Opr. Dr. Hande Akbaş Ağrınız bir süre sonra geçecektir
HABERİ PAYLAŞ

Ağrınız bir süre sonra geçecektir

Gebe kalmak isteyen bazı kadınlara yumurta çatlatma iğnesi yapılıyor.

Bu nedenle şişkinlik ve kasık ağrısı görülebiliyor. Paniğe gerek yok, bu tür ağrılar bir süre sonra kendiliğinden geçiyor.

Kanamam oldu, neden?

26 yaşındayım. Adetim düzenli ve 6 günde bitiyor. Adetimin bitiminden sonraki hafta kanamalarım oluyor. Şimdiye kadar böyle bir şey yoktu. Jinekoloğa gittim, ultrasona girdim. Sorun yokmuş. Kist olup olmadığını merak ediyorum. Neden böyle oluyor? Sizce tekrar doktora gideyim mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, jinekoloğunuz yumurtalıklarınızda kist olsaydı ultrasonla baktığında mutlaka görürdü. Sorun olmadığına göre bir de hormonlarınıza bakılmasını öneririm. Bu sayede en ufak bir problem atlanmamış olur. Bazen tiroid bezi hastalıkları veya başka hormonal sorunlar adetlerde düzensizlik nedeni olabiliyor.

Haberin Devamı

Yaşadığım ağrı normal mi?

29 yaşındayım, anne olmak istiyorum. 20 Ekim’de yumurta çatlatma iğnesi yapıldı. Doktorum 36 saat sonra ilişkiye girmemizi önerdi. İlişki sonrası kasık ağrısı ve karın şişliği oluştu. Acaba yaşadığım normal mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kasık ağrısının sebebi yumurtlamanız olabilir. Muhtemelen gelişmiş bir yumurtanız vardı ki doktor çatlatma iğnesi verdi. Muhtemelen ilişkiye bağlı olarak çatlama gerçekleşmiş ve sizde ağrı yaratmış olabilir. Bu tür ağrılar kendiliğinden bir süre sonra geçer. Şişkinliğiniz ise büyük ihtimalle kullanmış olduğunuz hormonlara bağlı gelişmiştir. Bu durumu birçok kadın yaşar.

Uçuk sorun yaratır mı?

27 yaşındayım, anne olmak istiyorum. Ama genital uçuğum var. Gebeliğe engel mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, genital bölgedeki uçuklara neden olan virüs cinsel yolla bulaşır. Gebeliğe engel değildir. Ama gebelik sırasında aktif olarak lezyonlar varsa sezaryenle doğum tercih edilmelidir.

Neden gebe kalamıyorum?

3 yıllık evliyim. Doktorum polikistik over tanısı koydu. Adetimin 2’nci günü test yapıldı, bu kez “Polikistik over değil” denildi. Kilo, tüylenme problemim yok. Ama 1 yıldır hamilelik oluşmadı, eşimin de testleri normal. Biz bebek sahibi olamaz mıyız?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, yaşınızı belirmemişsiniz ama 1 yıldır denemenize rağmen bebek sahibi olamadıysanız eşinizin spermi normal olsa bile sebebi açıklanamayan infertilite diye bir durum söz konusu olabilir. Size önerim vakit kaybetmeden doktora başvurmanız ve rahim filminiz de normalse en azından 1-2 kez aşılama denemeniz ya da yumurtalık rezervinizi değerlendirtmeniz. Belki de tüp bebek yöntemiyle yola devam etmeniz sizin için en doğrusu olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder