Opr. Dr. Hande Akbaş Ameliyat yerine tüp bebek deneyin
HABERİ PAYLAŞ

Ameliyat yerine tüp bebek deneyin

Haberin Devamı

Tüplerinde sorun olan ya da zamanında başka çocuk istemediği için bağlanmış kadınlarda tüpleri cerrahi yöntemlerle açmak çok başarılı olmuyor. Bunun yerine çifti tüp bebek tedavisine yönlendirmek daha iyi sonuçlar sağlıyor...

Anne olmak istiyorum

41 yaşındayım. İlk evliliğimden çocuğum var. Ama tüplerimi bağlatmıştım. Tüplerim açıldı ama anne olamıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, tüplerin açılması ameliyatı ne yazık ki beklenildiği gibi sonuç vermiyor. Bu sebeple genellikle tüplerini bağlatmış hastalara tüp bebek ile gebe kalmalarını öneriyoruz. Bu daha sonuca yönelik bir yöntem. Size önerim öncelikle bir rahim filmi çektirmenizdir. Yaşınız 41 olduğu için daha fazla vakit kaybetmeden, tüpleriniz normal bile olsa tüp bebek yöntemine başvurun. Aksi taktirde yumurtalık rezerviniz azalacağı için bu sefer tüp bebekle bile şansınızı yitirme riskiyle karşı karşıya kalacaksınız.

Adetim düzensiz

28 yaşındayım. Çocuğumuz olmuyor. Adet düzensizliğim var, ilaç kullanıyorum. Fazla kilo ve adet düzensizliği buna sebep olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, yaşınız genç. Ama adet düzensizliğiniz ve kilo probleminiz sizde hormonal sıkıntı olabileceğini düşündürdü. Bu sebeple bir kadın doğum uzmanına giderek ultrasona girmeli ve yumurtlama ile ilgili hormonlarınıza baktırmalısınız. Kilo ne kadar verirseniz bu hem gebe kalabilme şansınızı hem de gebeliğin sağlıklı devam etme ihtimalini arttırır. Bir an önce egzersize başlamanızı ve gerekirse bir diyetisyene gitmenizi öneririm.

Kanamam çok

41 yaşındayım, adetlerim çok kanamalı ve uzun sürüyor. Doktora gittim, rahim içinde kanamaya neden olacak anormallik görmedi. Neden böyle kanama oluyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, hormon tetkikleriniz ve ultrason bulgularınız normalse, o zaman rahimin iç tabakasında sıkıntı var mı diye biyopsi yaptırın. Bu biyopsiyi histeroskopi dediğimiz, kamerayla rahim içine girilerek tüm duvarlar birebir gözle görülüp incelenerek yapılan yöntemle uygulatmanızı tavsiye ederim. Biyopsi sonucu temiz çıkarsa içimiz rahat eder. Gerekirse kanamanızı durdurmak için ilaç ve bazı başka yöntemlere başvurulur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder