Opr. Dr. Hande Akbaş Ağrı yumurtlamadan kaynaklanabilir
HABERİ PAYLAŞ

Ağrı yumurtlamadan kaynaklanabilir

Haberin Devamı

Gebe kalmak isteyen bazı kadınlara yumurta çatlatma iğnesi yapılıyor. Bu nedenle kasık ağrısı görülebiliyor. Panik yapmaya gerek yok, bu tür ağrılar bir süre sonra kendiliğinden geçiyor...

Spiral düşünce ne olur?

31 yaşındayım. Spiralim düşmüş. NNe olacak?

CEVAP

Sevgili okuyucum, spiral takıldıktan sonra belirli aralıklarla kontrole gitmek gerekir. Yoğun adet kanamasında, iyi yerleştirilmediğinde ya da ilişki sonrasında fark edilmeden kayabilir ya da düşebilir. Bu ay bekleyin. Adetiniz gecikirse gebelik testi yaptırın. Bu ay beklediğiniz zamanda adet olursanız, o zaman adetliyken kadın doğum uzmanına gidip spiral taktırabilirsiniz.

Ağrı çeken var mı?

26 Haziran’da göbekten yumurta çatlatma iğnesi yapıldı. Doktorum 36 saat sonra ilişki önerdi. İlişki sonras kasık ağrısı ve karın şişliği oluştu. Acaba yaşadığım normal mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kasık ağrısının sebebi yumurtlamanız olabilir. Muhtemelen gelişmiş bir yumurtanız vardı ki doktorunuz çatlatma iğnesi verdi. İlişkiye bağlı olarak da çatlama gerçekleşmiş, sizde ağrı yaratmış olabilir. Bu tür ağrılar genellikle kendiliğinden bir süre sonra geçer.

15 günde bir adet görüyorum

50 yaşında 4 çocuk annesiyim. Her 15 günde bir adet ggörüyorum, nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, 15 günde bir adet görmek hiçbir kadın için normal olmadığı gibi 50 yaşında bir kadında asla normal kabul edilemez. Nedeni polip, hiperplazi gibi hastalıklardan kaynaklanabileceği gibi, rahim kanseri gibi önemli bir durumun bile başlangıcı olabileceğinden vakit kaybetmeyin. Bir uzmana başvurarak gerekli tetkikleri yaptırmanızı öneririm.

Ağrı bitmiyor

10 ay önce sezeryanle doğum yaptım. Son 2-3 ggündür karnımda ağrılar var. Doğum sonrasında karın kendini toplarken böyle ağrılar olur mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, sezaryen olmanızın üzerinden 10 ay geçmiş. Bu ameliyattan sonraki 6 ay içinde buna bağlı tüm ağrıların geride kalması beklenir. Doğum sonrası ilk 40 gün içinde rahminiz hiç doğum yapmamış bir kadınla aynı boyuta döndüğünden şu andaki ağrılarınızın sebebi bundan kaynaklanıyor olamaz. Nadiren ameliyat sonrası karın içinde oluşan bazı yapışıklıklara bağlı kasık ağrısı görülebilir. Doktora gitmeyi ihmal etmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder