay geçtikten geçtikten sonra kadının ağrısı kalmıyor. 40 gün içinde de rahim kendini topluyor ve hiç doğum yapmamış bir kadınınkiyle aynı boyuta dönüyor. Eğer ağrılarınız sürüyorsa doktorunuza başvurun

Niye ağrım ar?

10 ay önce sezeryanla doğum yaptım. Doğumdan 4 gün sonra kontrole gittim, her şey yolundaydı. Son 2-3 gündür karnımda ağrılar var. Doğum sonrasında karın kendini toparlanken böyle ağrılar olur mu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, sezaryen olmanızın üzerinden 10 ay geçmiş. Bu ameliyattan sonraki 6 ay içinde buna bağlı tüm ağrıların geride kalması beklenir. Doğum sonrası ilk 40 gün içinde rahminiz hiç doğum yapmamış bir kadınla aynı boyuta döndüğünden şu andaki ağrılarınızın sebebi bundan kaynaklanıyor olamaz.

Haberin Devamı

Nadiren ameliyat sonrası karın içinde oluşan bazı yapışıklıklara bağlı kasık ağrısı görülebilir. Ama bu çok şiddetli ağrı yaratmaz. Bazen mide ve bağırsaklara bağlı olarak da karın ağrısı görülebilir. Öncelikle bir dahiliye uzmanına muayene olmanızı öneririm.

Korunmuyoruz

1 yıllık evli çiftiz. Çocuk istiyoruz, olmuyor. 5 aydır ilişkiye girerken korunmuyoruz. Benden akıntı geliyor; beyaz ve kokulu. Eşimin menisi su renginde yani saydam. Tedavi olmamız gerekiyor mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, genellikle vajinadan bir miktar şeffaf, sümükümsü ve kokusuz bir akıntı gelebilir, bu durum bir problem yaratmaz. Ancak koku varsa o zaman size önerim bir jinekolojik muayene olmanız gerekirse vajinal enfeksiyonlar açısından kültür aldırmanızdır.

Yaşınızı belirtmemişsiniz. Ama 35 yaşın altındaysanız size önerim birkaç ay daha kendi kendinize hamile kalmayı denemenizdir. Enfeksiyon olsa bile gebe kalamamanızla ilgisi olacağını düşünmemekteyim.

İlişkide canım yanıyor

32 yaşındayım ve 6 yıllık evliyim. 1 oğlum var. Normal doğum yaptım. Ikınırken vajinamda yanma hissettim. İlişkide de canım yanıyor ve kan geliyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, söylediğiniz bulgular idrar yolu iltihabını düşündürmekle birlikte bazen vajinal enfeksiyonlar da aynı belirtileri yaratabilir. Size önerim kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmanız.

Haberin Devamı

Bir an önce bir jinekolojik muayene olarak vajinal smear ve gerekirse vajinal ve idrar kültürlerinizi yaptırmanız. Üreyen mikroorganizmaya göre bir an önce gerekli tedavi başlanacak ve şikayetleriniz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder